«Βιωματικό Εργαστήρι για την Παιδική Φτώχεια» στον Δήμο Αγ.Βαρβάρας

«Βιωματικό Εργαστήρι για την Παιδική Φτώχεια» μια πρωτότυπη δράση ευαισθητοποίησης από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου μας

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Νοιάζομαι και δρω» όπου συμμετέχει το 2ο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας, μαθητές του επισκέφθηκαν στις 22/5 το πρόγραμμα Σίτισης του Κέντρου Φιλίας και Αλληλεγγύης Δήμου Αγίας Βαρβάρας.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του και συνέβαλαν ετοιμάζοντας τα γεύματα για τους απόρους.

Στη συνέχεια τα παιδιά συμμετείχαν σε βιωματικό εργαστήρι προβληματισμού και ευαισθητοποίησης γύρω από την παιδική φτώχεια. Μέσα από τη συμμετοχή τους και τις βιωματικές μεθόδους μάθησης που εφαρμόστηκαν, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να σκεφτούν γύρω από τις εμπειρίες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν συνομήλικοί τους με οικονομικές δυσκολίες, στην οικογένεια, στο σχολείο, στις παρέες τους, πως επηρεάζονται τα δικαιώματά τους και πως τους συμπεριφέρονται οι υπόλοιποι γύρω τους. Προβληματίστηκαν πάνω σε αξίες που η υλική υστέρηση αφήνει σε δεύτερη μοίρα και ευαισθητοποιήθηκαν γύρω από τη συμπεριφορά τους απέναντι στα παιδιά που βιώνουν το πρόβλημα.

Το σημαντικότερο μήνυμα που αναδείχθηκε στη συνάντηση ήταν πως και τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν με τη συμπεριφορά τους και τη δράση τους όταν δεν απομονώνουν, δεν στιγματίζουν και δεν αδιαφορούν απέναντι σε φίλους και συμμαθητές τους που ζουν δύσκολες στιγμές λόγω της οικονομικής αδυναμίας της οικογένειάς τους.

Το βιωματικό εργαστήρι πραγματοποιήθηκε από κοινωνικό λειτουργό με ειδική εκπαίδευση στη λειτουργία ομάδων βιωματικής μάθησης του Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου μας.

Για περισσότερες πληροφορίες: 210 5696511

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή