Με γνώση & με ψυχραιμία

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Με γνώση & με ψυχραιμία

Τα ψέματα τέλειωσαν. Την Κυριακή ψηφίζουμε! Πότε πέρασαν, ρε παιδί, κιόλας οι μέρες; Δεν καταλάβαμε σχεδόν καθόλου την προεκλογική περίοδο. Σ’αυτό, βέβαια, συνέβαλλαν και οι υποψήφιοι δήμαρχοι, οι οποίοι δεν είχαν και μεγάλη διάθεση για υψηλούς τόνους και έντονη αντιπαράθεση.

Πάντως ο Κυριάκος Τσίρος πρέπει να πέρασε την πιο ήσυχη προεκλογική περίοδο. Δεν τον ενόχλησαν σχεδόν καθόλου – εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων. Περιορισμένη η κριτική που του έγινε για την 8ετή θητεία του. Θα μου πεις, εσύ δεν έγραφες, ρε φίλε, πριν λίγο καιρό, ότι πρέπει να έχουμε μια πολιτισμένη προεκλογική περίοδο; Ναι, άλλο πολιτισμένη κι άλλο… κοιμισμένη όμως!
Είπαμε να γίνει ένας πολιτισμένος διάλογος μεταξύ των υποψηφίων, να καταθέσουν όλοι τις απόψεις και τις θέσεις τους έτσι ώστε ο ψηφοφόρος να πάει την Κυριακή στην κάλπη πλήρως ενημερωμένος. Το ότι δεν έγινε η κριτική που έπρεπε στο σημερινό δήμαρχο, δύο πράγματα σημαίνουν: είτε δεν υπάρχουν τόσα αρνητικά στην 8ετή θητεία του κ. Τσίρου είτε οι αντίπαλοί του δεν μπόρεσαν να τα εντοπίσουν και να τα αναδείξουν.
Ο πρώτος κανόνας μιας σωστής προεκλογικής εκστρατείας λέει ότι θα πρέπει να βρεις και να αναδείξεις τα αρνητικά σημεία του κύριου αντιπάλου σου και σε δεύτερη φάση να προβάλεις τα δικά σου θετικά στοιχεία.
Ο δεύτερος κανόνας λέει ότι θα πρέπει να δεις ποιά είναι τα θετικά στοιχεία που διαθέτει ο αντίπαλός σου και να προσπαθήσεις να τα ακυρώσεις. Όχι με χτυπήματα κάτω από τη μέση αλλά παραθέτοντας πραγματικά γεγονότα, τα οποία θα βρεις εάν ανατρέξεις στο κοντινό ή μακρινό παρελθόν του.
Τέλος τα μαθήματα.
Πάντως, συγκεκριμένη πρόταση επίλυσης για προβλήματα που χρονίζουν στο Γαλάτσι, δεν ακούσαμε. Για παράδειγμα, πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν ακόμα για να δωθεί λύση σ’ αυτό το αίσχος που επικρατεί στο Λόφο του Κόκκου; Ήδη το πρόβλημα έχει τις ρίζες του 70 χρόνια πριν. Πρέπει να κλείσει δηλαδή αιώνας για να δωθεί μια λύση, η οποία θα ικανοποιεί τους νόμιμους ιδιοκτήτες και θα αποδίδει έναν ακόμα χώρο πρασίνου και αναψυχής στους Γαλατσιώτες; Και μη μου πείτε ότι και τώρα είναι χώρος πρασίνου και ελεύθερος. Ας κάνουν μια βόλτα οι υποψήφιοι να δουν τί γίνεται. Πολλοί δε από τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους δεν ξέρουν ούτε κατά πού πέφτει ο Λόφος του Κόκκου.
Μήπως ακούσαμε τίποτα για τα προγράμματα της Ε.Ε. που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση; Το 2001, τότε που το internet δεν είχε μπει ακόμα για τα καλά στην καθημερινότητά μας, ο κουμπάρος μου, ο οποίος υπηρετούσε τότε στην Ε.Ε., μου είχε στείλει έναν ολόκληρο τόμο από επιχορηγούμενα προγράματα που έτρεχαν κείνη την περίοδο και αφορούσαν το περιβάλλον, τη γυναίκα, τους ανέργους, τους ηλικιωμένους, τα ΑμΕΑ, την εργαζόμενη μητέρα και τόσα άλλα. Ποιός ασχολήθηκε σοβαρά μ’ αυτά;
Η προσπάθεια και η αγωνία των υποψηφίων δημάρχων ήταν πώς θα συμπληρώσουν τον αριθμό των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Μάλιστα ένας εξ αυτών θεωρεί μέγιστο πλεονέκτημά του ότι έχει τους περισσότερους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους στο ψηφοδέλτιό του – μέχρι που πιστεύει ότι αυτό είναι αρκετό για να τον ψηφίσουν δήμαρχο!
Τέλος πάντων, όλα αυτά τέλειωσαν. Καλή ψήφο με γνώση και ψυχραιμία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή