Ψηφιακή απάντηση στην ανεργία

Ο Δήμος Γαλατσίου ενισχύει τις ψηφιακές δεξιότητες των πολιτών του με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Στο διήμερο Σεμινάριο του Επιταχυντή Δεξιοτήτων Mellon, συμμετείχαν 350 πολίτες για να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους γνώσεις και δεξιότητες ώστε να διεκδικήσουν μια θέση στην αγορά εργασίας όπου ο ψηφιακός αλφαβητισμός είναι πλέον προϋπόθεση.

Για 2 μέρες, οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν σε 3D Printing και συγκεκριμένα στις δυνατότητες της τρισδιάστατης εκτύπωσης και πώς μπορούμε να την αξιοποιήσουμε τόσο επαγγελματικά, όσο και στην καθημερινότητά μας, ανακάλυψαν πρακτικά tips και συμβουλές για το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε το κοινωνικό δίκτυο του Linkedin, ώστε να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητά μας στην αναζήτηση εργασίας και κατανόησαν πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Digital Marketing προκειμένου να αναπτύξουμε την επαγγελματική/επιχειρηματική μας δραστηριότητα.
Ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος, με το πέρας του επιτυχημένου διήμερου σεμιναρίου δήλωσε: «Η δια βίου μάθηση και ειδικότερα η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων αποτελεί άμεση προτεραιότητα και αναγκαιότητα για όλους όσους επιθυμούν να παραμείνουν ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας του σήμερα. Κάθε άνθρωπος που διεκδικεί ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον, καλείται να επενδύσει στη διεύρυνση των γνώσεων και των δεξιοτήτων του. Αυτό το σεμινάριο είναι μέρος μιας εντατικής προσπάθειας του Δήμου για την καταπολέμηση της ανεργίας η οποία θα συνεχιστεί με συνέπεια».
Αναφερόμενη στο έργο της κοινωνικής πρωτοβουλίας, η κα Σοφία Πισσία, Community Manager του Επιταχυντή Δεξιοτήτων Mellon, δήλωσε: «Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, φτάσαμε τα 22 ανοιχτά σεμινάρια σε μόλις 19 μήνες, έχοντας ενισχύσει τις επαγγελματικές δεξιότητες 2.135 ανθρώπων. Πρόκειται για το πιο ανατρεπτικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης επαγγελματικών δεξιοτήτων που έχει αγκαλιάσει ο κόσμος γιατί καταγράφει εντυπωσιακά, μετρήσιμα αποτελέσματα, με τους ίδιους τους ωφελούμενους να μιλούν γι’ αυτό».
Εισηγητής του Σεμιναρίου LinkedIN & Self-Branding ήταν ο Θεόδωρος Κατσίκης, Data & Analytics Professional.
Για το 3D Printing Χρησιμότητα & Εφαρμογές μίλησε ο Γιώργος Σφηναρολάκης, Ιδρυτής της 3D Expert.
Τέλος, ο Τάσος Σαρτζής, Ιδρυτής της Digitall, ήταν ο εισηγητής για το Digital Marketing Hacks to Grow Your Business
Το διήμερο διοργανώθηκε από την Κοινωνική Επιχείρηση knowl, στο πλαίσιο της βραβευμένης Κοινωνικής Πρωτοβουλίας «Mellon Επιταχυντής Δεξιοτήτων», με μέγα δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και υπό την αιγίδα του Δήμου Γαλατσίου και έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή