Ποιες εφαρμογές διακρίθηκαν στο City Challenge

Αρκετές νέες εφαρμογές που ευελπιστούμε να τις δούμε σε λίγο να λειτουργούν στους δήμους διακρίθηκαν στο τριήμερο City Challenge που διοργάνωσε η ΚΕΔΕ.

Αλλωστε ο  Πρόεδρος της επιτροπής Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ κ. Γιάννης Τσιάμης ανακοίνωσε την ενεργοποίηση του δικτύου στελεχών των Δήμων City Challenge, υπό την ομπρέλα της ΚΕΔΕ, ως «ψηφιακών πρεσβευτών» για την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στους Δήμους της χώρας, με στόχο την επίλυση καθημερινών προβλημάτων με ηλεκτρονικά μέσα και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.
Το 1ο βραβείο 6.000 ευρώ δόθηκε στην ομάδα Needsa για την εφαρμογή τους Happy Trees και αφορά την απομακρυσμένη άρδευση χώρων πρασίνου με δυνατότητα συλλογής δεδομένων καιρού, υγρασίας εδάφους κοκ.
Το 2ο βραβείο 4.000 ευρώ δόθηκε στην ομάδα MX2T για την εφαρμογή τους Social wallet για ευπαθείς ομάδες.
Το 3ο βραβείο 2.000 ευρώ δόθηκε στην ομάδα City Hub για την εφαρμογή τους API Dashboard για διασύνδεση υφιστάμενων εφαρμογών των δήμων.
Το 4ο βραβείο 1.000 ευρώ δόθηκε στην ομάδα Hack Smart για την εφαρμογή τους Smartacus που σχετίζεται με την αναγνώριση εικόνας για τουριστικά σημεία.
Το το 5ο βραβείο 1.000 ευρώ δόθηκε στην ομάδα City ++ για την εφαρμογή τους WeCycle που αφορά τους έξυπνους κάδους και μοντέλα ανακύκλωσης.
Το το 6ο βραβείο 1.000 ευρώ δόθηκε στην ομάδα Park Guru για την εφαρμογή τους για onstreet πάρκινγκ.
Η ομάδα Citizen 17 με την εφαρμογή τους για πληρωμές στους δήμους με τη χρήση blockchain κέρδισε το χρηματικό βραβείο των 3.000 ευρώ που προσέφερε η Εθνική Τράπεζα για εφαρμογή σχετική με fintech.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης στην τελετή βράβευσης σημείωσε την καθιέρωση του Crowdhackathon Smartcity σε ετήσια βάση, ως θεσμό για την καινοτομία στην τοπική αυτοδιοίκηση και την στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, σύμφωνα και με την πρόσφατη απόφαση του συνεδρίου της ΚΕΔΕ και ανακοίνωσε τη διοργάνωση του 2ου City Challenge Crowdhackathon Smartcity για τον Ιούνιο του 2018.
Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημείωσε ότι οι εφαρμογές των ομάδων θα εξελιχθούν περαιτέρω μέσω του City Challenge Accelerator που ετοιμάζει η ΚΕΔΕ για την ωρίμανση εφαρμογών, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν παραγωγικά σε Δήμους. H ΚΕΔΕ θα δημιουργήσει στη συνέχεια ένα Marketplace εφαρμογών από τις οποίες ο κάθε Δήμος θα μπορεί να επιλέγει αυτές που χρειάζεται για να επιτελέσει το έργο του.
Το City Challenge Crowdhackathon της ΚΕΔΕ παρακολούθησαν περισσότερα από 320 στελέχη Δήμων στα 3 συνολικά workshop που διοργανώθηκαν, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ξένων ομιλητών, εκπροσώπων Δήμων και στελεχών του δικτύου City Challenge.

Πήγαινε στην κορυφή