Ώρα για αποτοξίνωση;

ΜΟΔΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ
Ώρα για  αποτοξίνωση;

 Ευκαιρία, λοιπόν, να χάσουμε πολλά κιλά σε λίγες μέρες!

Οι θαυματουργές αυτές δίαιτες ισχυρίζονται ότι απομακρύνουν τις τοξίνες απ΄ τον οργανισμό και ταυτόχρονα προκαλούν πολλή γρήγορη μείωση βάρους. Σε γενικές γραμμές περιλαμβάνουν πολύ νερό, χυμούς, φρούτα, λαχανικά και βότανα. Κάποιοι που τις ακολουθούν νιώθουν περισσότερη ενέργεια και ότι έχουν καλύτερη συγκέντρωση. Ωστόσο, δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι αυτές οι δίαιτες απομακρύνουν τις τοξίνες απ΄ τον οργανισμό. Τα οφέλη που πιθανά εμφανίζονται είναι απλά λόγω της αποφυγής επεξεργασμένων τροφίμων, κορεσμένων λιπαρών και ζάχαρης.
Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν άτομα που νιώθουν κούραση και εξάντληση, ιδιαίτερα αν τις ακολουθούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αυτό είναι λογικό, καθώς οι δίαιτες αυτές είναι εξαιρετικά φτωχές σε θερμίδες και πρωτείνες.
Και ακολουθεί το μεγάλο ερώτημα «εντάξει, δέχομαι να τρώω για δύο βδομάδες μόνο ανανά και καροτόζουμο και να ζαλίζομαι όποτε σηκώνομαι απ’ την καρέκλα. Θα χάσω τα 10 κιλά που θέλω;» Η απάντηση είναι πως θα φύγουν θεαματικά πολλά κιλά, τα οποία θα είναι όμως μόνο υγρά και μυϊκή μάζα. Δεν θα είναι λίπος. Επίσης, κατά πάσα πιθανότητα μετά από τις πρώτες μέρες που θα έχει επανέλθει η κανονική διατροφή, θα έχουν επανέλθει και τα κιλά και μάλιστα ίσως και λίγο περισσότερα.

Αν θέλουμε να ανακεφαλαιώσουμε, τρία είναι τα βασικά συμπεράσματα:
1) Δεν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα που να στηρίζει ότι οι δίαιτες αποτοξίνωσης είναι αποτελεσματικές.
2) Δεν χρειάζεται να κάνουμε καμία αποτοξίνωση στον οργανισμό μας, καθώς αυτό το έχουν αναλάβει οι νεφροί και το συκώτι μας.
3) Πιθανά ορισμένες δίαιτες αποτοξίνωσης να μην είναι ασφαλείς, ιδιαίτερα αν τηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Αυτό που στην πραγματικότητα χρειάζεται οργανισμός μας είναι μία μόνιμα ισορροπημένη διατροφή που θα παρέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά σε συνδυασμό με συστηματική φυσική δραστηριότητα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή