Καταγγελίες για προσλήψεις ημετέρων

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Καταγγελίες  για προσλήψεις  ημετέρων

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 15 Απριλίου, ο δημοτικός σύμβουλος Άρης Παραδοκωστόπουλος κατήγγειλε ότι ο γιος της αντιδημάρχου Γαλατσίου κας Μαρίας Αλιμπέρτη, έχει προσληφθεί μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση) στον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου.

Τη στιγμή της καταγγελίας η κα Αλιμπέρτη ήταν εκτός αιθούσης, αν και μέχρι την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων που αφορούσαν τις ΚΟΙΝΣΕΠ ήταν παρούσα. Αναζητήθηκε να απαντήσει αλλά δεν βρέθηκε. Απάντηση, όμως, έδωσε ο ίδιος ο Δήμαρχος λέγοντας: «Απ’ ό,τι γνωρίζω αυτό δεν ισχύει.»
Ο κ. Παπαδοκωστόπουλος, όμως, επέμενε για το ορθό της καταγγελίας του, συνεπικουρούμενος αυτή τη φορά και από τον δημοτικό σύμβουλο Γρηγόρη Χραλαμπίδη, ο οποίος είπε: «Και γω, κ. Δήμαρχε, έχω την ίδια πληροφορία, ότι ο γιος της κας Αλιμπέρτη έχει όντως προσληφθεί».
Και οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι τόνισαν ότι το δικαίωμα στην εργασία το έχουν όλοι, ιδιαίτερα οι νέοι, αλλά αναρωτήθηκαν πόσα άλλα παιδιά του Γαλατσίου είναι αυτή τη στιγμή άνεργα. Το θέμα, όπως είπαν, είναι ηθικό.
Ο δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Μπουγιούκας είπε για το θέμα: «Αυτά τα φαινόμενα εγώ τα έχω καταγγείλει και στο παρελθόν. Όταν είσαι δημοτικός σύμβουλος απαγορεύεται να διορίζεις τα παιδιά σου. Τελεία και παύλα.»
Μετά το τέλος της συνεδρίασης και αποχωρώντας από το δημαρχείο, συνάντησα την κα Αλιμπέρτη στο ισόγειο του κτιρίου και της έθεσα την εξής ερώτηση: «Κυρία Αλιμπέρτη, μόλις πριν λίγη ώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε καταγγελία ότι ο γιος σας έχει προσληφθεί στον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου μέσω της ΚΟΙΝΣΕΠ με το επώνυμο Β….. . Αληθεύει ή όχι;»
Η Μαρία Αλιμπέρτη απάντησε: «Εμένα, κύριε Γιαννακόπουλε, με λένε Μαρία Αλιμπέρτη Κατσάνη.»
Σε δεύτερη ερώτησή μου απάντησε ότι δεν είναι ο γιος της ο διορισθείς, χωρίς βέβαια να με πείσει.
Να σημειώσουμε ότι ο γιος της κας Αλιμπέρτη έχει προσληφθεί με το επώνυμο του πατέρα του και πρώην συζύγου της κας Αντιδημάρχου.
Όπως ειπώθηκε και εντός της αιθούσης του Δημοτικού Συμβουλίου, το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό, το έχουν όλοι και ειδικότερα οι νέοι. Όταν όμως είσαι πολιτικό πρόσωπο δεν μπορείς να διορίζεις τα παιδιά σου και μάλιστα στον ίδιο Δήμο όπου κατέχεις και τη θέση της αντιδημάρχου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή