Πραγματοποιήθηκε η 3η συνάντηση οδοντιάτρων-νηπίων στο Βρεφονηπιακό Σταθμό Κερατέας από το πρόγραμμα Προληπτικής Οδοντιατρικής

Πραγματοποιήθηκε η τρίτη επίσκεψη των οδοντιάτρων στο Βρεφονηπιακό Σταθμό Κερατέας, στο πλαίσιο του εθελοντικού προγράμματος οδοντιατρικής προληπτικής αγωγής στα νήπια, που τελείται υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ».

Το ετήσιο αυτό πρόγραμμα ακολουθεί ένα τρίπτυχο ανάλυσης του φάσματος της προληπτικής ιατρικής, όπου στο 1ο μέρος δίνονται διατροφικές συμβουλές για την προστασία των νεογιλών δοντιών, στο 2ομέρος παρουσιάζεται με διαδραστικό τρόπο μέθοδοι βουρτίσματος και στο 3ο μέρος γίνεται μια επίδειξη της τεχνικής βουρτσίσματος σε κάθε νήπιο ξεχωριστά με βούρτσες και οδοντόκρεμες που έχει προμηθεύσει το Νομικό Πρόσωπο τα νήπια, για την καλύτερη εμπέδωση των παραπάνω. Το προληπτικό αυτό πρόγραμμα στοχεύει στην αποφυγή εμφάνισης τερηδόνας καταρχάς στα νεογιλά και στη συνέχεια στα μόνιμα δόντια, καθώς και η αποφυγή εμφάνισης ουλίτιδας.

Σημειώνουμε ότι, το αντίστοιχο πρόγραμμα ξεκίνησε στο Βρεφονηπιακό Σταθμό του Λαυρίου κατά το σχολικό έτος 2016-2017, ενώ στο Βρεφονηπιακό της Κερατέας έχει ξεκινήσει από το σχολικό έτος 2015. Στόχος αυτής της κοινής προσπάθειας, είναι η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού στην προληπτική οδοντιατρική και συνολικά η μύηση στην αγωγή υγείας.

Το ΝΠΔΔ «Κέφαλος» και η Πρόεδρος κ. Δήμητρα Πάλλη ευχαριστούν ιδιαίτερα τους οδοντιάτρους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, για την εθελοντική συμβολή τους στην υλοποίησή του στην Κερατέα και συγκεκριμένα τους: κκ. Βίκυ Ζιρτιλίδου, Στέφανο Καϊλαντζή, Αθηνά Κουλοχέρη, Ρούλα Παναγιώτου, Γεωργία Πέτση, Ελένη Ποταμιάνου-Αντωνίου και Χριστίνα Ποταμιάνου.

Από το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας

 

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ  ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή