Πάσχα με ανησυχία

Το Πάσχα φέτος ήρθε σχετικά νωρίς και μου το επιβεβαίωσε και μια μανάβισσα στον Πύργο που έψαχνα για αγκινάρες κλασικές με αγκάθια, αλλά όχι άγριες. Το Πάσχα είναι νωρίς και δεν έγιναν ακόμη οι αγκινάρες, μου είπε η αθώα μανάβισσα!!!

Γενικά φέτος είναι νωρίς το Πάσχα, αλλά οι αγκινάρες είναι ανεξάρτητες από τον ερχομό του και την Μ. Πέμπτη θα τις φάμε τηγανιτές ως παραδοσιακό φαγητό. Βέβαια υπάρχουν και οι άγριες αγκινάρες που είναι μικρότερες, έχουν και αυτές αγκάθια, αλλά τις τρώμε βραστές με πολύ αλάτι και ούζο κυρίως την Μ. Παρασκευή, που όλοι νηστεύουν και κρεμάνε τον ρήγα μπαστούνι της τράπουλας στην οροφή των καφενείων των χωριών σε ένδειξη ότι το Άγιο Πάθος δεν επιτρέπει την διασκέδαση ούτε με τα χαρτιά. Το θέμα είναι ότι αυτό το Πάσχα σημαδεύτηκε με την σφαγή στην Αίγυπτο με τις βόμβες των μουσουλμάνων σε χριστιανικές εκκλησίες στην Τάντα και στην Αλεξάνδρεια. Θα αναγκαστούμε λοιπόν να γράψουμε για άλλη μια φορά κάποια πράγματα που συγκρίνουν τον χριστιανισμό και μουσουλμανισμό και θα αρχίσω με το Θείο Πάθος πάνω στον Σταυρό. «Πάτερ άφες αυτοίς ου γαρ οίδασι τι ποιούσι».
Τη στιγμή που ο Θεάνθρωπος θανατώνονταν από τους ανθρώπους που αγάπησε, αυτός τους συγχώρησε και τους δικαιολόγησε με το ότι δεν γνωρίζουν τι κάνουν. Ας δούμε όμως τώρα τους μουσουλμάνους. Αν αρνηθείς τον Μωάμεθ, πρέπει να εκτελεστείς. Πάρτε για παράδειγμα την σφαγή στη Γαλλία στο περιοδικό Charlie Hebdo επειδή έκανε γελοιογραφικό σκίτσο του Μωάμεθ. Ο Δυτικός κόσμος έχει μερικές αρχές που έχουν εξελιχτεί με το πέρασμα του χρόνου και έφτασε σήμερα σε μια κοινωνία αποδοχής των διαφορετικών αντιλήψεων και ανοχής στην διαφορετικότητα και βέβαια αποδοχής της δημοκρατίας, αλλά και της γυναικείας αξιοπρέπειας. Αυτά τα πράγματα δεν είναι αποδεκτά από το Ισλάμ, το οποίο απειλεί τις ευρωπαϊκές αξίες. Βέβαια για να πούμε και του στραβού το δίκιο δεν θα αποσείσουμε τις ευθύνες της Δύσης με τις επεμβάσεις που συνεχίζει να κάνει στον μουσουλμανικό κόσμο. Οι συνεχείς επεμβάσεις στον Αραβικό κόσμο έχουν δημιουργήσει μια νέα γενιά θρησκευτικού φανατισμού, η οποία δεν έχει ως έρεισμα την αντίδραση στις επεμβάσεις, αλλά στην αντίθεση των θρησκειών.
Εδώ ακριβώς βρίσκεται και η παγίδα στην οποία έπεσε ο Δυτικός κόσμος. Χωρίς να το καταλάβει κύλησε σε ένα θρησκευτικό πόλεμο για τον οποίο δεν έχει όπλα. Και δεν έχει όπλα γιατί οι αξίες της ζωής των Δυτικών είναι εντελώς διαφορετικές από τις αξίες των Ισλαμιστών. Ο δυτικός άνθρωπος, έχοντας εκτίμηση στην ζωή όπως ορίζει ο χριστιανισμός, δεν μπορεί να αντιταχθεί τον ισλαμιστή που η δική του αξία είναι ο θάνατος προς δόξα του Προφήτη. Είδατε στην Αλεξάνδρεια πώς ανατινάχτηκε ο τζιχαντιστής; Κατά την γνώμη του και κατά την γνώμη των ομοϊδεατών του που και αυτοί είναι διατεθειμένοι να θυσιαστούν προς δόξα του Προφήτη, αλλά όχι όμως για τον πυρήνα των αρχηγών τους που γνωρίζουν τι κάνουν, αποτελούν αόρατη απειλή για τις Δυτικές αξίες. Ήδη οι προσωπικές ελευθερίες στον Δυτικό Κόσμο έχουν περιοριστεί στο βωμό της ασφάλειας από τρομοκρατικές επιθέσεις. Η μετάπτωση της αντίδρασης των μουσουλμάνων λόγω των δυτικών επεμβάσεων στις σκοτεινές περιοχές του θρησκευτικού πολέμου, έκαναν θύματα της τρομοκρατίας και χώρες που δεν είχαν ευθύνη στα τεκταινόμενα της Μ. Ανατολής. Μπορεί οι δυτικές ηγεσίες να έχουν τα δικά τους σχέδια που δεν μπορούμε να πούμε από ποιες δυνάμεις υπαγορεύονται αυτή τη στιγμή, αλλά οι Ευρωπαϊκοί λαοί που είναι θεματοφύλακες του Δυτικού Πολιτισμού, θα πρέπει να αντιδράσουν και να αντιδράσουν με δυναμισμό και αποφασιστικότητα.
Το ότι αυτή τη στιγμή μαίνεται ο πόλεμος στη Συρία και το ότι γιγαντώθηκε το ISIS δεν έγιναν και ούτε συνεχίζονται να γίνονται από μόνα τους. Οφείλονται και στα σχέδια δυνάμεων που έχουν συμφέροντα στην περιοχή. Ο πόλεμος στην Συρία μπορεί να λήξει ανά πάσα στιγμή, αν σταματήσει η τροφοδοσία των ISIS και των άλλων επαναστατών με πυρομαχικά από κρυφές και φανερές πηγές των δυτικών. Τα συμφέροντα των δυτικών δυνάμεων που τροφοδοτούν τον πόλεμο δεν ταυτίζονται κατ’ ανάγκην με τα συμφέροντα των λαών της Ευρώπης. Τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι ο πόλεμος και η φτώχια φέρνει στην Δύση ορδές μουσουλμάνων. Οι κυβερνήσεις της δύσης όπως και η δική μας «του όλοι είμαστε μετανάστες», αλλά και στα πλαίσια της βοήθειας λόγω ανθρωπιστικής κρίσης τους δέχονται, αλλά δεν θέτουν «τον τύπον επί των ήλων», δηλαδή δεν μπαίνουν στην ουσία του θέματος. Και η ουσία είναι ότι τους δεχόμαστε λόγω ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά δεν κοιτάμε να πιέσουμε ως ευρωπαϊκοί λαοί να δοθούν ορθές και ριζικές λύσεις πέρα από τους όποιους σχεδιασμούς διαφόρων οικονομικών συμφερόντων.
Όπως γνωρίζουμε όλοι, κάθε τρομοκρατική ενέργεια δεν έχει θύματα αυτά τα συμφέροντα, αλλά τον απλό Ευρωπαίο πολίτη. Τι έκανε η Σουηδία για παράδειγμα, εναντίον των μουσουλμάνων που δύο φορές έχει πέσει θύμα της τρομοκρατίας τους; Τί έκανε το Βέλγιο που, όπως πολύ καλά γνωρίζω, τους έχει φερθεί με τον καλύτερο τρόπο; Για παράδειγμα έχουν την Παρασκευή αργία, αλλά τα μαγαζιά τους δουλεύουν. Την Κυριακή που είναι χριστιανική αργία πάλι τα μαγαζιά τους δουλεύουν!! Τι έχουν καλύτερο αυτοί από τους αγαπητούς Βέλγους;
Νομίζω ότι ο Δυτικός κόσμος έχει παραδώσει τα όπλα συναισθανόμενος ενοχή για το τι συμβαίνει στην Μ. Ανατολή και δεν μπορεί να αντιδράσει. Πρέπει να αντιδράσουν ΤΩΡΑ οι Ευρωπαϊκοί λαοί γιατί σε λίγα χρόνια θα είναι πολύ αργά. Με ποια λογική, για παράδειγμα, να επιτρέπουν οι δυτικοί να κυκλοφορούν οι μουσουλμάνες με μαντήλες στις χώρες της Ευρώπης και να υποχρεώνονται οι Ευρωπαίες που επισκέπτονται την Σαουδική Αραβία για παράδειγμα, να φορούν μαντήλα γιατί το επιτάσσει η θρησκεία τους, λέει; Μα και στην Ευρώπη η Χριστιανική θρησκεία δεν δέχεται την μαντίλα, αλλά οι μουσουλμάνες την φορούν. Είναι ή δεν είναι πάνω από τα Ευρωπαϊκά δεδομένα; Καθορίζουν ή όχι τα του πολιτισμού μας;
Για να κλείσω το θέμα λοιπόν, θέλω να πω ότι οι μουσουλμάνοι, όχι ότι είναι φύσει κακοί, αλλά διότι το επιτάσσει η θρησκεία τους, δεν μπορούν να ενσωματωθούν στην Δύση και ως εκ τούτου η παραμονή τους θα πρέπει να είναι προσωρινή. Πρέπει άμεσα οι Ευρωπαϊκοί λαοί να πιέσουν τις κυβερνήσεις να σταματήσουν πρώτα οι επεμβάσεις στον μουσουλμανικό κόσμο και με την εξομάλυνση της κατάστασης και με την οικονομική βοήθεια που θα παράσχει η Δύση να επανακάμψουν στις εστίες τους, ώστε να αποφευχθεί η αλλοίωση του Δυτικού Πολιτισμού που είναι προ των πυλών. Υπάρχουν εκατοντάδες στατιστικές έρευνες για το τι πρεσβεύουν οι Μουσουλμάνοι παρά το ότι έχουν δρέψει τα καλά της φιλοξενίας και ασφάλειας στην Ευρώπη. Διαβάστε σχολιασμό για παράδειγμα ευρημάτων από Βρετανική έρευνα: «Τι πιστεύουν οι μουσουλμάνοι ευρωπαίοι πολίτες σε σχέση με τις ατομικές ελευθερίες; Ας πούμε, για το δικαίωμα του ανθρώπου να πιστεύει ό,τι θέλει; Ο ένας στους 3 μουσουλμάνους της Βρετανίας υποστηρίζει ότι αυτός που εγκαταλείπει την πίστη στο Ισλάμ πρέπει να θανατώνεται. Το ποσοστό είναι 19% στους μεγαλύτερους (άνω των 55 ετών) αλλά 36% στους νέους! Να το συνειδητοποιήσουμε: άνθρωποι που μεγάλωσαν σε ευρωπαϊκό κράτος και πήγαν σε ευρωπαϊκό σχολείο, θεωρούν σωστό να θανατώνεται, δηλαδή να δολοφονείται (διότι δεν υπάρχει ανάλογη ποινή), κάποιος που άλλαξε άποψη για ένα θέμα 100% προσωπικό του! To αντίστοιχο ποσοστό στους μουσουλμάνους της Αυστρίας είναι 20%, και μάλλον θα μεγαλώσει, διότι το 43% των μουσουλμάνων δασκάλων στη χώρα υποστηρίζουν ανοιχτά την υπεροχή της σαρίας έναντι του αυστριακού νομικού συστήματος. Πάλι καλά. Την ποινή του θανάτου σε όσους θέλουν να εγκαταλείψουν το Ισλάμ ζητάει το 84% των Αιγυπτίων μουσουλμάνων, το 86% των Ιορδανών, το 30% των Ινδονήσιων, το 76% των Πακιστανών και το 51% των Νιγηριανών». Για τους γνωρίζοντες Αγγλικά σας παραθέτω μερικές έρευνες που έχουν γίνει στην Αγγλία για το θέμα στο οποίο αναφέρομαι.
https://www.gatestoneinstitute.org/7861/british-muslims-survey
http://www.cbsnews.com/news/many-british-muslims-put-islam-first/
http://www.webcitation.org/5xkMGAEvY
Θα μπορούσα να φιλοσοφήσω πάνω στο θέμα της Ανάστασης, αλλά το «Άφες αυτοίς..» τα λέει όλα.
Εύχομαι σε όλους αναγνώστες και μη του ΠΑΛΜΟΥ υγεία, και ευτυχία και καλή Ανάσταση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή