H ένταξης Αλλοδαπών Μαθητών στα Γυμνάσια Πεντέλης και Ν.Πεντέλης.

Πραγματοποιήθηκε χθές Τρίτη 4 Απριλίου 2017 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Δ.Κ. Μελισσίων η 2η σύσκεψη ένταξης αλλοδαπών μαθητών στα Γυμνάσια Πεντέλης και Ν. Πεντέλης και συνήχθησαν τα παρακάτω συμπεράσματα:

1. Δεν έχει υλοποιηθεί από τη ΜΚΟ PRAXIS η ηλικιακή επιβεβαίωση των αλλοδαπών μαθητών, ενώ προωθείται η ιατρική τους πιστοποίηση από δημόσιο νοσοκομείο και η ψυχολογική τους διερεύνηση από ψυχολόγο της ΜΚΟ.
2. Ο Διευθυντής της β΄βάθμιας εκπαίδευσης διαβεβαίωσε ότι ενίσχυσε την καθημερινή λειτουργία των δύο (2) σχολείων και με άλλους καθηγητές, ώστε να υπάρχει συνεχής επιτήρηση των αύλειων και κοινόχρηστων χώρων των σχολείων.
3. Ο Διευθυντής της β΄βάθμιας εκπαίδευσης δεσμεύτηκε ότι θα προτείνει τη λειτουργία τμήματος ένταξης άμεσα μετά το Πάσχα για τους αλλοδαπούς μαθητές.
4. Ο Δήμος δεσμεύτηκε ότι δύναται να διαθέσει κτηριακές υποδομές και χώρο για τη λειτουργία τμήματος ένταξης.
5. Η Σχολική Σύμβουλος της β΄βάθμιας εκπαίδευσης δεσμεύτηκε και για την παρακολούθηση της ένταξης, λειτουργίας και απόδοσης των αλλοδαπών μαθητών.
6. Η σύσκεψη έκλεισε με τη δέσμευση όλων των εκπροσώπων των φορέων που συμμετείχαν, στην ανάγκη για διαρκή συνεργασία, υπεύθυνη αμοιβαία ενημέρωση και πρόβλεψη-πρόληψη ώστε να αποφευχθεί κάθε αρνητικός αιφνιδιασμός.
Ο Δήμαρχος πρότεινε και έγινε αποδεκτό η επόμενη σύσκεψη για το θέμα να γίνει την Τρίτη 25 Απριλίου, ώρα 08:30.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή