Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Οι Συνταγές της Αναστασίας: Αγκινάρες αλα πολίτα

ΥΛΙΚΑ

6 μεγαλες.

αγκιναρες καθαρισμενες

1μεγαλο καροτο σε ροδελες

1μεγαλη πατατα σε κύβους

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομένο

1ποτήρι λάδι

1 λεμόνι

1/2 ματσάκι άνηθο
ς

αλάτι

πιπέρι

1 κουταλιά αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε μια κατσαρολα ροδίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι. Προσθέτουμε την πατατά και το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.

Βάζουμε τις αγκινάρες, 1/2 ποτηρι νερό το χυμό από μισό λεμόνι. Αλάτι πιπέρι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα. Οταν είναι έτοιμο χτυπάμε το αλεύρι με το λεμόνι και ζωμό απο το φαγητό και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα κουνάμε καλά και είναι έτοιμο

Πηγές