Με τον αυθορµητισµό της πένας του Αντώνη Χατζηνικόλα

ΕΛΕΓΕ… Ο Γ. Ρίτσος έλεγε… «…οι λέξεις ειναι φλέβες, ρέει αίµα µέσα τους…»

• ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΑΙΜΙΛΙΟ... Αγαπητέ Αιµίλιε, εάν θυµηθείς τα γρα- φόµενα µου, για το εκλεκτό γράµµα Ν, θα ανανεώσεις σαφώς την δύναµη του και τις ειδικές ιδιότητες του. Στο κείµενο που µου έστειλες ο φίλος σωστά γράφει, εάν δεχτούµε ότι ειναι µια γνώση προς Ευρωπαίους. Η κυριότερη λέξη µε απόλυτη σαφήνεια ειναι ΝΟΥΣ. ∆εν θα µπορούσε να τοποθε- τηθεί διαφορετικά. Ν = ΝΟΥΣ, ΝΟΗΣΗ, ΝΟΗΜΑ. Ο = Ο ΜΙΚΡΟΝ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕ- ΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ. Υ = ΧΩΡΟΣ ΥΓΡΩΝ, ΑΠΟΘΗΚΗ ΥΓΡΩΝ ΜΕ ΕΙ∆ΙΚΕΣ Ι∆ΟΤΗΤΕΣ, Υ∆ΩΡ. Σ = ΟΠΟΥ Σ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ∆Ε∆ΟΜΕΝΗ. Ο ΗΧΟΣ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ∆ΙΝΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΕΝΤΑΣΗ, ∆ΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΛΕΞΕΙΣ. Ευχαριστώ για το κείµενο, ειναι πολυ ενδιαφέρον, καλή συνέχεια, έχουµε εργασία πολλή. Με τιµή Α. Ι. Χ.

Ο ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ είπε: «Εκείνοι που ξεχωρίζουν την πολιτική από την ηθική, ποτέ δεν θα καταλάβουν ούτε τη µία ούτε την άλλη.» «Ένας πολιτικάντης σκέφτεται τις επόµενες εκλογές, ένας πολιτικός την επόµενη γενεά.» Κλαρκ

ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ Πού είναι οι πονεµένες νύχτες, µε καθαρό, αγνό ουρανό, παρ’ όλες τις αντιξοότητες ζωής, έναστρος ο ουράνιος θόλος, τα άστρα στο βλέµµα µας πολλά, τα µετρούσαµε µε δέος, τα βρίσκαµε µε τον εαυτό µας, τα βρίσκαµε όλα, ένα-ενα, σωστά.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ 300 Ανοιχτά επιστολή στέλνω στους 300 της Βουλής µας. Έχει φόντο κόκκινο… Σκέτη κατακόκκινη κόλα, στο χρώµα τους αίµατος µας. Αυτές ειναι οι κόκκινες γραµµές, που οι Έλληνες πολίτες σας εξουσιοδο- τούν να εκφράσετε στους «∆ανειστές εταίρους µας», σαφώς όχι διαφορετι κές. Ελπίζω να διαβάσετε προσεκτικά, όπως βλέπετε είναι ξεκάθαρο, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια!..

ΤΟ ΚΡΥΟ ΤΣΟΥΧΤΕΡΟ, ΜΥΑΛΟ ∆ΕΝ ΕΧΟΥΜΕ Οι Ρώσσοι επιστήµονες κρούουν την κουδούνα του κινδύνου, απο τον προηγούµενο χρόνο, η έναρξη του λιώσιµου των πάγων είναι πλέον δεδο- µένη, υπαρκτή. Τα αρχαία, ξεχασµένα, βακτηρίδια και µικρόβια ελευθερώ- νονται, το ανθρώπινο δυναµικό του πλανήτη, ασχολούνται µε πικρόχολους πολέµους.

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ Στον πρωινό καφέ ανέβηκε ο Χαζός πάνω στην καρέκλα και είπε, µάλλον αγανακτισµένα… «Από πότε οι χλαπάτσες έχουν δικαίωµα να ακούγεται η γνώµη τους και να ρίχνουν το φταίξιµο στον λαό;!.. Από πάντα, ο Εξουσιασµός το αφήνει… Έχει δύναµη!.. Να µιλούν τέτοια όντα χωρις να το επιθυµούµε… Γιατί δεν ακού- γεται η δίκη µου γνώµη, ειναι αληθινή, δεν κρύβεται, έχει νόηµα, τεκµηριω- µένες απόψεις, είµαστε αιώνες κατεχόµενη χώρα-χωρος;.. Αυτό δείχνει ότι όσα λέγονται περί οικονοµικών, χρεών, λέγονται για το θεαθείναι, ώστε οι πολιτικάντηδες έχουν το ελεύθερο για σενάρια, το µυστικό βρίσκεται στην πολιτική. Η γαιοπολιτική, η γαιοστρατηγική, ειναι αυτά που µετρούν. Στον σπουδαίο χώρο της Αµφιπολης, εάν ξεθάψουµε τον ΛΟΦΟ ΤΗΣ ΒΑ ΣΗΛΙΣΣΗΣ και καµιά εικοσαριά άλλους τύµβους δίπλα του, τότε η αλήθεια θα δώσει οντότητα, δύναµη, σθένος στους Έλληνες, το πνεύµα θα λειτουρ- γήσει ενεργειακά αυτόνοµα, τα ήθη και τα έθιµα, η Ιστορία, θα ενώσουν το Έθνος. Υπάρχουν πολλοί ιδιώτες πατριώτες που θέλουν να αγοράσουν το «χρέος», ποιος τολµά να το κάνει;.. Κανείς!.. Θα εξαφανιστεί. Όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει θεµα Οικονοµίας λοιπόν!.. Το θεµα ειναι πολιτικό, γαιοπολιτικό, γαιοστρατηγικό!..

ΠΟΛΙΤΙΚΟ. ΕΥΧΕΣ κάτω από το λοφίο των Απόκρεων, να πέσουν οι µάσκες, που βα- σανίζουν, ταλανίζουν το µυαλό µας και την ψυχή µας. Περιµένοντας πνευ- µατική κάθαρση, ευλογία σε όλους…» Αγανακτισµένος, γεµάτος ένταση, βγήκε έξω να πάρει αέρα!…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή