Στην ΑΕΚ το Παλαί;

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Στην ΑΕΚ το Παλαί;

Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ και το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου φαίνεται πως ενώνουν τις τύχες τους. Η Ένωση εδώ και καιρό αναζητά στέγη και ενδέχεται να τη βρήκε στο δικό μας Παλαί. Οι πρώτες συναντήσεις μεταξύ της Ένωσης, του Υπουργείου Αθλητισμού αλλά και του Δήμου Γαλατσίου, ο οποίος φαίνεται πως δίνει τη συγκατάθεσή του, έχουν ήδη γίνει. Ωστόσο φρένο στα σενάρια αυτά βάζει η ΕΤΑΔ.

Η είδηση της κατ’αρχήν συμφωνίας μεταξύ του Προέδρου της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Κωνσταντίνου Κοτσάτου και του Δημάρχου Γαλατσίου Κυριάκου Τσίρου «έσκασε» το πρωί της Τετάρτης 12 Φεβρουαρίου, οι οποίοι συναντήθηκαν λίγες μέρες πριν. Ωστόσο το βράδυ της προηγούμενης μέρας, της Τρίτης 11 του μήνα, είχε πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου όπου ο κ. Τσίρος επέλεξε να μην πει λέξη για το θέμα.
Η συνάντηση του κ. Τσίρου και του κ. Κοτσάτου, παρουσία και του νομικού συμβούλου του Υπουργείου Αθλητισμού Χρυσόστομου Σχοινά και της δικηγόρου του Δήμου Γαλατσίου Χρυσαυγής Γκουβέτσου έλαβε χώρα στο γραφείου του Δημάρχου. Εκεί συζητήθηκε η δυνατότητα ενοικίασης του Κλειστού Ολυμπιακού Γυμναστηρίου, του Παλαί, από την ΕΤΑΔ (Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου), ώστε «να αξιοποιηθεί ως έδρα της ΑΕΚ για τα επόμενα χρόνια, με ανταποδοτικούς όρους για το Δήμο Γαλατσίου που θα αφορούν στην αξιοποίηση αθλητικών χώρων του Παλαί από τους αθλητικούς συλλόγους και τις ακαδημίες του Γαλατσίου», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Δήμου.
Ο κ. Τσίρος αντιμετώπισε θετικά την πρόταση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί στο πλευρό της, στηρίζοντας το αίτημά της αυτό, στις συζητήσεις που πρόκειται να ακολουθήσουν με την ΕΤΑΔ όπου και ανήκουν οι συγκεκριμένες αθλητικές εγκαταστάσεις. Ωστόσο υποστήριξε πως «η τελική απόφαση για το θέμα αξιοποίησης του Παλαί θα παρθεί αποκλειστικά από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας και κατόπιν συνεννόησης και διαλόγου με τους αθλητικούς συλλόγους και φορείς του Γαλατσίου». Γι’ αυτό και μόλις το θέμα είδε το φως της δημοσιότητας ο κ. Δήμαρχος κανόνισε συνάντηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης αλλά και τους εκπροσώπους των τοπικών αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων για την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στις 8 μ.μ. (ο «Παλμός» θα βρίσκεται στο τυπογραφείο την ώρα εκείνη).
Να σημειώσουμε πως στις 6 το απόγευμα της ίδιας μέρας ο υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Πρωτονοτάριος έχει καλέσει σε συζήτηση τους αθλητικούς φορείς της πόλης προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις σχετικά με το Παλαί και να τους εκφράσει τις θέσεις του συνδυασμού του για την αξιοποίηση αυτής της αθλητικής εγκατάστασης.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Τσίρο δήλωσε: «Πράγματι, συναντηθήκαμε με τον κ. Κοτσάτο και είμαστε κατ’αρχήν θετικοί στην αξιοποίηση του Παλαί από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ. Βασική προϋπόθεση είναι να είναι θετικά και όλα τα αθλητικά σωματεία γιατί εμείς είπαμε πως θα συναινέσουμε μόνο εάν μέσα στο χώρο μπορούν να αθλούνται τα παιδιά των αθλητικών συλλόγων. Κάτι που απ’ό,τι φαίνεται η ΑΕΚ αποδέχεται. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ορισμένοι αντί να χαρούν, φωνάζουν. Το Παλαί δεν θα είναι πια ούτε σκουπιδότοπος ούτε εμπορικό κέντρο. Θα γίνει αθλητικό κέντρο, κοιτίδα αθλητισμού και πολιτισμού ανοικτό στη νεολαία αλλά και τους δημότες του Γαλατσίου.»
Δυστυχώς, όπως προαναφέραμε, ο «Παλμός» βρισκόταν στο τυπογραφείο την ώρα της συνάντησης του κ. Τσίρου με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Γι’αυτό και θα φιλοξενήσουμε τις απόψεις των επικεφαλής καθώς και των υποψηφίων δημάρχων στο φύλλο της επόμενης Παρασκευής 21/2/2014.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΕΚ
Το γεγονός της κατ’αρχήν συμφωνίας μεταξύ Ένωσης και Δήμου Γαλατσίου επιβεβαιώνει και η ανακοίνωση της Ερασιτεχνικής που αναφέρει:
«Συνάντηση είχε ο πρόεδρος της ΑΕΚ Κωνσταντίνος Κοτσάτος με τον Δήμαρχο Γαλατσίου Κυριάκο Τσίρο αναφορικά με την χρήση του Ολυμπιακού κλειστού της περιοχής από τα τμήματα της Ερασιτεχνικής τα επόμενα χρόνια. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα συναινέσει για να πάρει την χρήση του κλειστού η Ερασιτεχνική ΑΕΚ και πλέον θα ενταθούν οι επαφές με το ΕΤΑΔ (Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου) όπου και ανήκουν οι συγκεκριμένες αθλητικές εγκαταστάσεις».
Επίσης, την είδηση ανακοίνωσε και ο Πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Κωνσταντίνος Κοτσάτος στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της ΑΕΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΕΚ θα πάρει το γήπεδο για τα επόμενα 50 χρόνια, ενώ σκοπεύει να επενδύσει 5 εκατομμύρια ευρώ για να το ανακαινίσει. Με την χρήση του κλειστού, η ΑΕΚ θα στεγάσει όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη (μπάσκετ, χαντμπολ, βόλεϋ), πλην του ποδοσφαίρου.
Όπως διαβάζουμε στο ered.gr, ο Κ. Κοτσάτος έχει την εταιρεία Diamonds Shipping and Trading με έδρα το Παλαιό Φάληρο. Η εταιρεία του εκτελεί εδώ και πολλά χρόνια μεταφορές μεταλλευμάτων για λογαριασμό της ΛΑΡΚΟ ενώ διεκδικούσε κι ένα ποσό 239 εκατ. ευρώ που της όφειλε η εταιρεία του Δημοσίου.
Η εταιρεία Diamonds υφίσταται από το 1997 και αρχικά η δραστηριότητά της αφορούσε την ενοικίαση ιδιωτικών γιοτ και ιστιοφόρων, ενώ αντιπροσώπευε αρκετές αμερικανικές εταιρείες στην Ελλάδα και στο πελατολόγιό της είχε ακόμα και το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα και με έναν στόλο τεσσάρων τάνκερ ξηρού φορτίου εκτελεί μεταφορές για λογαριασμό μεγάλων βιομηχανιών.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΤΑΔ
Καμία παραχώρηση σε κανέναν. Αυτό δηλώνει η ΕΤΑΔ (Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου) απαντώντας σε ερώτησή μας για τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με το μέλλον του Παλαί.
«Κατ’αρχήν δεν έχει γίνει καμία παραχώρηση του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Γαλατσίου σε κανέναν. Το ακίνητο έχει μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) μαζί με άλλα ακίνητα και εξετάζεται η εκμετάλλευσή του. Έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ όπως άλλωστε έχει γίνει και από άλλα σωματεία. Πάντως να γνωρίζετε ότι ό,τι κι αν γίνει, θα γίνει κατόπιν διαγωνισμού.» Αυτή είναι η θέση της ΕΤΑΔ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή