Νερό: Πώς θα ξέρω αν πίνω αρκετό;

ΥΓΕΙΑ
Νερό: Πώς θα ξέρω αν πίνω αρκετό;

Το νερό είναι η πηγή της ζωής. Είναι το σηµαντικότερο στοιχείο που χρειάζεται ο ορ- γανισµός µας για να λειτουργήσει σωστά. Χωρίς αυτό δεν µπορούµε να ζήσουµε. Είναι χαρακτηριστικό πως το ανθρώπινο σώµα µπορεί να λειτουργήσει εβδοµάδες χωρίς τροφή, αλλά µόνο λίγες ηµέρες χωρίς νερό.

Πώς θα καταλάβουµε λοιπόν εάν πίνουµε αρκετό νερό. Είναι δύσκολο να καταλάβουµε. Κι αυτό γιατί ακόµη κι αν δεν διψάµε αυτό δεν σηµαίνει ότι ο οργανισµός µας δεν έχει ανάγκη από ενυδά- τωση.

Τα οφέλη του νερού στον οργανισµό είναι πολλαπλά ενώ υπάρχουν κάποια σηµάδια που αποκαλύπτουν ότι δεν πίνετε όσο νερό πρέπει.

Ποια είναι αυτά;

1. Αισθάνεστε τα µάτια σας στεγνά Η έλλειψη νερού έχει επίδραση και στα µάτια που γίνονται στεγνά και κόκκινα. Η κατανάλωση νερού σε καθηµερινή βάση θα βελτιώσει την κατάσταση.

2. Αισθάνεστε υπνηλία και κούραση Η έλλειψη κατάλληλα ενυδατωµένου αίµατος οδηγεί σε έλλειψη οξυγόνου που προκαλεί υπνηλία και κούραση.

3. Έχετε πόνους στις αρθρώσεις Οι χόνδροι και οι σπονδυλικοί δίσκοι αποτε- λούνται από 80% νερό. Κρατώντας το σώµα ενυ- δατωµένο εξασφαλίζετε ότι οι αρθρώσεις µπο- ρούν να απορροφήσουν το σοκ από ξαφνικές κινήσεις όπως το τρέξιµο ή το αδέξιο πέσιµο.

4. ∆εν αναρρώνετε γρήγορα Το νερό επιτρέπει στο σώµα να αποβάλλει τοξίνες. Αν δεν πίνετε νερό, τα όργανα δεν µπορούν να λειτουργήσουν σωστά.

 

Πηγές

Φωτογραφία από congerdesign από το Pixabay

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή