4 προτάσεις για διαιτητικά πρωινά

ΜΟΔΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ
4 προτάσεις για διαιτητικά πρωινά


Το πρωινό μπορεί πραγματικά να είναι ένα βασικό συστατικό στην απώλεια βάρους. Σύμφωνα με έρευνα του Εταιρείας Παχυσαρκίας, οι άνθρωποι που καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες στο πρωινό και λιγότερες θερμίδες στο γεύμα χάσουν περισσότερο βάρος, έχουν μείωση περιμέτρου μέσης και αισθάνονται χορτάτοι για μεγαλύτερο διάστημα.

Πρωτεΐνες
Τα αυγά είναι βασικό πρωινό για έναν λόγο. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό American Journal of Nutrition, η κατανάλωση μιας υψηλής πρωτεΐνης στο πρωινό αυξάνει την πληρότητα και μειώνει την ανάγκη για νυχτερινό σνακ.

Μερικές από τις αγαπημένες επιλογές πρωτεΐνης είναι ένα τοστ ολικής άλεσης με φυστικοβούτυρο ή με ένα αυγό, ¼ φλιτζάνι βρώμης με γιαούρτι, μούρα και αμύγδαλα.

Φυτικές ίνες
Το να τρώτε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες τείνει να επιβραδύνει τη διαδικασία της πέψης, το οποίο θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε χορτάτοι περισσότερο και οδηγεί σε μια πιο βιώσιμη μορφή ενέργειας. Αγαπημένες επιλογές που συνδυάζουν φυτικές ίνες είναι: το σιταρένιο τοστ, πλιγούρι βρώμης, τα φρούτα και τα λαχανικά.

Λαχανικά
Η αλήθεια είναι πως δεν επικεντρωνόμαστε αρκετά στα φρούτα και τα λαχανικά, ιδιαίτερα στο πρωινό.

Να ρίξουμε μερικά φύλλα  σπανάκι, πιπεριές, κολοκυθάκια σε μια ομελέτα, να ζεσταίνουμε τα περισσεύματα λαχανικών από το προηγούμενο βράδυ ή να προσθέτουμε λαχανικά σε ένα smoothie

‘’Καλά’’ Λιπαρά
Ένας άλλος τρόπος που θα σας κρατήσει χορτάτους και θα επιβραδύνει την πέψη είναι να τρώτε υγιεινά λίπη.

Τοστ με αβοκάντο είναι μια αγαπημένη, γρήγορη και εύκολη συνταγή.

Πηγές

logodiatrofis.gr Φωτογραφία από Jill Wellington από το Pixabay
Πήγαινε στην κορυφή