Συν 1 πλην 1

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συν 1  πλην 1

Ένας ακόμα υποψήφιος δήμαρχος θα διεκδικήσει τη δημαρχία στο Γαλάτσι. Συγχρόνως έχουμε και μια υποψηφιότητα λιγότερη. Έτσι από αριθμό υποψηφίων παραμένουμε στα ίδια.

Ο νέος υποψήφιος δήμαρχος είναι ο Νίκος Μαγκανάρης, παλιός δημοτικός σύμβουλος στην πόλη μας. Έχουμε όμως και την αποχώρηση από την κούρσα της κας Ελένας Ζέρβα Γκιουρτζιάν. Η Έλενα Ζέρβα δεν αποχωρεί παντελώς από τα δημοτικά πράγματα. Βάζοντας, όπως μας είπε, το συλλογικό συμφέρον πάνω από το προσωπικό της, αποφάσισε να συνεργαστεί με το συνδυασμό του Νίκου Μαγκανάρη. Όπως μας τόνισε χαρακτηριστικά «εμένα, κ. Γιαννακόπουλε, με ενδιαφέρει πρωτίστως να απαλλαγεί ο δήμος από τη διοίκηση του κ. Τσίρου, ο οποίος απεδείχθη ακατάλληλος για τη θέση του δημάρχου και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο ένωσα τις δυνάμεις μου με τον Νίκο Μαγκανάρη».
Στ’ άλλα στρατόπεδα των υποψηφίων δημάρχων, οι διεργασίες προχωρούν κανονικά. Η προσπάθεια όλων έχει επικεντρωθεί στην αναζήτηση υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Αυτό αποδεικνύεται μια δύσκολη αποστολή γιατί δεν είναι και πάρα πολλοί οι πολίτες που είναι διατεθειμένοι να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια των υποψηφίων δημάρχων.
Ο σημερινός δήμαρχος Κυριάκος Τσίρος έκανε μια δημοσκόπηση πριν τις γιορτές αλλά τα αποτελέσματα δεν τα δημοσιοποίησε, όπως έκανε τις προηγούμενες φορές· τα είπε μόνο στους δικούς του δημοτικούς συμβούλους. Προχωρά δε στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του αλλά ακόμα δεν έχε ανακοινώσει ονόματα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, εκτός από έναν, τον φίλο μου Περικλή Καψή (καλή επιτυχία, Περικλή!).
Με τον διορισμό των νέων αντιδημάρχων, κράτησε κάποιους δικούς του στο μαντρί που ήταν έτοιμοι για αποχώρηση. Τί έτοιμοι δηλαδή, είχαν κλείσει ήδη στασίδι σε άλλο συνδυασμό αλλά η αμειβόμενη θέση αντιδημάρχου ήταν ισχυρός λόγος για να παραμείνουν εντός της παράταξης.
Στον ορισμό των αντιδημάρχων, δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα ο κ. Τσίρος. Εκεί που έγινε το μεγάλο πατιρντί ήταν στην απόφασή του για το ποιούς θα προτείνει ως προέδρους για τα δυο νομικά πρόσωπα. Δημοτικός σύμβουλός του, όταν έμαθε ότι δεν θα είναι αυτός πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού, όπως ήταν σίγουρος σύμφωνα με όσα του είχε πει ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος, έγινε έξαλλος! Αυτά που ακούγονται βέβαια για… αιωρούμενα αντικείμενα είναι υπερβολές των αντιπάλων.

Κυκλοφόρησε και η κουμπαροφυλλάδα!

Αυτή ντε για την οποία ο κ. Δήμαρχος είχε φροντίσει για τη χρηματοδότησή της, από το Ταμείο του Δήμου φυσικά, πριν ακόμη εκδοθεί.
Στο εισηγητικό του σημείωμα ο εκδότης λέει ότι θα είναι μια ανεξάρτητη και ελεύθερη φωνή και φροντίζουν, πράγματι, από το πρώτο κιόλας τεύχος να μας αποδείξουν την ανεξαρτησία τους. Είναι δε τόσο πολύ ανεξάρτητοι και ελεύθεροι που δεν μπορείς να καταλάβεις σε τί διαφέρουν από το ενημερωτικό έντυπο του Δήμου Γαλατσίου «Γαλάτσι, ο Δήμος μας»!
Παιδιά, μην κρύβεστε! Και σεις και μεις γνωρίζουμε ποιός είναι ο λόγος της έκδοσης του εντύπου σας. Κι αυτός είναι ένας και ξεκάθαρος: να στηρίξετε μέχρι τις εκλογές του Μαΐου την υποψηφιότητα του Κυριάκου Τσίρου, ο οποίος τυγχάνει να είναι και κουμπάρος σας. Εμείς εδώ στον «Παλμό» μετά από 20 και βάλε χρόνια συνεχούς κυκλοφορίας, έχουμε δει πολλά. Τέτοιες εκδόσεις είναι σύνηθες φαινόμενο κατά την προεκλογική περίοδο.
Παρόλα αυτά ευχόμαστε να μείνετε και μετά τις εκλογές του Μαΐου – αλλά με έναν όρο: να μην λειτουργείτε με αθέμιτο τρόπο διότι τότε θα μας βρείτε απέναντι.
Ο Μανώλης Πρωτοανοτάριος παρουσιάζεται ιδιαίτερα δραστήριος και κινητικός. Μετά τη βόλτα στην αγορά του Γαλατσίου, ετοιμάζει την κοπή της πίτας του συνδυασμού του και την επόμενη βδομάδα θα ανακοινώσει άλλη μια ομάδα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Μέσα σε αυτούς θα συμπεριλαμβάνεται και ένας για τον οποίο κάποιος άλλος υποψήφιος δήμαρχος τον είχε σίγουρο δικό του, αλλά έμεινε στα κρυα του λουτρού, όπως λέμε.
Ο Γιώργος Μαρκόπουλος έχει αφοσιωθεί στην οργάνωση της πρώτης συγκέντρωσης του συνδυασμού του που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στο «Καμίνι». Εκεί θα θέσει τις προτεραιότητές του για το Γαλάτσι, αν εκλεγεί δήμαρχος, και θα ανακοινώσει και τους πρώτους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του.
Στην ίδια αγωνία της αναζήτησης υποψηφίων δημοτικών συμβούλων έχουν επιδοθεί και οι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι, Γιώργος Κόκκαλης, Ηλίας Μιμηγιάννης και Τάσος Πασπάλας, οι οποίοι αναμένεται μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου να έχουν παρουσιάσει τη στελέχωση των ψηφοδελτίων τους.
Καπνός απ’ ό,τι φαίνεται θα βγει μέχρι τέλος του μήνα και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Θα προχωρήσουν στην αναβληθείσα ψηφοφορία για την ανάδειξη υποψηφίου δημάρχου και για τη θέση αυτή παραμένουν ως υποψήφιοι οι γνωστοί τρεις Ελένη Αυλωνίτου, Σπύρος Παναγιώτου και Πέτρος Κατσάκος – αν και ψιθυρίζεται ότι μπορεί να υπάρξει την τελευταία στιγμή μια νέα υποψηφιότητα έκπληξη. Ίδωμεν αλλά πολύ το χασομεράτε, σύντροφοι, και ίσως χάσετε το ραντεβού με την κοινωνία.
Από την πλευρά του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης τα πράγματα φαίνεται πως είναι πιο ξεκάθαρα. Εκεί, λίγο – πολύ τέτοια θέματα τα έχουν λυμένα. Κατά πάσα πιθανότητα υποψήφιος θα είναι και πάλι ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, ο οποίος μετά από μία μικρή και ανώδυνη περιπετειούλα που είχε με την υγεία του (σιδερένιος, Γρηγόρη!) επανήλθε στις επάλξεις.
Αυτά προς το παρόν. Νεότερα στο επόμενο φύλλο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή