Κοινωνικός Αυτοματισμός -Αγανακτισμένοι Πολίτες ,γράφει ο Απόστολος Σπανός



Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΠΑΝΟΣ, Αντιπρόεδρος ∆ιοίκησης της Ένωσης Αυτοαπασχολούµενων Επαγγελµατιών – Βιοτεχνών – Εµπόρων ∆. Γαλατσίου

Τους τα είπε ένα χεράκι η Αλέκα στην Βουλή. ∆εν υπάρχει Τράµπ χωρίς τον Οµπάµα, δεν υπάρχει Μέρκελ χωρίς τον Γκάµπριελ. ∆εν υπάρχει συντηρητικός χωρίς τον σοσιαλδηµοκράτη και τούµπαλιν. ∆εν υπάρχει δεξιός χωρίς τον κα- τάλληλο αριστερό. Και όταν και οι δυό στην δίνη της κρίσης θαλασ- σοπνίγονται,ο ένας δείχνει τον άλλον σαν υπεύθυνο της κατά- στασης ,και οι δυο µαζί καλούν τον λαό να διαλέξει έναν απ΄ τους δύο γιατι αλλοιώς έρχονται τα µαύρα τέρατα !!! Συνέχεια η ίδια παραµύθα σε ολόκληρη την ιστορία του σύγχρονου καπιταλισµού. Και ο λαός,τι κάνει ο λαός; Ή θα αποφασίσει να πάρει την τύχη του στα χέρια του,ή θα σκύψει στην µοίρα του. Και ποτέ σκύβει ένας λαός; Οταν πιστέψει πως δεν γίνεται αλλοιώς,και ταυτόχρονα όµως έχει τροµοκρατηθεί,και δεν διεκ- δικεί. Με τι σκιάζεται και παραλύει ο λαός; Με την απειλή χειρότερης φτώχειας απο την σηµερινή. Ο σκιαγµένος βέβαια θέλει και το κατιτίς του για µα µην φουντάρει. Ετοιµο κι αυτό, τα καλούδια της ανάπτυξης που θα φέρει το λαµ- πρό µέλλον; και ας προκύψει από τα τεντωµένα τοµάρια του λαού. Αυτή πάντα ήταν, είναι και θα είναι η συνταγή. Η εκτέλεση της συνταγής απαιτεί, παρότι µας φαίνεται παράξενο την ταξική πάλη !!! Είναι παραµύθια αυτά που τραγουδάνε από το πρωί µέχρι το βράδυ για εθνικές ενότητες και συµφωνίες κοινωνικών εταίρων τώρα στα δύσκολα. ∆εν θέλουν να ακούνε για την ταξική πάλη ανάµεσα στον εργάτη και στον αστό. Η µόνη ταξική πάλη που είναι στα µέτρα τους, είναι αυτή ανάµεσα στον εργάτη και στον εργάτη, ανάµεσα στον εργάτη και στον αγρότη, ανάµεσα σε οποιον- δήποτε µε οποιονδήποτε τέλος πάντων, αρκεί να µην ακουµπάει κανένας τον αστό και την εξουσία του. Κοινωνικός αυτοµατισµός λοιπόν µέσα στις τάξεις των εκµεταλλευόµενων. Αυτό ειναι το κρίσιµο υλικό της συνταγής τους. Είναι αυτονόητο πως στην λει- τουργία αυτών των µηχανισµών, συµµετέχουν ένα σωρό υπηρέτες της αστικής εξουσίας, εκτός από τα κόµµατα µιάς αστικής κυβέρνησης. Η αντιπολίτευση, τα ΜΜΕ, τα πουληµένα συνδικάτα, οι πρεσβείες, ένας ολόκληρος συρφετός ΜΚΟ, οι κάθε λογής εσωκοµµατικές αντιπολιτεύσεις, οι κατασταλτικοί µηχανισµοί, εκ- κλησίες, σχολεία, η διανόηση και κυρίως οι σχεδιασµένες πολιτικές της ευρω- νατοικής φιδοφωλιάς δηλαδή ένα κανονικό στηµένο παιχνίδι που στοχεύει και σε βραχυπρόθεσµα άµεσα αποτελέσµατα, αλλά και σε πιό µακροπρόθεσµα. Οι µηχανισµοί του κοινωνικού αυτοµατισµού,κάνουν πιό εύκολη την άµεση εφαρ- µογή της πολιτικής της αστικής τάξης,αλλά ταυτόχρονα προετοιµάζουν µιά κοι- νωνία για τις κρίσιµες στιγµές µιάς µελλοντικής κοινωνικής επανάστασης. Είναι δηλαδή ο κοινωνικός αυτοµατισµός, η µάνα και ο πατέρας του φασισµού. Ο πιο «εύκολος» φασισµός δεν είναι ο ανοιχτός,ο πιό βολικός και πιό επικίν- δυνος είναι ο καµουφλαρισµένος φασισµός.
Ο ανοιχτός φασισµός ειναι περί- πτωση επιλογής ειδικών συνθηκών. ∆εν είναι πανάκεια για την αστική εξουσία. ∆ιαχρονικά στην σύγχρονη ιστορία του καπιταλισµού ένα κρίσιµο, αναντικατά- στατο και απαραίτητο υλικό που δένει τελικά το γλυκό είναι οι αγανακτισµένοι «πολίτες»!!! Ωρύονται ενάντια στο σύστηµα, είναι «αντισυστηµικοί»!!! Είναι επι- θετικοί αλλά µόνο ενάντια σε άλλους που διεκδικούν, ποτέ ενάντια σε αυτόν απο τον οποίον «διεκδικούν» και οι ίδιοι. Κηρύσσουν την συνεννόηση µε τα αφεντικά τους,αλλά δεν σηκώνουν µύγα στο σπαθί τους απέναντι σε αυτούς που τα απειλούν. Εκεί δεν χωράει καµµία συνεννόηση. Κοπανάνε, καίνε, σφά- ζουν όποιον εκµεταλλευόµενο βρεθεί µπροστά τους παρότι και αυτοί βρίσκον- ται στην ίδια µοίρα,την ίδια ώρα που µεταµορφώνονται σε σκυλάκια του καναπέ µπροστά στα αφεντικά. ∆ηλώνουν δε και «επαναστάτες» αφού µε τρόπο επαναστατικό θα σώσουν την κοινωνία απο τον βρωµερό καπιταλισµό!!! Προ- σοχή όχι από τον καπιταλισµό, αλλά από τον βρωµερό καπιταλισµό !!! Καταλάβαµε. Στην πράξη εκλιπαρούν την αστική εξουσία να τους αναθέσει την δουλειά,ελπίζουν πως έτσι θα σώσουν το τοµάρι τους καταστρέφοντας τα επικίνδυνα ζιζάνια. Αυτός είναι ο λόγος, που πάντα τα «αντισυστηµικά» φασι- σταριά είναι οι πρώτοι παρατρεχάµενοι στις οµάδες των αγανακτισµένων πο- λιτών. Πάντα. ∆εν είναι όµως οι µόνοι. Είναι και άλλοι,αλλά από οποιαδήποτε ιδεολογική και πολιτική κατεύθυνση να ξεκινήσουν το ταξίδι του αγανακτισµέ- νου,µε µαθηµατική βεβαιότητα θα πέσουν στον εκφασισµό της αγέλης,χωρίς να το έχουν καταλάβει και ας νοµίζουν, οτι θα προφυλαχτούν απο αριστερές και ριζοσπαστικές ετικέτες που έχουν κολληµένες στα πέτα τους. Το αποδεικνύουν σε παγκόσµια βάση, όλες οι «πλατείες και οι ανοίξεις των αγανακτισµένων».
 Ο σοσιαλιστής Μουσολίνι ξεκίνησε την ένδοξη καριέρα του από οµάδες αγανακτισµένων, που έδερναν εργά- τες και έσπαγαν απεργίες. Το ιταλικό κεφάλαιο τον αντάµειψε λίγο µετά µε την ανάθεση της εξουσίας. Τα «σο- σιαλιστικά» freikorps στην Γερµανία ήταν αγανακτισµένοι πολίτες των µε- σαίων στρωµάτων που έλπιζαν να σωθούν,τσακίζοντας τους άθλιους εργάτες που είχαν απαιτήσεις και αι- τήµατα οι ελεεινοί. Και τότε για την κρίση την ευθύνη την είχαν οι εργάτες που ζούσαν πάνω απο τις δυνάµεις τους! Από τα πρώτα παράσηµα που «κατέκτησαν» εκείνοι οι αγανακτισµένοι, ήταν το ξεπάστρεµα της Ρόζας και του Κάρλ Λίµπκνεχτ ακολουθώντας την γνωστή πο- ρεία στην ιστορία. Θυµάστε τους αγανακτισµένους πολίτες του Αγίου Παντελεήµονα,που κο- πανάγαν τις νύχτες ότι µαυριδερό κυκλοφορούσε,και το πρωί είχαν πρώτη θέση στα δηµοκρατικά µας κανάλια. Τους αγανακτισµένους πολίτες της εποχής της καρφίτσας (των προγόνων των σηµερινών νεοφιλελέδων), των αντισυγκεν- τρώσεων και της δολοφονίας του Λαµπράκη, τους θυµάστε; Αγανακτισµένοι πολίτες και στα σεπτεµβιανά της Κωνσταντινούπολης το 1955,αγανακτισµένοι πολίτες και οι τουρκαλάδες και οι ελληναράδες που βάλαν τα χεράκια τους, και σκίσαν στα δυό την Κύπρο , αφού έτσι βόλευε τα σχέδια των αφεντικών τους.
 Τους αγανακτισµένους πολίτες που ήθελαν να καταλάβουν την βουλή,και τους εµπόδισε το ΚΚΕ το 2011 τους θυµάστε; Ακόµα περιµένουµε να την καταλά- βουν!!! Θυµόµαστε τους αγανακτισµένους πολίτες της κατοχής,τους αγανα- κτισµένους µε το αντάρτικο που προκαλούσε τόσους θανάτους ελλήνων απο αντίποινα στην δράση του; Οι γερµανοί ήταν – λέγανε – στρατός και δικαιούται να σκοτώνει !! Μια µικρή ιστορική λεπτοµέρεια: αυτοί οι αγανακτισµένοι, τύ- χαινε να είναι και ταγµατασφαλίτες συνεργάτες των Γερµανών. Θυµόµαστε τους αγανακτισµένους της πλατείας Συντάγµατος που δεν ανέ- χονταν µε τίποτα κόµµατα και σηµαίες; Και για να µην τους τρώµε το δίκιο,δεν ανέχονταν µε τίποτα µόνο το ΚΚΕ και τις σηµαίες του!!! Τους θυµάστε να γιου- χάρουν το ΠΑΜΕ; Αυτό ήταν η ουσία τους γιατί µόλις ξε-αγανάχτισαν µια χα- ρούλα ανέχθηκαν κόµµατα και σηµαίες και φασιστόµαυρες και ροζοαριστερές και ανελογαλάζιες. Τους θυµάστε να ξεσκίζονται, να καεί να καεί το µπ@@…. η Βουλή;
Μήπως ήθελαν να κάψουν τη Βουλή για να βάλουν στη θέση της το µέ- γαρο της εξουσίας του αγανακτισµένου λαού; Μπαααα !! Ούτε λόγος, το φώ- ναζαν, δηλαδή έβαζαν τον κοσµάκη να το φωνάζει, απλά για να µπούν οι επιτήδειοι στην βουλή και στην κυβέρνηση !!! Να πάρουν ρόλο στο µπουρδέλο όπως την λέγανε. Ακριβώς εκείνοι οι αγανακτισµένοι λοιπόν, ξανασυναντήθηκαν µετά από χρόνια, τις προάλλες πάνω σε µια πέτρα της Μεσογείου για να «σώ- σουν» ξανά το έθνος. ∆ίπλα, οι πρώην αγανακτισµένοι και νυν «σωτήρες» σε µια οικογενειακή φωτογραφία. Προχτές µια χούφτα αγανακτισµένοι αγρότες της Κρήτης, αγανακτισµένοι µε τους απεργούς ναυτικούς, διαµαρτυρήθηκαν µε τον κλασικό τρόπο και όπως γίνεται πάντα, «όλως τυχαίως», µε την βροντώδη απουσία της αστυνοµίας, την έπεσαν στους απεργούς. Μιλάµε για τεράστια αγανάκτηση. Και τα κανάλια την γνωστή δουλίτσα τους. ∆εν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα για αγροτικούς συλ- λόγους της Κρήτης και της Θεσσαλίας,που συµπαραστέκονται στον αγώνα των ναυτικών !!! Τίποτα ούτε ένα δευτερόλεπτο ειδικά απο την αριστερή ΕΡΤ του κυρίου Τσακνή που θα βαράει όλη µέρα προσοχές στον ταγµατάρχη.
Και οι γνωστοί και µη εξαιρετέοι συνδικαλιστές,σταµάτησαν την απεργία την ίδια στιγµή που µας τα έχουν ζαλίσει πως µε µονοήµερες απεργίες δεν γίνεται τί- ποτα βρε παιδί µου !!!Τελείωσαν την απεργία στους καταπέλτες για να γυρί- σουν στα καφενεία του λιµανιού για να αναλύσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις της γενικής απεργίας. Όσο για τους αγανακτισµένους αγρότες όταν έσπασε η απεργία γύρισαν ήσυχοι στα χωράφια τους, και περιµένουν να τους πάρουν το κεφάλι οι συριζανέληνες. Ακόµα νοµίζουν, πως θα τους σώσει ο Κασιδιάρης. Αν τα σφυριά δεν συναντήσουν τα δρεπάνια …
Υ.Γ. Ένα 20ο αλλιώτικο από το άλλο 20ο, 30/3 έως 2/4 του ‘17 το 20ό Συνέ- δριο του ΚΚΕ. Η δηµοσίευση των Θέσεων της ΚΕ για το 20ό Συνέδριο του Κόµ- µατος θα γίνει την Κυριακή 18 ∆εκέµβρη, µαζί µε τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή