Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

H GoPro προχωρά στην απόλυση του 15% του προσωπικού της

Η GoPro θέλοντας να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της εταιρίας της, αναγκάζεται να απολύσει το 15% των συνολικών υπαλλήλων της. Αυτές οι 200 περικοπές στις θέσεις εργασίας έρχονται να προστεθούν στην 7% μείωση του Ιανουαρίου. Από τις παραπάνω μειώσεις δεν γλίτωσε η CEO του “GoPro entertainment” τμήματος,  Tony Bates που αποτέλεσε στο παρελθόν υψηλόβαθμο executive μέλος της Microsoft, αλλά και CEO του Skype.

Ενώ η GoPro τερματίζει τις προσφορές της που ξεκίνησε την Black Friday, φαίνεται ότι δεν μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών και χρειάζεται άμεσα την κυκλοφορία νέων προϊόντων ή υπηρεσιών. Η εταιρία χρειάστηκε πάνω από δύο χρόνια για να κυκλοφορήσει την νέο Hero 5, τον διάδοχο της Hero 4. Επιπροσθέτως, η GoPro κυκλοφόρησε το πρώτο της Drone τον περασμένο Σεπτέμβριο, Karma, αλλά λόγο κάποιου προβλήματος στην μπαταρία αναγκάστηκε να τα ανακαλέσει.

H τιμή της μετοχής της GoPro έχει σημειώσει αισθητή μείωση και οι απολύσεις που πρόκειται να πραγματοποιήσει δεν θα ενισχύσει το ηθικό των επενδυτών. Βέβαια οι πρόσφατες GoPro Hero 5 έχουν αποσπάσει τα καλύτερα reviews και αναμένεται στην περίοδο των εορτών να πουλήσουν αρκετά.

πηγη:http://thenerd.gr/