Καζαμίας 2014

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Καζαμίας 2014

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
Ανήμερα  Πρωτοχρονιάς οι υποψήφιοι δήμαρχοι, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αποτρέψουν τον κ. Τσίρο να διεκδικήσει και πάλι τη Δημαρχία, τον περίμεναν στα σκαλιά της Αγ. Γλυκερίας και, μόλις βγήκε από τη Δοξολογία, του έψαλαν τα κάλαντα στο γνωστό αντιστασιακό σκοπό:
Είμαστε δυο, είμαστε τρείς,
είμαστε είκοσι και τρείς.
Κι αν κατεβείς τότε θα δεις
απέναντί σου θα μας βρεις.
Όλους μαζί με Αρχηγό
τον πιο καλό μας Εαυτό…
Ο κ. Τσίρος, γνωστός για τις τραγουδιστικές του ατάκες, πέρασε στην αντεπίθεση:
Νίκης  ξεκίνημα έχω σαλπίσει
δεν με τρομάζει ο Εαυτός σας.
Νίκης ξεκίνημα έχω σαλπίσει
έχω για Σύμμαχο τον αριθμό σας.
Νίκης ξεκίνημα έχω σαλπίσει
όπλο μου έχω τον αριθμό σας.
Νίκης ξεκίνημα έχω σαλπίσει
η κάλπη θά ‘ναι το Βατερλό σας!
Ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, δήλωσε ότι θα ήταν άκομψο να ανατρέψει την Κυβέρνηση κατά τη διάρκεια που η Ελλάδα ασκεί την Προεδρία της Ε.Ε. και έκανε έκκληση στον ελληνικό λαό να κάνει υπομονή για έξι μήνες.
Το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι εφευρίσκει προσχήματα για να καλύπτει τις αδυναμίες του κόμματός του. Το δε ΚΚΕ μίλησε για συμπαιγνία ΣΥΡΙΖΑ – Κυβέρνησης – Διευθυντηρίου Ε.Ε. για να αφοπλιστεί ηθικά ο λαός σε μια συγκυρία που είναι έτοιμος να δώσει ένα αποφασιστικό χτύπημα στην καρδιά της κεφαλαιοκρατικής Ευρώπης.  

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
Αντισυστημικός Συνδυασμός με το όνομα «ΔΡΑΧΜΗ ΤΩΡΑ» και επικεφαλής τον κ. Γ. Κελεπούρη ανατρέπει το συναινετικό κλίμα που διαφαίνονταν μεταξύ των αντιπάλων του νυν Δημάρχου. Εκπροσωπώντας το κόμμα «Σχέδιο Β΄» (Plan B΄) και με σύνθημα «Θα σώσω το Γαλάτσι με τη Δραχμή» δήλωσε σε πρωτοφανή σε όγκο, συγκέντρωση: «Η λύση είναι απλή. Ο φετινός προϋπολογισμός του Δήμου είναι 25 εκατ. ευρώ. Με την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, αυτά τα ευρώ θα γίνουν πάνω από 8,5 δισ. δραχμές! Φαντάζεστε τι μπορώ να κάνω, ως δήμαρχος, σε μια πενταετία με τόσα δισεκατομμύρια κάθε χρόνο;». Το χειροκρότημα, που κράτησε πάνω από πέντε λεπτά, ανησύχησε ιδιαίτερα τους επικεφαλής των άλλων Συνδυασμών.  
Ο κ. Μιμηγιάννης βλέποντας ότι η συναίνεση, που επί μήνες επιδίωκε, καταρρέει και προκειμένου να διασφαλίσει το προβάδισμα που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στο Συνδυασμό του, δημοσιοποίησε και δεύτερη λίστα υποστηρικτών του με 1.000 νέα ονόματα.
Μετά από πολύμηνες πρόβες η «ΔΡΑΣΗ»  παρουσίασε το επίκαιρο θεατρικό έργο «Ο Βλαχοδήμαρχος» που είχε απροσδόκητη επιτυχία. Με πρωτοβουλία του Προέδρου της κ. Ίκαρου Πετρόπουλου δόθηκε και μια ειδική παράσταση αποκλειστικά για τους υποψηφίους δημάρχους, προκειμένου ο κ. Τσίρος να αναλύσει τις σημαντικότερες πτυχές του έργου και να μεταλαμπαδεύσει την πείρα του.

ΜΑΡΤΙΟΣ
Σε δηλώσεις του ο κ. Τσίρος παραδέχεται ότι η ανατρεπτική πρόταση του Συνδυασμού «Δραχμή Τώρα» έχει σοβαρή απήχηση στο εκλογικό Σώμα. Τόνισε όμως ότι δεν ανησυχεί για την εκλογή του, διότι οι Γαλατσιώτες είναι υπεύθυνοι πολίτες και δεν θα εμπιστευτούν σε καμιά περίπτωση τη διαχείριση τόσου χρήματος σε μαθητευόμενους λαϊκιστές και ρουσφετολόγους.
Η τοπική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, βλέποντας ότι το δραχμόφιλο τμήμα της εκλογικής του δύναμης αλληθωρίζει προς το Συνδυασμό «ΔΡΑΧΜΗ ΤΩΡΑ», ψάχνει για αρχηγό του Συνδυασμού του με διακριτές δραχμοφιλικές τάσεις. Οι ανησυχίες στις γραμμές του εντάθηκαν ιδιαίτερα μετά την αποκαλυφθείσα μυστική συνάντηση των κ. κ. Κελεπούρη και Παπαδοκωστόπουλου.
Ο κ. Αθ. Μπούρας περιφέρεται απογοητευμένος και μπερδεμένος από τον πληθωρισμό των υποψηφίων Δημάρχων. «Έχω χάσει το λογαριασμό ρε παιδιά» δήλωσε. «Δεν θυμάμαι σε πόσους και σε ποιους έταξα συνεργασία!».   

ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Όπως ανακοινώθηκε την 1η του Απρίλη, μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις οι κ.κ. Η. Μιμηγιάννης, Γ. Κόκκαλης, η κα Ελένη Ζέρβα και ο κ. Γ. Μαρκόπουλος συμφώνησαν στη συγκρότηση μεγάλου Αριστερο- κεντρο- δεξιού Συνδυασμού με επικεφαλής τον κ. Κόκκαλη και σπόνσορα το κ. Θ. Τούντα.
Η ΔΑΓ (ΚΚΕ) ανακοίνωσε ότι, όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, δεν προτίθεται να πάρει μέρος στις δημοτικές εκλογές. Εκτός κι αν οι διαπραγματεύσεις  ΣΥΡΙΖΑ και  ΠΑΣΟΚ καταλήξουν στη συγκρότηση κοινού Ψηφοδελτίου,  οπότε θα το στηρίξει χωρίς όρους και με οποιονδήποτε Επικεφαλής.
Στην τοπική Πολιτική Γραμματεία της ΔΗΜΑΡ, μετά από πολύωρη συζήτηση, αποφάσισαν ότι πρέπει, μέχρι τις δημοτικές εκλογές, να αποφασίσουν με ποιο Συνδυασμό θα συμπαραταχθούν.   
Οι «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ» του κ. Πασπάλα, πιστοί στη σημειολογία της επωνυμίας τους και με σύνθημα «Η συμμετοχή είναι που μετράει», πρωταγωνιστούν στο μοναχικό τους δρόμο μέσα από δύσβατα και ανεξερεύνητα ηλεκτρονικά μονοπάτια.
Ο κ. Τσίρος, με τη μεγαλοψυχία που τον διακρίνει, απάντησε σε σχετική ερώτηση του «ΠΑΛΜΟΥ», ότι την επιτυχία του έργου του ως δημάρχου κατά 50% τη χρωστάει στον αντιδήμαρχο και νυν αντίπαλό του κύριο Μ. Πρωτονοτάριο. Είπε επί                                                                                                             λέξει: «Ήταν τέτοια ακόμη και αν δεν εκλεγεί – που δεν θα εκλεγεί – ούτε δημοτικός σύμβουλος, θα τον χρησιμοποιήσω σε κομβικό για τη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής πόστο κατά τη νέα μου θητεία».

ΜΑΪΟΣ
Κυριακή 25 Μαΐου. Μεσάνυχτα. Μια περίεργη σκοτεινιά σέρνεται από τα Τουρκοβούνια και σιγά σιγά καλύπτει ολόκληρη την πόλη. Ψιχαλίζει. Το Γαλάτσι στο άκουσμα, ότι ο κ. Τσίρος δεν είναι ο νικητής των εκλογών, πάγωσε. Βουβαμάρα, ακινησία, αμηχανία, απόγνωση. Μόνο από τα μεγάφωνα του εκλογικού κέντρου του απερχόμενου δημάρχου διαχέονται οι θλιβερές πενιές του μπουζουκιού του και η τρεμουλιαστή φωνή του, σπαραχτική, αιωρείται πάνω από τις ταράτσες και σκορπά ρίγη ανατριχίλας στους Γαλατσιώτες:
Συννεφιασμένη Κυριακή,
σπαράζει η καρδιά Μου,
που στέρησες την πόλη Μου
από την αφεντιά Μου.
Συννεφιασμένη Κυριακή
πήρες τα όνειρά Μου
και το Γαλάτσι που θρηνεί  
μόνη παρηγοριά Μου.  
Η κάλπη δεν ανέδειξε νικητή. Ο μεγάλος αριθμός των Συνδυασμών προκάλεσε τέτοια διασπορά ψήφων που όλοι τους μοιράστηκαν, με ελάχιστη μεταξύ τους διαφορά, το ίδιο περίπου ποσοστό του εκλογικού σώματος που κυμαίνεται από 7% έως 10%. Οι κατηγορίες για λαθροχειρίες, οι καταμετρήσεις και επανακαταμετρήσεις ψηφοδελτίων και η σωρεία προσφυγών και αντιπροσφυγών καθυστερούν την ανακήρυξη του νικητή.

ΙΟΥΝΙΟΣ
Το κόμμα «Σχέδιο Β΄» (Plan B΄) ανακοινώνει ότι αν – όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας – η δραχμή υποστεί ασύμμετρη επίθεση από το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, έχει έτοιμο «Σχέδιο Γ΄» (Plan C΄) για να θέσει αμέσως σε κυκλοφορία το Σολδίον ή Σόλδιο (Soldium). (Το γνωστό χιλιόχρονο βυζαντινό νόμισμα). Βεβαιώνει ότι ο βαρύς ιστορικός συμβολισμός της χιλιετούς κυριαρχίας και η σημειολογία του soldium = σταθερός, το καθιστούν απρόσβλητο σε οποιεσδήποτε επιθέσεις.
Ραγδαία δημοσκοπική άνοδος του κόμματος «Σχέδιο Β΄», το φέρνει τρίτο με 18%.

ΙΟΥΛΙΟΣ
Μετά τη σαρωτική νίκη των σοσιαλιστικών κομμάτων στις ευρωεκλογές και την κυριαρχία τους στο Ευρωκοινοβούλιο (ελέγχουν πάνω από 60% των εδρών), σημειώνεται στροφή 180ο στην ευρωπαϊκή πολιτική της Μέρκελ. Αντί για τις πολιτικές λιτότητας, εξαγγέλλονται αναπτυξιακά προγράμματα για τον ευρωπαϊκό Νότο. Ο αντίκτυπος στη χώρα μας υπήρξε απόλυτα θετικός και άμεσος. Επενδυτικός άνεμος δημιουργεί μια πρωτόγνωρη ατμόσφαιρα ευφορίας και αισιοδοξίας. Οι τράπεζες ανακοινώνουν ποικίλα πακέτα διακοποδανίων. Σε σχετική δημοσκόπηση το 95% των Ελλήνων δηλώνει ότι φέτος θα κάνει διακοπές έναν ολόκληρο μήνα.
Ο Δήμος μας  εξακολουθεί να είναι ακέφαλος.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

«Κίνημα της Παραλίας» ξαφνικά στο κοινωνικό-πολιτικό σκηνικό, πίσω από το οποίο λέγεται ότι βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Με το σύνθημα  «Πάμε διακοπές – μένουμε εκεί», καλεί τους εκατοντάδες χιλιάδες παραθεριστές να μην επιστρέψουν στα αστικά κέντρα. Πανό αναρτήθηκαν στα κομβικά σημεία των πόλεων, στους αυτοκινητοδρόμους, τα αεροδρόμια  και τα λιμάνια. Η άρνηση επιστροφής των αστών στις πόλεις αναμένεται, όπως δηλώνει το Κίνημα, να προκαλέσει μια τρομακτική μαύρη κοινωνική τρύπα που θα καταπιεί το σύνολο του συστημικού εποικοδομήματος και φυσικά και την κυβέρνηση. Συνεπώς τέλος τα Μνημόνια. Η είδηση κατακλύζει τα διεθνή ΜΜΕ.
Τα κόμματα πήραν αμέσως θέση:
Τσίπρας: Ενθαρρύνουμε κάθε λαϊκή πρωτοβουλία που στοχεύει στην ανατροπή της κυβέρνησης και την κατάργηση των Μνημονίων.
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Ο κ. Τσίπρας μετά τους αγανακτισμένους, τους μαθητές, τους απεργούς καταληψίες και τους αποστάτες βουλευτές που φαντασιώνεται, αναθέτει την ανατροπή της κυβέρνησης στους παραθεριστές. Για άλλη μια φορά θα απογοητευτεί.
Βενιζέλος: Το στρατηγικό αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τον κ. Τσίπρα στις παραλίες για στρατολόγηση ανατροπέων της κυβέρνησης.
Κουτσούμπας: Αν οι μπανιολόοι* ανάτρεπαν κυβερνήσεις, η παγκόσμια επανάσταση θα ήταν γεγονός από αιώνες.
Κουβέλης: Η αυτενέργεια των πολιτών είναι δικαίωμα που απορρέει από το Σύνταγμα και μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους. Η πολιτική της ΔΗΜΑΡ, όπως είναι γνωστό, παραμένει σταθερή υπέρ της Ε.Ε. και του Ευρώ.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Η κυβέρνηση δείχνει ψύχραιμη, αλλά για κάθε ενδεχόμενο παίρνει και τα μέτρα της. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας:
α. οι καθηγητές που δεν θα παρουσιαστούν στις 11/9/2014 στις θέσεις τους τίθενται αυτομάτως σε διαθεσιμότητα.
β. οι μαθητές για κάθε ημέρα απουσίας θα χρεώνονται με τρείς.
γ. οι ημέρες που τυχόν τα σχολεία θα μείνουν κλειστά – υπαιτιότητη καθηγητών ή και μαθητών – θα συμπληρωθούν από τις αργίες των εορτών και αν χρειαστεί των θερινών διακοπών.
Για πρώτη φορά τα Σχολεία άρχισαν χωρίς παρατράγουδα.
Η κυβέρνηση θριαμβολογεί.
Ο κ. Τσίπρας σε μια κίνηση να διασκεδαστούν οι κακόβουλες διαδόσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονταν πίσω από το εκφυλισθέν «Κίνημα της Παραλίας», παραβρέθηκε στις 11/9 στον Αγιασμό έναρξης της σχολικής χρονιάς στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου. Όπως διέρρευσε, ενημερώθηκε  ο Ιερέας ότι «έχουν γνώση οι φύλακες» και να μην επιχειρήσει τα γνωστά παραδοσιακά σταυρο- χειροφιλήματα.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τη διανομή του «πρωτογενούς πλεονάσματος» του Προϋπολογισμού χρήσεως 2013. Ο πρωθυπουργός σε διάγγελμά του βεβαίωσε ότι η επιλογή των δικαιούχων έγινε με κριτήριο την αναλογικότητα: «Όσοι προσέφεραν τα περισσότερα, είπε, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, είναι και οι πρώτοι που δικαιούνται ανάλογο μερίδιο. Έτσι οι συμπολίτες μας με τη μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία και το μεγαλύτερο προσωπικό  εισόδημα, που κατέβαλλαν και τα μεγαλύτερα χαράτσια, προηγούνται. Φυσικά, συνέχισε ο πρωθυπουργός, με την ανάκαμψη που ήδη άρχισε δυναμικά και σιγά σιγά το ετήσιο πλεόνασμα θα μεγαλώνει, σε βάθος χρόνου και με πνεύμα δικαιοσύνης όλοι οι Έλληνες θα αποζημιωθούν για τις θυσίες τους».
Τα κόμματα αντέδρασαν αλλά το επιχείρημα της κυβέρνησης αποδείχθηκε ατράνταχτο. «Το σωστό να λέγεται», κυκλοφορεί ευρέως, «το αναλογικό είναι και δίκαιο..!»

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
Επειδή οι δικαστικές αμφισβητήσεις του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών αργούν να τελεσιδικήσουν και για να μην μένει ο Δήμος ακέφαλος και το Γαλάτσι ακυβέρνητο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους δημότες, οι επικεφαλής των Συνδυασμών – όλοι τους έχουν εκλεγεί Δημοτικοί Σύμβουλοι – σε μια κίνηση σπάνιας υπευθυνότητας, συμφώνησαν τελικά το αξίωμα του Δημάρχου να δοθεί στον κ. Τσίρο, επειδή είναι ο μόνος που διαθέτει δημαρχιακή πείρα. Μοναδικός όρος να μην ξαναθέσει υποψηφιότητα δημάρχου στο Γαλάτσι. Μετά την ορκωμοσία του, ο κ. Τσίρος, ως Δήμαρχος πλέον, συνεχάρη δια χειραψίας όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους για το υψηλό αίσθημα ευθύνης και την ορθότητα της επιλογής τους.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. σε πλήρη απαρτία. Για πρώτη φορά και ίσως μοναδική στα παγκόσμια χρονικά προέκυψε σύνθεση Σώματος τόσο υψηλών προδιαγραφών. Με τη σοφή ψήφος τους οι Γαλατσιώτες  έστειλαν στα έδρανα του Δ.Σ. τους αρχηγούς όλων των Συνδυασμών, άρα τους πλέον προβεβλημένους και Illuminati συμπολίτες μας. Σοφή ψήφος που επέβαλε, στο τοπικό πολιτικό κατεστημένο, τη σύγκληση και τη συναίνεση που τόση ανάγκη έχει η πόλη μας. Το μέλλον του Γαλατσίου συνεπώς προδιαγράφεται πλέον φωτεινό…!
Χρόνια Πολλά
Καλή Χρονιά  και
Ψήφο Σοφή!
*Οι συρρέοντες στις παραλίες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή