Με τον αυθορµητισµό της πένας του Αντώνη Χατζηνικόλα


ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ, ∆ΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ…

Μια τέτοια µέρα, τρέ- µει το χέρι µου, τα µάτια µου που διάβαζαν τον τζίτζικα και τον µέρ- µηγκα, την ψυχή µου για το βραβείο καλύτερης πρωτότυπης προσέγγι- σης και έκ- φρασης στο θεµα «Αποταµίευση», στον κουµ- παρά που έδιναν στα µικρά παι- διά τα ταχυ- δροµεία, στην γιορτή του σχολείου, του κράτους, της πατρίδας, σε µια αγκαλιά. Τώρα δάκρυα και σκοταδισµός, προσεκτικός ο Εξουσια- σµός πατάει τον κουµπαρά, αρπάζει τον παρά, την µόρ- φωση στο σχολειό, της οικογένειας την επικοινωνία. Έλληνες, πατριώτες, αδέλφια, δεν γνώριζα ότι θα σας αποκαλούσα συνταξιδιώτες, σαν την πάλη των γονιών µας, την ξενιτιά που έγδαρε το κορµί και την ψυχή τους.

 • ΠΡΟΠΑΓΑΝ∆Α ΛΑΟΥ

Η προπαγάνδα είναι ο µεγαλύτερος εχθρός του Λαού. Η προπαγάνδα καταστρέφει την πραγµατικότητα. Η προπαγάνδα ειναι η «φωνή µετάβασης», από την ∆η- µοκρατία στην Τυραννία, τον απόλυτο Μοναρχισµό. Οι επιστήµονες δίνουν δίκιο στους Έλληνες σοφούς, ότι ένα βήµα µετά το τέλος της ∆ηµοκρατίας στέκει ο φασισµός, η Μοναρχία, η Τυραννία, η απολυταρχία. Ο Πλάτων ηταν ξεκάθαρος στη αντίληψη, την σειρά τριών πολιτευµάτων που δεχόταν την ύπαρξη τους. Ολιγαρχία – ∆ηµοκρατία – Τυραννία. Βρισκόµαστε σε καµπή, Πλουτοκρατία, Εξουσιασµός, Πο- λυεθνικές Εταιρείες τα έχουν συµφωνήσει, τώρα η κοινωνία, ο Λαός πρέπει να ενωθεί, αποφεύγοντας προπαγάνδες καθε είδους, αποφεύγοντας το δεξιά, το αριστερά στην πολιτική σκηνή, παρατηρώντας µόνο την πραγµατικότητα, περνών- τας στην πράξη.

• ΠΟΙΟΙ ΧΡΩΣΤΟΥΝ

  Είχε καιρό να εµφανιστεί ο Χαζός, όλοι στο καφενείο χάρηκαν και θορυβήθηκαν µε το φραπέ στο χέρι του, χαιρέτισε µε ενα νόηµα του χεριού του και είπε: «Αυτοί δηλώνουν… Αυτό που πρέπει να εµπεδώσουµε στα χρέη µας, σαν Έλληνες, είναι ότι αυτοί που δεν χρωστούν είναι οι τριακόσιες καρέκλες της Βουλής των Ελλήνων και έχει σηµασία που λέω οι καρέκλες και όχι οι Βουλευτές των Ελλήνων. Όταν µια χώρα χρωστά δάνεια απο υπερδυνάµεις δεν ειναι ανεξάρτητη, ειναι υπό κατάκτηση. Είµαστε η δεύτερη χώρα σε καταθέσεις σε τράπεζες της Ελβετιας. Πώς επιτράπηκε κάτι τέτοιο; Εάν οι τράπεζες στην χώρα µας ειναι Ελληνικές, γιατί δεν φέρνουν τις καταθέσεις των «πλουσίων Ελλήνων» ξανά στα ταµεια τους µε ενα εύ- λογο ποσοστό κέρδους. Τώρα, απο την εποχή της Ρωµαϊκής Αυτοκρατορίας πρέ- πει να αναζητήσουµε πότε η πατρίδα µας είχε ανεξαρτησία και κάτω απο ποιες προϋποθέσεις. Ήλθε η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, µετά µας πήραν κάτω απο την Οθωµανική Αυτοκρατορία, µετά µας «έδωσαν» δάνεια απο την Βρετανική Αυτοκρατορία, τώρα απλά κρυβόµαστε πίσω απο τις λέξεις, Ε.Ε., ∆.Ν.Τ., ΟΜΟΣΠΟΝ∆ΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΟΜΟΣΠΟΝ∆ΙΑΚΟ ΑΠΟ- ΘΕΜΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, δέσµιοι των Ι∆ΙΩΤΙΚΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, µε χίλια δυο µαγικά για να συνηθίσουµε ότι χρωστάµε… Εάν είµαστε Ανεξάρτητοι δεν χρωστάµε!» Πέταξε τον φραπέ στο καλάθι αχρήστων και φώναξε: «Έναν Ελληνικό καφέ παρακαλώ… » «Οι υπάλληλοι τραπεζών έχουν σπουδαία περίθαλψη, καταπληκτική σύνταξη και υπόκεινται στο Ευρωπαϊκό ∆ίκαιο. Αυτό και µόνο δείχνει ότι αποκαλούµε Ελληνικές Τράπεζες στην πραγµατικότητα όλες ειναι Ευρωπαϊκές!..» Η Ελλάδα δώρισε το όνοµα ΕΥΡΩΠΗ σαν Μητέρα… 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή