«Ξαφνικός θάνατος» και για το Άλσος Βεΐκου

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
«Ξαφνικός θάνατος»  και για το Άλσος Βεΐκου

Μοιραίοι και άβουλοι οι υποτακτικοί του Μνημονίου στέλνουν τα συλλυπητήριά τους, ανίκανοι να αρθρώσουν λέξη μπροστά στο έγκλημα του σφραγίσματος ενός από τους τελευταίους οργανωμένους πνεύμονες πρασίνου του λεκανοπεδίου.
Δήμος και αρμόδιοι φορείς δια της εκκωφαντικής σιωπής τους οριστικοποίησαν το λουκέτο του Άλσους Βεΐκου στο Γαλάτσι αποδεχόμενοι την οριστική λήξη των συμβάσεων 26 εργαζομένων που συνέχιζαν να εργάζονται με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις και να συντηρούν ένα από τα τελευταία μεγάλα πάρκα της Αττικής.

Η δημοτική αρχή υποταγμένη στις εντολές των υπουργών της τρόικας και των απολύσεων έβαλε ουσιαστικά τους τίτλους τέλους στο χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου του σημαντικού αυτού άλσους. Το πάρκο, το οποίο επισκέπτονταν χιλιάδες κάτοικοι της Αττικής είτε για τη δυνατότητα που παρέχει για πολλές αθλητικές δραστηριότητες, είτε απλά για να περάσουν ορισμένες ευχάριστες στιγμές, είναι χωρίς εργαζόμενους, καθώς δεν εξασφαλίστηκε εντολή δικαστηρίου για την παραμονή τους στην εργασία. Από τους 27 εργαζόμενους, σήμερα το Άλσος Βεΐκου μένει ουσιαστικά με έναν μόνο υπάλληλο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με ερήμωση λόγω έλλειψης απαραίτητου προσωπικού που μπορεί να διασφαλίσει την συντήρηση και την ομαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων.

ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ
ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Οι 26 εργαζόμενοι με συμβάσεις, που κάλυπταν διάφορες θέσεις, είχαν κερδίσει την παραμονή στην εργασία τους μέσω προσωρινών διαταγών από δικαστήριο. Στο τελευταίο δικαστήριο, παρά το γεγονός ότι οι συμβάσεις τους είχαν λήξει, οι δικαστές αποφάσισαν να αναβάλουν τη δίκη που θα οριστικοποιούσε το αν θα παρέμεναν στην εργασία τους ή όχι, ως το τέλος του Νοέμβρη, χωρίς όμως να τους δίνουν το δικαίωμα να συνεχίσουν να εργάζονται. Έτσι, οι 26 συμβασιούχοι θα περιμένουν τη νέα δικάσιμο, χωρίς όμως να έχουν δικαίωμα να συνεχίσουν να εργάζονται έως τότε. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το δημοτικό κολυμβητήριο που βρίσκεται εντός του άλσους να βάλει λουκέτο, τα γήπεδα ποδοσφαίρου να συντηρούνται από τα σωματεία, το κλειστό του μπάσκετ να μην μπορεί να λειτουργήσει, τα γήπεδα τένις και 5Χ5 να κλείνουν, το υπαίθριο γυμναστήριο, αλλά και το ίδιο το πάρκο να υπολειτουργούν, αφού ούτε γυμναστές διαθέτει, ούτε φύλακες, ούτε υπαλλήλους καθαριότητας, ούτε άλλες απαραίτητες ειδικότητες. Η εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου στον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Γαλατσίου, όχι μόνο στέλνει στον καιάδα της ανεργίας 26 εργαζόμενους αλλά αφήνει το Άλσος έρμαιο στα ιδιωτικά συμφέροντα που παραμονεύουν στην γωνία για να καρπωθούν την φύλαξη, την καθαριότητα και την συντήρηση ενός δημοτικού χώρου.
Με μια υποκριτική ανακοίνωση η δημοτική αρχή επιχειρεί να αποσείσει τις ευθύνες της και να μεταφέρει τις δικές της αδυναμίες και υποχωρήσεις σε μια κυβέρνηση χωρίς ονοματεπώνυμο. Οι διαχειριστές του Μνημονίου αφήνουν τους πολίτες του Γαλατσίου έξω από τον μοναδικό ανοιχτό χώρο της πόλης τους και ουσιαστικά στερούν από χιλιάδες ανθρώπους το δικαίωμα στην άθληση και την αναψυχή. Απορροφημένοι οι δημοτικοί άρχοντες στην προεκλογική περίοδο των προσωπικών τους φιλοδοξιών, κράτησαν στο περιθώριο της ενημέρωσης τους πολίτες του Γαλατσίου, κρύβοντας ουσιαστικά από την κοινή γνώμη το συμβόλαιο θανάτου που είχαν συνυπογράψει με την κυβέρνηση για το Άλσος Βεΐκου. Οι πολίτες και οι επισκέπτες του άλσους βρέθηκαν προ τετελεσμένων γεγονότων και σύντομα θα αντικρίσουν τα λουκέτα και την εγκατάλειψη, εκεί που μέχρι χτες έπαιζαν και αθλούνταν τα παιδιά τους. Μεταφέροντας σε ένα θολό και αβέβαιο τοπίο την επαναλειτουργία του Άλσους, οι εφαρμοστές του Μνημονίου ανοίγουν την κερκόπορτα άλλων συμφερόντων μέσω των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ) και των ΜΚΟ απαξιώνοντας την κοινωνική υπόσταση της τοπικής αυτοδιοίκησης.  

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ CAMP
Στο Άλσος Βεΐκου των 256 στρεμμάτων, όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την ομορφιά της φύσης, να αθληθεί, να ψυχαγωγηθεί και να περάσει κάποιες ώρες ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης, σε ένα πολύ φιλικό περιβάλλον φιλοξενούνται γήπεδα μπάσκετ, τένις, βόλεϋ, γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδο 5Χ5, κολυμβητήριο, στίβος και Κλειστό Γυμναστήριο πολλαπλών χρήσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του δήμου, το Άλσος Βεΐκου φιλοξενεί καθημερινά πάνω από 5.000 επισκέπτες, από τους οποίους υπολογίζεται πως οι 3.000 είναι πιστοί οπαδοί του αθλητισμού.
Στο Άλσος Βεΐκου λειτουργούσε και το Δημοτικό Ιατρείο προς εξυπηρέτηση όλων των πολιτών που επισκέπτονται το χώρο υπό την επίβλεψη ιατρού και νοσηλεύτρια, ενώ κατά την διάρκεια του καλοκαιριού φιλοξενούσε αθλητικά προγράμματα Camp κατασκηνωτικού χαρακτήρα για εκατοντάδες μαθητές.
Μετά του λουκέτο στο Άλσος Βεΐκου οι πολίτες του Γαλατσίου βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με την ολομέτωπη επίθεση της μνημονιακής κυβέρνησης και των υποτακτικών της στα στοιχειώδη δικαιώματά τους. Μετά την απόλυση των σχολικών φυλάκων, σειρά είχε ο πνεύμονας του δήμου και αύριο στο στόχαστρο θα μπουν οι Παιδικοί Σταθμοί, το πρόγραμμα Βοήθειας στο Σπίτι και φυσικά η καθαριότητα καθώς δρομολογείται η πλήρης ιδιωτικοποίηση όλων των δομών. Σε μια πόλη που πριν μερικά χρόνια οι πολίτες ύψωσαν το ανάστημά τους και απέτρεψαν το ξεπούλημα του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Άλσος, είναι χρέος όλων να βάλουν τέλος στην καταστροφική πολιτική των Μνημονίων και να παρέμβουν δυναμικά για την σωτηρία του Άλσους Βεΐκου από τα δόντια των κερδοσκόπων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή