Άλσος Βέικου

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Άλσος Βέικου

Άλσος Βέικου
Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Γαλατσίου λάβαμε την παρακάτω δήλωση του δημάρχου Κυριάκου Τσίρου σχετικά με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο Άλσος μετά την αποχώρηση των 26 εργαζομένων.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ:
«Από την έναρξη της Δημαρχιακής μου θητείας, το 2007, φρόντισα ώστε το Άλσος Βεΐκου να αποκτήσει όλα όσα απαιτούνταν για την άριστη λειτουργία του, έτσι ώστε να αποτελέσει έναν πρότυπο χώρο αναψυχής αλλά και φιλοξενίας αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων για όλους τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου.
»Δυστυχώς η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που εργάζονται στο Άλσος, οι οποίοι αναμφίβολα είναι οι πραγματικοί στυλοβάτες της προσπάθειας μας για την ορθή λειτουργία και συντήρησή του, είναι συμβασιούχοι συγκεκριμένων ειδικοτήτων και ο Δήμος δεν έχει την δυνατότητα να τους αναπληρώσει με μόνιμο προσωπικό αντίστοιχων ειδικοτήτων τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2016.
»Πρόσφατα, η μνημονιακή πολιτική επέβαλλε την προσωρινή απομάκρυνση αυτών των εργαζομένων, οι οποίοι πλέον διεκδικούν το δικαίωμά τους στην εργασία μέσω δικαστικού αγώνα.
»Ο Δήμος Γαλατσίου είναι στο πλευρό τους, συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα τους και θα κάνει ότι μπορεί ώστε να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους.
»Ο πιο φιλόξενος πνεύμονας πρασίνου της Αττικής, το Άλσος Βεΐκου, παραμένει ανοικτός και οι αθλητικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται μέσα σε αυτό (κολυμβητήριο, γήπεδα τένις) θα επαναλειτουργήσουν πλήρως στις αρχές Δεκεμβρίου 2013.»

ΣΧΟΛΙΟ:
Η πραγματικότητα όμως, Δήμαρχε, σε διαψεύδει. Αν είχες όντως φροντίσει, όπως λες, το Άλσος σήμερα δεν θα ήταν κλειστό. Ναι, η πλειοψηφία των εργαζομένων ήταν συμβασιούχοι με 18μηνες συμβάσεις. Από το 2007, όμως, που ανέλαβες καθήκοντα δημάρχου τί έκανες για να αποκτήσει μόνιμο προσωπικό το Αθλητικό Κέντρο; Απολύτως τίποτα! Συνέχισες και συ την ψηφοθηρική τακτική των συμβάσεων.
Τέλος, καλή η διαβεβαίωση για την επαναλειτουργία του Άλσους, αλλά μέχρι τότε φρόντισε, Δήμαρχε, να υπάρχουν στη θέση τους και όλες οι σημερινές εγκαταστάσεις διότι με έναν μόνο φύλακα στην πύλη και αυτός αποσπασμένος από το Δασαρχείο του Πειραιά, δουλειά δεν γίνεται! Φοβάμαι ότι τα κάθε λογής κλεφτρόνια θα κάνουν πάρτι…

Μέχρι σήμερα…
…γνώριζα – και μαζί με εμένα, όλος ο κόσμος – ότι τα μεγαλύτερα ψέματα τα λένε οι ψαράδες και οι κυνηγοί. Ήρθε, όμως, ο φίλος μου ο Ηλίας Ντρίκος, μανιώδης ψαράς, να μου ανατρέψει όλη αυτή τη θεωρία.
Η διάψευση από μέρους του της κατηγορίας για τα ψέματα των ψαράδων, την οποία απέδιδα και στον ίδιο, ήταν η δωρεά προς εμένα της μισής ψαριάς που έπιασε την προηγούμενη μέρα της κουβέντας μας, και η οποία συμπεριλάμβανε 3 κιλά λιθρίνια και 1 κιλό σαργούς – τα οποία και τιμήσαμε δεόντως!
Πάντα τέτοια, φίλε Ηλία!

Ο Χαραγκιώνης έφυγε, νέος Χαραγκιώνης έρχεται!

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 12 Νοεμβρίου ο κ. Τσίρος ανέφερε στο σώμα σχετικά με το Ολυμπακό Παλαί ότι «το ελληνικό δημόσιο έκανε έξωση στην Κοινοπραξία Χαραγκιώνη και σύντομα ο χώρος θα δωθεί για τον αθλητισμό της νεολαίας».

Δεν είναι η πρώτη φορά, όσα χρόνια είναι δήμαρχος, που ο κ. Τσίρος «συλλαβάνεται» να μη λέει την αλήθεια. Παραπλανά τους Γαλατσιώτες – είτε σκοπίμως είτε από άγνοια.
Η αλήθεια για το Ολυμπιακό Παλαί είναι ότι δεν έγινε καμία έξωση και η Κοινοπραξία Sierra – Χαραγκιώνης, η οποία είχε νοικιάσει το Παλαί μέσω διαγωνισμού για 40 χρόνια προκειμένου να το μετατρέψει σε εμπορικό κέντρο, αποχώρησε οικειοθελώς χωρίς μάλιστα να αφήσει και οφειλές. Η λύση της σύμβασης ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και τον ανάδοχο υπεγράφη στις 15/7/2013 και το Ολυμπιακό Παλαί πλέον ανήκει στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).
Όσο για την παραχώρηση του ακινήτου για την άθληση της νεολαίας, όπως είπε ο Δήμαρχος, σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχαμε από τους υπεύθυνος της ΕΤΑΔ, δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Στην αντίθετη μάλιστα κατεύθυνση κινούνται καθώς μας δήλωσαν ότι έχουν ξεκινήσει να εξετάζουν πώς θα μπορούσε το ακίνητο να αξιοποιηθεί κατάλληλα ώστε να αποφέρει έσοδα στο ελληνικό δημόσιο.
Γι’ αυτό μην παραπλανάς τους δημότες, Δήμαρχε. Μπορεί ο Χαραγκιώνης να έφυγε, αλλά οσονούπω προκύπτει νέος Χαραγκιώνης.

Το Σαββατοκύριακο 23 & 24/11 ο ΣΥΡΙΖΑ,

όπως μας ενημέρωσε με δελτίο τύπου, θα
πραγματοποιήσει την 1η Συνδιάσκεψη Βόρειας Αθήνας, με στόχο την εκλογή της Νομαρχιακής Επιτροπής.
Ομιλητές θα είναι ο γραμματέας της Κ.Ο. Νίκος Βούτσης, το μέλος της Π.Γ. Τάσος Κορωνάκης και ο Δήμαρχος
Ν. Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης. Τόπος συνάντησης το
Πολιτιστικό Κέντρο στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κηφισιάς.
Θα μου πουν τώρα οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ ότι γράφω κακίες. Καλά, ρε σεις, ήταν ανάγκη να πάτε στην Κηφισιά και μάλιστα από την 1η σας συνδιάσκεψη;
Χάθηκε η Ν. Ιωνία, η Ν. Φιλαδέλφεια, η Μεταμόρφωση και τόσοι άλλοι λαϊκοί δήμοι; Με το «καλημέρα»,
στην αυλή των καπιταλιστών; Εκτός κι αν έχετε κάποιο σχέδιο για ανατροπή του καπιταλισμού από μέσα…
Τότε εντάξει, αλλά έχετε υπόψη σας ότι και
 οι συμβολισμοί έχουν την αξία τους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή