Με τον αυθορµητισµό της πένας του Αντώνη Χατζηνικόλα



• ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Λατρεύω να πληρώνω ΕΝΦΙΑ, µου αρέσουν οι πρόσθετοι φόροι, πιστεύω ότι η Γερµανία δεν µου χρωστά, η ΕΥΡΩΠΗ δεν χρωστά, το ∆.Ν.Τ. δεν µου χρωστά, η χώρα µου δεν ειναι µέλος του τα χρήµατα της χώρας µου δεν ειναι στην Ελβετία, Λονδίνο, Αυστρία, Βερολίνο, Κύπρος, θέλουν οι εταίροι µας ανάπτυξη στην Ελλάδα, ανάπτυξη στην οικογένεια µου, ανάπτυξη στα ορυκτά µας. Το κράτος µου έχει γραφείο σχεδίασης εξωτερικής πολιτικής στην Ελλάδα, δεν είµαστε υπό κατοχή, τα λατρεύω όλα αυτά… Συµπέρασµα, είµαι καλά;!.. Εχω σώας τας φρένας;!.. Υπάρχω;!..

 • ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ

 Όταν σου παρουσιάζουν ότι γείτονες, εταίροι και µη, ότι κινδυνεύεις να εµπλακείς σε πόλεµο που δεν µπορείς, ότι δεν έχεις «πλούτο» να υπερασπιστείς την πατρίδα, αυτό σηµαίνει ότι σου συνιστούν να «νοικιάζεις» χρέη, µε ευχαρίστηση να συµφωνείς, να µην διστροπείς… Αυτό είναι ενα παράδειγµα θεµελίωσης του παραλόγου.

• Ο ΑΙΜΙΛΙΟΣ ∆. ΜΠΟΥΣΙΟΣ… …

 µας θυµίζει (στον πρόλογο του βιβλίου του -Χρονικό της ελληνικής κρίσης – Ιούνιο 2011 – Ιούλιο 2013- ) «Σύµφωνα µε τον Τερτσέτη, ο Καποδίστριας, απευθυνό- µενος προς τον Γεώργιο Μαυροµιχάλη, του είπε: Μέτρο µας και άστρο εις δεινά ελληνικά, θεραπεία ελλη- νική. Όχι ως οι χειρουργοί Ευρώπης κόφτοντες, αλλά µε το στόµα µας να βυζαίνοµε το έµπυο της πατρίδας µας δια να την γιάνοµε.» Στη φράση αυτή του σηµαντικότερον, όπως νοµίζω, Νε- οέλληνα αποτυπώνεται εύγλωττα το βασικό έλλειµµα των πολιτικών που ακολουθούν οι ελληνικές κυβερνήσεις στην εποχή µας.»

• ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ

Το κακό χρειάζεται µια, χίλιες στιγµές, το καλό θέλει πολλές στιγµές, χιλιάδες, αναζητά την καρδιά σου να προσφέρει, την ψυχή σου στην ζωή να αφιερώσει.

• ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΩΝΕΨΟΥΜΕ

 Καθε χώρος που προσφέρει γνώσεις, ειρηνική συνύ- παρξη, επικοινωνία, µέλλον στα παιδιά, στην ανθρωπότητα. Είναι ιερός, ετσι πρέπει να πα- ραµείνει. Η παιδεία ειναι η πρώτη προτεραιότητα, να το χωνέψουµε σαν πολιτεία, Έλληνες, σαν εκκλησία, Ορθόδοξοι Χριστιανοί, σαν κοινωνία και επικοι- νωνία, σαν χώρα. Σεβαστές οι πεποιθήσεις του καθ’ ενός, των άλλων χωρών, των εθνών, θρησκειών. Οι παραδόσεις, η Ιστορία, τα έθιµα, το επιβάλλουν, το µαρ- τυρούν, φωνάζουν, η συνύπαρξη µέσα στον λαό ειρηνική, τα καθεστώτα, ο εξουσιασµός µας διαιρεί και βασιλεύει, πετυχαίνει την δουλία λαών. Πλούσιοι, φτωχοί, ειναι όλων µας η ευθύνη.

 • Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ

Ο Ιούλιος Βερν στο βιβλίο του «Οι αδελφοί Κίπ» γράφει και «ισχυρίζεται» ότι η τελευταία εικόνα που βλέπει ο άνθρωπος όταν ξεψυχά, ακριβώς την στιγµή του θανάτου, αποτυπώνεται στον αµφιβληστροειδή του µατιού. Την εποχή του 196τίποτα γυρίστηκε µια Ιταλική αστυνοµική ταινία µε πρωταγωνιστή τον Ζαν Μαρία Βαλοντέ, µε τίτλο «Τεσσερεις µύγες σε πρά- σινο βελούδο» µε το ίδιο θέµα. Μετά απο αυτό το σηµείο χρησιµοποιείται σαν πληροφορία, σε πολλές εκφράσεις, αλλά µάλλον έχει περάσει στις κρυφές επιστηµονικές γνώσεις απο τις οποίες οι «λαοί» απαγορεύεται να έχουν ελεύθερη πρόσβαση!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή