Βιβλιά που αξίζει να διαβάσετε,του Νικόλα Κολοκοτρώνη

Από τούτη εδώ τη στήλη, θα περάσουν βιβλία που αξίζει να διαβάσετε. Βιβλία που αποτελούν νέες κυκλοφορίες ή κλασικά αριστουργήµατα που αξίζουν µία θέση στην καρδιά και τη βιβλιοθήκη µας.

Γράφει ο Νέα Σελίδα  ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ, Συγγραφέας


«ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ» ΝΙΚ ΒΟΥΙΣΙΤΣ Εκδόσεις ΕΝ ΠΛΩ, σελ. 328. τιµή 15 ευρώ

 Εκατοµµύρια άνθρωποι στον κόσµο αναγνωρίζουν το χαµογελαστό πρόσωπο και τα γεµάτα έµπνευση µηνύµατα του Νικ Βούισιτς. Μολονότι γεννήθηκε χωρίς χέρια και πόδια, ο Νικ δεν επέ- τρεψε στη σωµατική του διάπλαση να τον αποµα- κρύνει από µια ζωή γεµάτη απολαυστικές περιπέτειες, µια καριέρα γεµάτη νόηµα και σκοπό, κι ένα σωρό διαπροσωπικές σχέσεις αγάπης. Ο Νικ υπερπήδησε προκλήσεις και δυσκολίες, εστιά- ζοντας στη σκέψη πως η ζωή του έχει αξία και είναι ένα δώρο για τους άλλους, και πως ακόµα κι αν συναντά δυσκολίες, ο Θεός θα είναι πάντα δίπλα του και θα κρατά στα δικά Του χέρια τον έλεγχο της πορείας του. Ο Νικ αποδίδει την επι- τυχία του στη δύναµη που εκλύεται όταν αποφα- σίζουµε να κάνουµε την πίστη µας πράξη! Ο Νικ Βούισιτς εξηγεί πώς µπορεί ο καθένας να χτίσει µια ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ και να γίνει ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ!

• «Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ» & ΑΠΑΝΤΑ ΝΙΤΣΕ ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΝΙΤΣΕ Εκδόσεις ΠΑΝΟΠΤΙΚΟΝ

  Οι εκδόσεις Πανοπτικόν µε τα Άπαντα Νίτσε (15 τόµοι)
προσφέρουν στο αναγνωστικό κοινό το πολύ σηµαντικό έργο του γερµανού φιλόσοφου. Το εγχείρηµα της έκδοσης των απάντων διήρκεσε αρκετά χρόνια και είναι έργο ζωής του µεταφρα- στή και συγγραφέα Ζήση Σαρίκα. Μεταξύ των πο- λύτιµων βιβλίων του Νίτσε συναντάµε τα έργα: «Χαραυγή», «Ίδε ο άνθρωπος», «Η γέννηση της τραγωδίας», «Γενεα- λογία της ηθικής», «Έτσι µίλησε ο Ζαρα- τούστρα», «Το λυκό- φως των ειδώλων», «Ο Αντίχριστος», «Παράκαιροι στοχα- σµοί», «Η θέληση για δύναµη». Το σύνολο των βιβλίων χαρακτηρίζουν η γνώση του αντικει- µένου, ο σεβασµός του πρωτότυπου, η ορθή χρήση της ελληνικής γλώσσας και η επι- νοητικότητα στα δύσβατα σηµεία που αφθονούν στο έργο ενός από τους µεγαλύτερους στιλίστες της γερµανικής φιλοσοφίας και γλώσσας. Σε όλα τα βιβλία υπάρχουν βοηθητικές σηµειώσεις, ενώ το σύνολο των σελίδων πλησιάζει τις πέντε χιλιά- δες.

• «ΣΕΡΡΑ» ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, σελ. 640, τιµή 18,50 ευρώ

Ενόψει του εκτοπισµού των Αρµενίων απ’ την Τραπεζούντα τον Ιούνιο του 1915, ένα κορίτσι που µοιάζει να το ζωγράφισε ο ίδιος ο Θεός καταφεύγει στο σπίτι ενός αγνώστου. Στην Ορντού, ένα άλλο κορίτσι εύπορης ελληνικής οικογένειας ετοιµάζεται για τον γάµο της και πασχίζει να οραµατιστεί το µέλλον µ’ έναν άντρα τον οποίο ελάχιστα γνωρίζει. Ο χαρισµατικός, θρήσκος και θεµατοφύλακας των ηθών της εποχής Γαληνός Φιλονίδης διχάζεται ανάµεσα σε δυο γυναίκες. Στο παρασκήνιο της µυθοπλα- σίας ιχνογραφείται ο Πόντος µέχρι την ανταλλαγή των πληθυσµών, η οµογενοποίηση των φυλών µε συνδετικό κρίκο µα και άλλοθι τη θρησκεία, ο φόβος, η µισαλλοδοξία και ο εθνικισµός που ενσπείρουν οι Νεότουρκοι και στη συνέχεια οι Κε- µαλιστές, η καθηµερινή ζωή στα πρώτα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης, οι διώξεις των Ελλήνων επί Στάλιν, τα στρατόπεδα εργασίας στη Σιβηρία, οι πόθοι, τα πάθη και τα δεινά των Ποντίων.

«ΟΙ 5 ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» GARY CHAPMAN Εκδόσεις ΚΛΕΙ∆ΑΡΙΘΜΟΣ σελ. 240, τιµή 15,50 ευρώ Ποιο είναι το µυστικό για µια αγάπη που διαρκεί;

Τι γίνεται µε την αγάπη αφού παντρευτείτε; Αυτό το παγκόσµιο µπεστ-σέλερ έχει επαναφέρει και έχει δυναµώσει την αγάπη σε εκατοµµύρια παντρε- µένα ζευγάρια. Οι άνθρωποι µιλούν διαφορετική γλώσσα αγάπης ο καθένας. Όταν ο ένας καταλα- βαίνει τη γλώσσα του άλλου, γνωρίζει και τον τρόπο να του δείξει την αγάπη του. Αυτά τα ζευγάρια έχουν ένα ανεκτίµητο πλεονέκτηµα, το οποίο διαρκεί µια ολόκληρη ζωή: ξέρουν πώς να εκφράζουν την αγάπη τους. Αυτό είναι ένα δώρο που δεν ξεθωριάζει ποτέ! Ο κορυφαίος σύµβου- λος γάµου ∆ρ. Gary Chapman αποκαλύπτει µε γλαφυρό τρόπο τους πέντε τρόπους που µπορείτε όλοι να χρησιµοποιήσετε πανεύκολα για να εκ- φράσετε τα συναισθήµατά σας στο ταίρι σας και να κρατήσετε τον γάµο σας ζωντανό για πάντα: Λόγια επιβεβαίωσης, Ποιοτικός χρόνος, ∆ώρα, Πράξεις φροντίδας, Σωµατική επαφή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή