Μύρισαν δημοτικές εκλογες!

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Μύρισαν δημοτικές εκλογες!

ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΥΡΙΣΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η αρχή έγινε από την οδό Ιπποκράτους 16 όπου ο υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Πρωτονοτάριος άνοιξε το εκλογικό του γραφείο. Θα δέχεται τους Γαλατσιώτες για έναν καφέ και για να ανταλλάξουν απόψεις για τα θέματα της πόλης.
Επίσης, εκεί θα μπορούν οι πολίτες να καταθέτουν τις προτάσεις τους για διάφορα ζητήματα έτσι ώστε να συμπεριληφθούν αργότερα στο πρόγραμμα του συνδυασμού.
Και όπως λέει και ο ίδιος στην πρόκλησή του:
«Ελάτε να διαμορφώσουμε μαζί το αύριο της πόλης μας».

Πάλι καλά…
…που σκέφτηκαν οι Συριζαίοι και έβαλαν κι άλλους τρεις στην ομάδα και δεν άφησαν μόνους την Ελένη και τον Άρη. Έτσι για να βρεθεί κάποιος ανάμεσά τους στις… έκτακτες περιπτώσεις!

Τους 16 μήνες…
…που βρίσκεται στη Βουλή
η Χρυσή Αυγή έχει καταθέσει 140 ερωτήσεις προς τους υπουργούς της κυβέρνησης
για τα συμφέροντα των
εφοπλστών. Έτσι για να δείτε πόσο αντισυστημικό
κόμμα είναι….

Εκτός των υποψήφιων δημάρχων οι οποίοι έχουν ήδη δηλώσει επίσημα ότι θα συμμετάσχουν στις δημοτικές εκλογές του 2014, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι οι οποίοι ναι μεν δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά τους αλλά το έχουν δηλώσει προφορικά. Αναμένεται δε η γραπτή δήλωσή τους να εκδοθεί έως τα τέλη Οκτωβρίου.
Μεταξύ αυτών είναι ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ, δικηγόρος, πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου (ο οποίος στις εκλογές του 2010 δεν συμμετείχε μεν ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, αλλά ασχολήθηκε ενεργά και στήριξε τον συνδυασμό του Θεόδωρου Τούντα), η ΕΛΕΝΑ ΖΕΡΒΑ, δημοτική σύμβουλος (η οποία ήταν υποψήφια και το 2010 και θα διεκδικήσει και πάλι τη δημαρχία στο Γαλάτσι) και ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ, οικονομολόγος (ο οποίος είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος με τον Θεόδωρο Τούντα και το 2010 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα με τον Νικήτα Κακλαμάνη).
Μέχρι τέλος του χρόνου πάντως θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο ως προς τους υποψηφίους δημάρχους. Οι οποίοι υποψήφιοι δήμαρχοι, όπως έχω ξαναγράψει, θα πρέπει να είναι και λίγο «ψυλλιασμένοι» και να προσέξουν με ποιούς συνομιλούν για να τους εντάξουν στο ψηφοδέλτιό τους γιατί υπάρχουν πρόσωπα στο Γαλάτσι τα οποία δεν διαθέτουν την έξωθεν καλή μαρτυρία.

Καταρχάς μαζί!


Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δημαρχείου, η ανοιχτή Γενική Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τις δημοτικές εκλογές του 2014.

Μετά την αναλυτική παρουσίαση και συζήτηση της εισήγησης της Οργάνωσης των μελών του, πάρθηκε η απόφαση να γίνει προσπάθεια έτσι ώστε το κόμμα στο Γαλάτσι να συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές με ένα συνδυασμό και όχι χωρισμένο στα δύο όπως είχε γίνει στις δημοτικές εκλογές του 2010. Για το λόγο αυτό εξελέγει και μια πενταμελής Επιτροπή (κανονική όχι σαν του Βαμβακούλα!) στην οποία συμμετέχουν οι δύο επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Ελένη Αυλωνίτου και Άρης Παπαδοκωστόπουλος, και οι Ιορδάνης Θωμαΐδης, Παναγιώτης Παναγιώτου και Νίκος Χωριανόπουλος.
Έργο της Επιτροπής θα είναι η συζήτηση με συλλόγους, φορείς, κινήματα και απλούς πολίτες του Γαλατσίου για τη συμμετοχή τους στη δημοτική κίνηση, η οποία σκοπό φυσικά θα έχει την ανατροπή της σημερινής διοίκησης του δήμου υπό τον Κυριάκο Τσίρο.
Για αρχή καλό ακούγεται. Να δούμε όμως αν θα προχωρήσει το εγχείρημα και πώς θα γίνει αυτό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στο Γαλάτσι στις εκλογές του Ιουνίου 2012 ήρθε πρώτο κόμμα με ποσοσοτό 33,57%. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε υποψήφιός του για τη δημαρχία στο Γαλάτσι θα καταγράψει αυτά τα ποσοστά. Αφενός γιατί το ποσοστό αυτό δεν έχει παγιωθεί, δεν έχει κατορθώσει δηλαδή μέχρι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να εντάξει πλήρως τους πολίτες που τον ψήφισαν στις οργανώσεις του, κι αφετέρου γιατί ο κόσμος στις δημοτικές εκλογές δεν έχει την ίδια συμπεριφορά όπως στις βουλευτικές. Το σύστημα των δημοτικών εκλογών είναι καθαρά δημαρχοκεντρικό και γι’αυτό το λόγο το πρόσωπο του υποψηφίου δημάρχου παίζει σημαντικό ρόλο.

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου,  ώρα 12.30 το μεσημέρι,στη Λ. Βεΐκου, τέσσερις άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ σταματούν για έλεγχο ένα ΙΧ αυτοκίνητο με τρεις επιβαίνοντες.
Ο επικεφαλής της Ομάδας των αστυνομικών, σε απόσταση 5 μέτρων από το ΙΧ, καλεί πρώτα τον οδηγό να εξέλθει του οχήματος με τα χέρια στο σβέρκο. Η απάντηση του οδηγού: «Έλα εσύ εδώ!»
Μετά τις έντονες φωνές και των τεσσάρων ανδρών, ο ένας μετά τον άλλον και οι τρεις επιβαίνοντες βγήκαν από το αυτοκίνητο, και αφού τους πέρασαν χειροπέδες, οδηγήθηκαν προς την Ασφάλεια για περαιτέρω εξακρίβωση των στοιχείων.
Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε την ίδια μέρα, στις 5 το απόγευμα, στην οδό Τράλλεων. Τέσσερις άλλοι δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ σταματούν άλλο ΙΧ αυτοκίνητο για έλεγχο. Οι δύο επιβαίνοντες ακολουθούν τις εντολές των αστυνομικών και αφού έγινε ο απαραίτητος έλεγχος στους ίδιους και στο αυτοκίνητό τους, αφέθηκαν ελεύθεροι να συνεχίσουν στον προορισμό τους.
Αντίσταση ναι. Αλλά ΕΚΕΙ που πρέπει και ΟΤΑΝ πρέπει. Όχι δήθεν αντίσταση και υπό τα βλέμματα δεκάδων περίεργων περαστικών.
Και τέλος δεν γνωρίζουμε από τώρα πώς θα έχει διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό σε κεντρικό επίεπδο σε οκτώ μήνες που είναι οι δημοτικές εκλογές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή