Με τον αυθορµητισµό της πένας του Αντώνη Χατζηνικόλα


• 30 ΙΟΥΛΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΙΑΣ Ο Χαλίλ (Καχλιλ) Γκιµπράν είπε: (Ποιητής, ζωγραφος, φιλόσοφος) «…και δίνετε το καλύτερο εαυτό σας στο φίλο σας… Καλύ- τερα να γυρεύετε το φίλο σας όταν έχετε ώρες να ζήσετε… γιατί έργο του φίλου είναι να εκπληρώσει τις ανάγκες σας, αλλά όχι να γεµίσει το κενό σας…»

 • ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ (εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ) Α) Κενό Οσάµπελ είπε: Αµερικανός συγγραφέας, ακτιβιστής) Ιδρυτής της BIONEERS «Η παγκοσµοιοποίηση των Πολυεθνικών Εταιριών είναι το µεγαλύτερο όπλο µαζικής καταστροφής στην Ιστορία.» Β) Μπιλ Γκεητς είπε: (Αµερικανός επιχειρηµατίας) «Όλοι γνωρίζουµε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι παρά µόνο µια περαστική µόδα. Σε λιγότερο από ενα χρόνο θα σκο- τώνονται µεταξύ τους.»

 • Η ΦΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ Τα ΜΜΕ ανακοινώνουν για τον µακελάρη νεαρό: «Αγόρασε το όπλο παράνοµα από το ΙΝΤΕΡΝΕΤ.»

• ΧΤΕΣ… Ο Χαζός το πρωί µας έπιασε από τα µούτρα, πρωί-πρωί, χωρις γουλιά καφέ στο καφενείο… «Τι λές ρέ, σου λέω, δεν πάει άλλο. Ενταχθήκαµε στην κοινω- νία, δεχθήκαµε να µας χρεώνουν έξοδα για νέα τεχνολογία, έρευνα, δηµιουργία, ανακαλύψεις, για το καλό µας, για αύξηση του προσδόκιµου ζωής, ποιότητα ζωής. Έλα µου ντέ όµως που όπου και να σταθώ, βλέπω εγκληµατικότητα, κρυφές δαιµονικές δυνάµεις, πολέµους, καταστροφή ολόκληρων συστηµάτων, πτώµατα, πτώµατα, φυσικά, πνευµα- τικά, καταστροφή της Φύσης και λέω, µήπως ήλθε η ώρα να το πάρουµε αλλιώς…».

• ΣΗΜΕΡΑ Ο Χαζός, µε τον ανεµιστήρα στο σιγά, ήπιε µια δυο γουλιές καφέ, στον καφενέ, νωρίς το πρωί, µε λίγους θαµώνες, αυτούς που θέλουν να µάθουν τα σωστά, που πιστεύουν τα χείλη του, όχι γιατί κρέµονται από αυτά, δεν χρειάζονται άλλα δεδοµένα!.. «Ευρωπαϊκή Ένωση, είκοσι οκτώ χώρες µε κοινά προβλήµατα, κοινές υπογραφές, κοινά οράµατα περιορισµένης ευθύνης, η Ελβετία όµως είναι η πιο πλούσια χώρα της Ευρώπης και δεν ανή- κει στην ενωµένη Ευρώπη, µε το περισσότερο χρήµα και χρυσό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το δικό τους πλούτο, φυλαγµένο µε ισχυρούς κώδικες, προστατεύοντας προσωπικά δεδοµένα, προ- στατεύοντας τελικά τι;!.. Η άλλη µεριά µε µπερδεύει, έχουν λίστες γεµάτες µε τα ονό- µατα όλων των πολιτών της κοινωνίας, µε τι πλούτο έχει ο κα- θένας, η ανακοίνωση µιας πραγµατικότητας χρειάζεται να περάσει από τιςυπογραφές όσων ειναι εµπλεκώµενοι σοβαρά µέσα στο σύστηµα αυτό. Άρα τα ονόµατα, τα άτοµα, οι άνθρω- ποι µε τα νήµατα, οι ένοχοι, τράπεζες, κράτη ειναι προστατευ- µένοι, δεν κινδυνεύει κανείς, τα Έθνη όµως;…»

• ΚΥΚΕΩΝΑΣ Ένα ανακάτωµα µε διαφορετικά στοιχεία, βότανα, ίσως χωρις σταµατηµό, µίγµα σε συνεχή ανακάτωση… Κυκέω = ανακατεύω Σήµερα θεωρούµε το νόηµα ίδιο µε το συνοθύλευµα που δεν σταµατά την κίνηση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή