Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Ο «πρώτος άντρας-έγκυος» είναι πραγματικότητα


Ο «πρώτος άντρας-έγκυος» ανοίγει το δρόμο σε τρανσέξουαλ που θέλουν παιδιά

Ένας από αυτούς τους άνδρες που ελπίζουν να τους χορηγηθεί το δώρο της γονιμότητας είναι ο 17χρονος Ράιλι Μίντλμορ, ο οποίος γεννήθηκε Ρεμπέκα


Προ ετών το όνομά του είχε γίνει πρωτοσέλιδο στον Τύπο ολόκληρου του κόσμου καθώς ήταν ο πρώτος άνδρας που κατάφερε να αποκτήσει παιδί… Ο λόγος για τον Τόμας Μπίτι, ο οποίος παρότι γεννήθηκε γυναίκα, υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή, χωρίς ωστόσο να πειράξει τα γυναικεία γενετικά του όργανα, με αποτέλεσμα να μπορέσει να αποκτήσει τρία παιδιά με τη σύζυγό του, Νάνσι Μπίτι.

Τώρα, η εξωσωματική γονιμοποίηση μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα της εγκυμοσύνης για τους άνδρες τρανσέξουαλ.

Ένας από αυτούς τους άνδρες που ελπίζουν να τους χορηγηθεί το δώρο της γονιμότητας είναι ο 17χρονος Ράιλι Μίντλμορ, ο οποίος γεννήθηκε Ρεμπέκα.

Ο έφηβος ελπίζει ότι τα ωάριά του θα μπορούσαν να γονιμοποιηθούν από ένα δότη σπέρματος και να εμφυτευτούν στο σώμα της φίλης του, επιτρέποντας της να φέρει στον κόσμο το παιδί τους.

 Η μητέρα του, Κάρι αποκάλυψε: “Είναι πολύ παθιασμένος με το γεγονός να έχει δικά του παιδιά, αλλά θέλει να γεννήσει η κοπέλα του για να έχουν τα παιδιά – δεν θέλει αυτός να γεννήσει.”

Ακόμα κι αν οι εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα της υγείας είναι συγκλονιστικές, δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι με το ότι η Εθνική Οργανισμός Υγείας (NHS) «πετάει» τα χρήματα σε μια τέτοια αμφιλεγόμενη επέμβαση.

Για τη χρηματοδότηση ενός ασθενούς για την αλλαγή του φύλου του, αλλά και τη θεραπεία γονιμότητας τους, το NHS ξοδεύει μέχρι και 34.000 λίρες.

Κατά μέσο όρο, κοστίζει στις γυναίκες 29.975 λίρες για μια αλλαγή φύλου, ενώ στους άνδρες 13.867 λίρες.

πηγη:http://http//www.protothema.gr/