Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

H Jennifer Aniston αρθογραφεί και εμπνέει για την αντιμετώπιση του σεξισμού στο Holywood


Los Angeles.

Όταν μια από τις πιό δημοφιλής ηθοποιούς του Holywood μιλάει για τη κουλτούρα των ταμπλοιντ,όλοι ακούνε με προσοχή.Αλλά ενώ οι ηθοποιοί την επευφημούν για το πρόσφατο άρθρο της που συνδέει την εμμονή των μέσων μαζικής ενημέρωσης με την εμφάνιση της με τη συνολική αντικειμενοποίηση των γυναικών,οι περισσότεροι είναι πεπεισμένοι ότι δεν θα αλλάξει τίποτα.

“Οι παγιωμένες καταστάσεις χρειάζονται χρόνο για να αλλάξουν” λέει η Marisa Tomei “αλλά το άνοιγμα της συζήτησης για το θέμα,η αντίθεση σου σε αυτό και οι διαφορετικές απόψεις,είναι πραγματικά χρήσιμα”.
“Επικροτώ τη Jennifer” είπε η ηθοποιός Allison Janney.”Δεν μου αρέσει ότι έπρεπε να το κάνει αλλά νομίζω ότι έχει ανεχθεί αρκετά”
Η Aniston έγραψε στο άρθρο της ότι η συνεχής εικασίες των ταμπλοιντ για το άν είναι έγκυος συμβάλλουν στα σεξιστικά πολιτιστικά πρότυπα που εξισώνουν την αξία της γυναίκας με την εμφάνιση και τη μητρότητα.
“Χρησιμοποιούμε τα νέα των διασημοτήτων για να διαιωνίσουμε αυτή την απάνθρωπη άποψη για τις γυναίκες” έγραψε η Aniston.
“Ανέκαθεν οι γυναίκες δεχόταν περισσότερη κριτική” δήλωσε η Ella Ceron,συντάκτης ψυχαγωγίας στη νεανική έκδοση της Vogue.”Οι γυναίκες από μικρές διδάσκονται να εκτιμούν την εμφάνιση τους,τον καλλωπισμό τους και το βάρος τους”.

Αναγνώστες του Vanity Fair από το Los Angeles μέχρι την Αυστραλία εξοργίστηκαν με άρθρο που περιγράφει τη πρωταγωνίστρια της ταινίας “Suicide Squad”,Margot Robbie,ως “σέξυ και χαλαρή ακόμα και όταν ήταν γυμνή”.Το άρθρο χαρακτηρίστηκε ως σεξιστικό από πολλούς στα social media.Το Vanity Fair δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα των αναγνωστών για σχολιασμό.

Και άλλες ηθοποιοί έχουν σταθεί ενάντια στα σεξιστικά πρότυπα ομορφιάς εδώ και χρόνια.Η Barbara Streisand έχει δηλώσει ότι είναι πισωγύρισμα για τον πολιτισμό μας μια ηθοποιός στα 40 της χρόνια να θεωρείται “πολύ μεγάλη”.”Οι στάρ του σινεμά μοιάζουν με πραγματικούς ανθρώπους,έχουν και αυτοί ψεγάδια”.

Η Jamie Lee Curtis ανέφερε ότι σε μια φωτογράφηση για ένα περιοδικό πρίν 15 χρόνια επέμενε να φωτογραφηθεί πρίν οι κομμωτές και το μακιγιάζ κάνουν τα μαγικά τους.
“Ήταν ο δικός μου τρόπος για να διαμαρτυρηθώ εκείνες τις μέρες” είπε η Curtis.”Και τώρα η Jennifer έγραψε αυτά που έπρεπε να γράψει………Είναι ένα σημαντικό θέμα”.

ΠΗΓΗ:http://http//www.cbsnews.com/