Άλλη μία κεραία κινητής τηλεφωνίας κινητοποιεί τους κατοίκους

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Άλλη μία κεραία κινητής τηλεφωνίας  κινητοποιεί τους κατοίκους

Στο προσκήνιο της δημοτικής επικαιρότητας και πάλι οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας που υπάρχουν εγκατεστημένες στην πόλη μας αφού μία ακόμα «ξεφύτρωσε» στην ταράτσα κτιρίου επί της οδού Πρωτοπαπαδάκη 56 στο Άνω Γαλάτσι.

Πρόκειται για μία συνοικία της πόλης μας που ταλανίζεται χρόνια τώρα από το πρόβλημα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και όπου οι κάτοικοί της έχουν δώσει και πρωτοστατήσει σε σκληρούς αγώνες για την αποξήλωση και απομάκρυνση όσων είναι παράνομες. Γι’αυτό το λόγο και βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση ως προς το θέμα αυτό.
Έτσι το πρωί της Δευτέρας 16 Σεπτεμβρίου περιοίκοι της οδού Πρωτοπαπαδάκη συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο που βρίσκεται στον αριθμό 56 της εν λόγω οδού για να αποτρέψουν τις απαραίτητες προκαταρκτικές εργασίες για την τοποθέτηση της καινούργιας κεραίας. Και τα κατάφεραν αφού τα ειδικά συνεργεία που είχε στείλει η γνωστή εταιρεία παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας έφυγαν όπως ήρθαν.
Το πρωί της Τρίτης 17 του μήνα στο ίδιο σημείο, εκτός από τους συγκεντρωμένους κατοίκους, βρέθηκαν ο διοικητής και άνδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος αλλά και ο δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος για να διαπιστώσουν εάν το συνεργείο είχε τις απαραίτητες άδειες για τις όποιες εργασίες. Τα έγγραφα, όπως ενημερώθηκαν αρμοδίως οι κάτοικοι, υπήρχαν κι έτσι το συνεργείο έκανε όλα όσα είχε έρθει να κάνει.
Το απόγευμα της επόμενης μέρας, οι κάτοικοι της περιοχής, όλων των ηλικιών, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το επίμαχο κτίριο, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση μίας ακόμα κεραίας κινητής τηλεφωνίας εντός του οικιστικού ιστού. Μάλιστα προχώρησαν και σε συμβολικό κλείσιμο για πέντε λεπτά της οδού Πρωτοπαπαδάκη.
«Είμαστε αποφασισμένοι να προβούμε και σε άλλες πιο δυναμικές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις» δήλωσε στον «Παλμό» ο κ. Γιώργος Πάσχος, μέλος της Επιτροπής Κατοίκων για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και της Λαϊκής Επιτροπής Γαλατσίου, και συνέχισε: «Όπως διαπιστώσαμε την επόμενη μέρα, η κεραία έχει στηθεί και την έχουν ήδη καλύψει. Δεν θα σταματήσουμε εδώ, θα ασκήσουμε πιέσεις παντού.»
Η πίεσή τους προς τη δημοτική αρχή είχε ως αποτέλεσμα την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου ο δικηγόρος του Δήμου Γαλατσίου, κ. Αθανασίου, να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία θα εκδικάζονταν την Πέμπτη 26 του μήνα, δηλαδή την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές.
Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι η επόμενη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Επιτροπής Κατοίκων είναι ήδη προγραμματισμένη για την Τρίτη 1η Οκτωβρίου, στις 7.30 μ.μ., επί της οδού Πρωτοπαπαδάκη 56.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή