Αυλαία για «το πολύχρωμο ταξίδι» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γαλατσίου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Αυλαία για «το πολύχρωμο ταξίδι»  της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γαλατσίου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα άκρως δημιουργικό και χρωματιστό καλοκαίρι στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαλατσίου καθώς από 17 Ιουνίου έως 9 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης, δημιουργικότητας και καινοτομίας με τίτλο «Ο κόσμος στις βιβλιοθήκες είναι πολύχρωμος». Μια δράση της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Future Library, με αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Οι είκοσι εκδηλώσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν, σημείωσαν μεγάλη επιτυχία με τις συμμετοχές των παιδιών στις συγκεκριμένες δράσεις να φτάνουν τις 382, ενώ τα βιβλία που δανείστηκαν τα μέλη της βιβλιοθήκης, από 17 Ιουνίου έως 18 Ιουλίου και από 2 Σεπτεμβρίου έως 9 Σεπτεμβρίου, με αφορμή τα δρώμενα αυτού του διαστήματος, έφτασαν περίπου τα 800.
Οι δράσεις που υλοποιήθηκαν, κάλυψαν πολλούς τομείς, όπως αναγνώσεις, εικαστικά εργαστήρια, παιχνίδια, χρονογραμμές που ταξίδεψαν όλους τους συμμετέχοντες, μικρούς και μεγάλους, στην ιστορία των χρωμάτων και πολλά άλλα! Παράλληλα, σε όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής εκστρατείας, οι μικροί φίλοι ψήφιζαν το αγαπημένο τους χρώμα, βγάζοντας νικητή… το κόκκινο! Υπεύθυνη των δραστηριοτήτων της καλοκαιρινής εκστρατείας ήταν η βιβλιοθηκονόμος Ευαγγελία Μυλωνά.
Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» με αφορμή την συμμετοχή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γαλατσίου στην καλοκαιρινή εκστρατεία και την άριστη διεξαγωγή της, δώρισε 151 παιδικά και εφηβικά βιβλία, επιτραπέζια παιχνίδια, υλικά ζωγραφικής και χειροτεχνίας, έναν υπερσύγχρονο υπολογιστή αφής, έναν projector και μια οθόνη προβολής, συμβάλλοντας σημαντικά στην ποιοτική αναβάθμιση της Βιβλιοθήκης.
Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος και ο Πρόεδρος Πολιτιστικού Οργανισμού Μανώλης Πρωτονοτάριος ευχαρίστησαν θερμά το Future Library για τον άριστο συντονισμό της καλοκαιρινής εκστρατείας, όλα τα παιδιά και τους γονείς τους για τη συμμετοχή τους.
«Περάσαμε ένα καταπληκτικό καλοκαίρι και ευχόμαστε να συνεχίσουν πολλά ακόμη με την ίδια θέληση και όρεξη, που υπάρχει και σήμερα» ήταν η παραδοχή όλων!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή