Τα ψέματα τέλειωσαν

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Τα ψέματα τέλειωσαν

Μετά και την τελευταία δολοφονική επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής με θύμα έναν νέο 34 ετών, Έλληνα, κάτοικο Αμφιάλης, πιστεύω ότι όλα τα κόμματα της Ελληνικής Βουλής, του λεγόμενου συνταγματικού τόξου, να αντελήφθησαν, επιτέλους, ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο μη παρέκει και ότι πρέπει να ληφθούν ΑΜΕΣΑ αποφάσεις ώστε να προλάβουμε τα πολύ χειρότερα.

Και τα πολύ χειρότερα θα είναι όταν η άλλη πλευρά, από την οποία δεν λείπει το θάρρος, η γενναιότητα και ο τσαμπουκάς, αποφασίσει να πάρει στα χέρια της την απονομή δικαιοσύνης.
Στην αντιμετώπιση των έκνομων ενεργειών της Χρυσής Αυγής, τα κόμματα οφείλουν να βρουν έναν κοινό λόγο. Εδώ δεν χωράνε μικροκομματικές λογικές και αντιλήψεις. Έφτασε η ώρα να σταματήσει, επιτέλους, η οποιαδήποτε ανοχή επεδείκνυαν ορισμένοι, σκεπτόμενοι το μικροκομματικό τους όφελος. Υπάρχουν χίλιοι άλλοι τομείς όπου τα κόμματα μπορούν να διαφωνήσουν και να μαλλιοτραβηχτούν. Στο θέμα, όμως, της Χρυσής Αυγής οφείλουν να έχουν την ίδια περπατησιά διότι στο κάτω-κάτω μιλάμε για την ύπαρξη του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και των δημοκρατικών μας θεσμών.
Ας αφήσουν, λοιπόν, τα μισόλογα και ας δράσουν οργανωμένα και από κοινού γιατί τα ψέματα τέλειωσαν.
Το ότι τελείωσαν τα ψέματα θα πρέπει να το αντιληφθούν και οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι ψήφισαν ή σκέφταονται να ψηφίσουν τη Χρυσή Αυγή. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μιλάμε για ένα κόμμα που σέβεται τους κανόνες της δημοκρατίας αλλά για ένα κόμμα που θέλει να τους καταργήσει. Μην παραμυθιάζεστε ότι τα βάζει είτε με τους οικονομικά ισχυρούς παράγοντες είτε με τις δυναμικές και οργανωμένες ομάδες ματαναστών. Αυτό που κάνει είναι να επιτίθεται πάντα στους αδύναμους, είτε Έλληνες είτε ξένους, και μάλιστα με ύπουλο τρόπο. Γι’ αυτό ας σκεφτούν πολύ όσοι πρόκειται να δώσουν την ψήφο τους στη Χρυσή Αυγή μήπως κάποια στιγμή έρθει και η δική τους σειρά.

Και επίσημα υποψήφιος

Με μια ανακοίνωση που έστειλε στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Γαλατσίου Μανώλης Πρωτονοτάριος δηλώνει ότι στις προσεχείς δημοιτκές εκλογές τον Μάιο του 2014 θα είναι υποψήφιος για τη θέση του δημάρχου Γαλατσίου.

Ήταν μια αναμενόμενη υποψηφιότητα, η οποία ήρθε λίγο πιο νωρίς εξαιτίας της απόφασης του Κυριάκου Τσίρου να είναι και αυτός και πάλι υποψήφιος δήμαρχος, υπαναχωρώντας στην εδώ και ένα χρόνο απόφασή του να μην ξαναηγηθεί ψηφοδελτίου διότι, όπως μας είχε πει τότε σε μια συνέντευξή του, «είναι συντηρητική επιλογή να διεκδικείς και τρίτη θητεία στη δημαρχία. Ό,τι είναι να δώσεις σαν δήμαρχος, το δίνεις στις δύο πρώτες θητείες οι οποίες είναι αρκετές.»
Φαίνεται, όμως, ότι ο Κυριάκος Τσίρος για μία ακόμα φορά διαψεύδει, εκτός όλων των άλλων, και τον εαυτό του και παρότι άλλα είχε δηλώσει και υποσχεθεί, άλλα τελικώς πράττει. Με την κίνησή του αυτή «αδειάζει», κατά το κοινώς λεγόμενον, και τον Μανώλη Πρωτονοτάριο. Γι’ αυτό το λόγο ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού επίσπευσε την ανακοίνωση της δικής του υποψηφιότητας.
Απ’ ό,τι φαίνεται θα είναι ίσως η πρώτη φορά που από τον δεξιό – κεντροδεξιό χώρο θα έχουμε δύο ίσως και τρία ψηφοδέλτια που θα λάβουν μέρος στις προσεχείς δημτικές εκλογές. Οι δύο υποψήφιοι είναι ήδη γνωστοί, αναμένουμε την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του τρίτου διεκδικητή που απ’ ό,τι λέγεται δεν θα αργήσει και πολύ.
Ο υποψήφιος πλέον δήμαρχος Μανώλης Πρωτονοτάριος απ’ ό,τι γνωρίζω έχει μιλήσει με τους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας και ορισμένοι εξ αυτών θα συνταχθούν μαζί του. Τώρα για ονόματα, μη ρωτάτε, θα τα πούμε αργότερα.
Από το άλλο μέτωπο τώρα, της αριστεράς – κεντροαριστεράς, το τοπίο είναι θολό. Σίγουρα το ΚΚΕ θα έχει, μέσω της «Λαϊκής Συσπείρωσης», το δικό του υποψήφιο δήμαρχο χωρίς καμία συνεργασία με άλλους συνδυασμούς ή κόμματα. Επικρατέστερος για τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, ο οποίος δεν τα έχει πάει και άσχημα μέχρι τώρα.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ένα είναι σίγουρο μέχρι αυτή τη στιγμή: ότι δεν πρόκειται να είναι ξανά επικεφαλής του συνδυασμού που θα στηρίξει το κόμμα της Κουμουνδούρου η κα Αυλωνίτου, η οποία, μετά και τη βιασύνη της να οργανώσει δική της συγκέντρωση για να προκαταλάβει τις εξελίξεις, το μόνο που κατόρθωσε ήταν να «καεί» – εντελώς όμως! Γίνεται μια προσπάθεια και από τον «Άλλο Δρόμο» και από την οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Γαλάτσι να κατέβουν από κοινού με ένα ψηφοδέλτιο στις δημοτικές εκλογές. Ψάχνουν ποιός θα είναι ο επικεφαλής. Ποιό θα είναι το πρόσωπο εκείνο που είναι ικανό να ηγηθεί του συνδυασμού. Το «νέος και άφθαρτος» όμως, σύντροφοι, δεν φτάνει. Βάλτε από δίπλα και «ικανός, άξιος και δουλευταράς».
Στον υπόλοιπο χώρο της κεντροαριστεράς υπάρχει η υποψηφιότητα του Ηλία Μιμηγιάννη και αναμένονται άλλες δύο τουλάχιστον υποψηφιότητες, ο οποίες θα δουν το φως της δημοσιότητας τον επόμενο μήνα το αργότερο.
Όπως έχω ξαναγράψει και στο παρελθόν, οι πολλές υποψηφιότητες, ο πλουραλισμός και οι πολλές διαφορετικές απόψεις και θέσεις είναι το οξυγόνο της δημοκρατίας μας, που το έχουμε τόσο ανάγκη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή