Με τον αυθορµητισµό της πένας του Αντώνη Χατζηνικόλα


• Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ Η µεγαλύτερη καινοτοµία της δηµοκρατίας. «Ε∆ΟΞΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΩ ∆ΗΜΩ» (Αποφάσισε µε την Βουλή και τον ∆ήµο) Ο οστρακισµός καθιερώθηκε για την προστασία της ∆ηµοκρατίας τον καιρό του Κλεισθένη, ο Κλεισθενης εισήγαγε το µέτρο και έπαιρνε χώρα στον Χώρο της Αγοράς από την εκκλησία του ∆ήµου. Ο Κλεισθένης θεωρείται ο πατέρας της ∆ηµοκρατίας.

• 17-07-2016 ΠΡΩΙ Χτες έγινε πρεµιέρα της νέας ταινίας του κατεστηµένου… Μέτρια έως αδιάφορη, πολλά λόγια, λίγο το νόηµα… Χαµηλός προϋπολογισµός, πολλοί αναλώσιµοι κοµπάρσοι… Μόνη η επιτυχία, ο τίτλος και η προέκταση σκέψης… «Η Τρόικα των κινητών τηλεφώνων και το πραξικόπηµα» Αυτά σκέφτηκε ο Χαζός και κίνησε για καφέ νωρίς το πρωί.

• ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ, 2016 ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Μαζεύτηκαν εκείνη την ηµέρα γύρω από το τραπεζάκι του Χαζού στο καφενείο, εκείνος έδειχνε έτοιµος… «Το πεδίο σκέψης και προστασίας δικαιωµάτων του άνθρωπου αλλάζει ριζικά, τα φέουδα και οι ηγεµόνες εµφανίζονται πάλι, ο στρατιώτης χάνει την οντότητα του, οι αµφιβολίες πολλές, η προβοκάτσια και η βία των πο- λιτών σε βάρος της κοινωνίας σοκάρει και προβληµατίζει, ποιοί είναι αυτοί οι πολίτες;!.. Ο απλός άνθρωπος ποδοπατήθηκε, ο πολίτης και ο απλός στρατιώτης λυντσαρίστηκε από άγνωστο πλήθος βάρβαρο, ποιος θα ζητήσει ταυτό- τητες των «δικαστών» χωρις έλεγχο… Σε ένα τέτοιο κόσµο όλοι πρέπει να προβληµατιστούν, όσοι ειναι φύλα- κες της Ειρήνης, όσοι θεωρούν τον εαυτό τους υπερασπιστή του ανθρώ- που από τον άνθρωπο. Μου θυµίζει την σκέψη των τραπεζών και των δανειστών προς τους λαούς. ∆ηµιουργείται η Κρίση, κυνηγούν τους απλούς πολίτες, ζητούν τα πάντα από αυτούς, το χρήµα επανέρχεται στους δανειστές και τις τράπε- ζες και οι αυλικοί τους ακόµα µια φορά δεν θα αγγιχτούν διατηρώντας την δύναµη τους ως επόµενοι πλούσιοι επενδυτές στην νέα τάξη πραγ- µάτων…»

• Ο ΜΑΟ είπε: «Είναι πάντα σκοτεινά πριν σκοτεινιάσει τελείως.»

• ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ Όταν κακόβουλο ζωύφιο, βολευτεί, αποκτήσει ταυτότητα, τον δρόµο της Αρετής φλερτάρει από ασφαλή θέση, µε τον κόσµο που δηµιουργεί γύρω του να µην γνωρίζει, σερβίροντας παπάρες, καλυµµένες µε χαλασµένο ρύζι, τότε αν δεις τα σηµάδια, µακρυά να φύγεις, που µπορείς.

• ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ Στην δηµοσιογραφία ένας καλός κανόνας, µιας δεν µπορεί πάντα η αλή- θεια να ειπωθεί όπως πρέπει, είναι να µην γράφουµε πιο πολύ από όσα διαβάζονται στον χρόνο ενός «χοντρού» στην τουαλέτα.

Πήγαινε στην κορυφή