Βιβλία που αξίζει να διαβάσετε!Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ, Συγγραφέας

Γράφει ο  ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ, Συγγραφέας

Από τούτη εδώ τη στήλη, θα περάσουν βιβλία που αξίζει να διαβάσετε. Βιβλία που αποτελούν νέες κυκλοφορίες ή κλασικά αριστουργήµατα που αξίζουν µία θέση στην καρδιά και τη βιβλιοθήκη µας.


 • «ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΡΙΖΙΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ»
NINA GEORGE Εκδόσεις ΚΛΕΙ∆ΑΡΙΘΜΟΣ, σελ. 408, τιµή 15,50 ευρώ

 Ο κύριος Περντί είναι «λογοτεχνικός φαρµακοποιός». Στο πλωτό βιβλιοπωλείο του, στις όχθες του Σηκουάνα, συνταγογραφεί µυθιστορήµατα για κάθε δυσκολία της ζωής – προτείνει στους πελάτες του βιβλία που θα γιατρέψουν τις ψυχές τους. Τον µόνο που δεν µπορεί να γιατρέψει είναι τον εαυτό του αφού εξακολουθεί να τον στοιχειώνει το φάντασµα της µεγάλης του αγάπης που εξαφανίστηκε πριν από είκοσι ένα χρόνια, αφήνοντας πίσω της µόνο ένα γράµµα. Ένα γράµµα που εκείνος δεν άνοιξε ποτέ. Αυτό το καλοκαίρι ο κύριος Περντί µπαίνει επιτέλους στον πειρασµό να διαβάσει το γράµµα και τότε τα πάντα αλλάζουν. Η Νίνα Γκεόργκε µε σαγηνευτική γραφή µάς δίνει µια γλυκιά και συγχρόνως διασκε- δαστική ιστορία γεµάτη ευαισθησία, που θα σας συναρπάσει.

• «ΤΑΞΙ∆Ι ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ» OSHO Εκδόσεις ΡΕΜΠΕΛ, σελ. 240, τιµή 8 ευρώ
 Ο πάντα επίκαιρος πνευµατικός φιλόσοφος Όσσο, µας ταξιδεύει προς τα µέσα, στην καρδιά του σώµατος, στο κέντρο της ύπαρξης. Ο ίδιος λέει: «Ο νους έχει πολλή ένταση και πρέπει να χαλαρώσει. Οι χορδές των σκέψεων είναι τόσο σφιχτές, που δεν βγαίνει καµία µουσική από αυτές. Για να βγει µουσική, είναι απα- ραίτητο να χαλαρώσουν οι χορδές των σκέψεων. Αντίθετα, οι χορδές της καρδιάς είναι πολύ χα- λαρές. Για να βγει µουσική, χρειάζεται να τεντωθούν. Αν θέλουµε καλοσύνη, αλήθεια και οµορφιά, δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να συντονίσουµε τις χορδές της καρδιάς Η αγάπη είναι ο τρόπος για να συντονιστούν οι χορδές της καρδιάς. Γι’ αυτό ονοµάζω την αγάπη, προσευχή. Ονοµάζω την αγάπη, δρόµο για να φτάσεις στο θεϊκό».

 • «ΟΜΟΡΦΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ» CHRISTINA LAUREN Εκδόσεις ΚΛΕΙ∆ΑΡΙΘΜΟΣ , σελ.152, τιµή 8,90 ευρώ

 Όταν ο Γουίλ ερωτεύτηκε τη Χάνα, το ιδιόρρυθµο χιούµορ της και η παθιασµένη αφοσίωσή της στην καριέρα της αποτελούσαν στοιχεία της γοητείας της  ήταν εκείνα που τον αιχµαλώτισαν από την πρώτη στιγµή. Τώρα όµως τα πράγµατα έχουν αλλάξει. Η Χάνα δέχεται έναν καταιγισµό επαγγελµατικών προτάσεων από πανεπιστήµια σε κάθε σηµείο των Ηνωµένων Πολιτειών και δυσκολεύεται ν’ αποφα- σίσει τι θέλει, πού θα ζήσουν και αν πρέπει να επιβάλει στον Γουίλ την όποια απόφασή της. Και ξαφνικά αντιλαµβάνονται και οι δύο πως η µαγεία στο κρεβάτι είναι µόνο ένα κοµµάτι µιας σχέσης. Η κοινή ζωή µε το ταίρι σου αποδεικνύεται κάτι εν- τελώς διαφορετικό. Απολαύστε το προτελευταίο βιβλίο της σειράς-φαινόµενο που ξεκίνησε µε το Όµορφο Κάθαρµα.

• «365 ΜΕΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΓΑΜΟ» ΑΘΗΝΑ ΜΠΑΣΙΟΥΚΑ Εκδόσεις ΚΛΕΙ∆ΑΡΙΘΜΟΣ, σελ. 176, τιµή 10,90 ευρώ Αυτό το διασκεδαστικό βιβλίο απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες που αισθάνονται ότι έχουν βρει τον άντρα της ζωής τους και τώρα θέ- λουν να κάνουν το επόµενο βήµα αλλά δεν ξέρουν τον τρόπο, καθώς και γενικά σε όσες επιθυµούν κάτι παραπάνω από τη σχέση τους. Με 86 + 1 συµβουλές γάµου και ζωής, η συγγραφέας µε απαράµιλλο χιούµορ και παραστατικότητα ταξιδεύει τις αναγνώστριες µήνα-µήνα από τα πρώτα αθώα ραντεβού µέχρι την επιθυµητή πρόταση γάµου και τους δείχνει πώς θα µεταµορφωθούν, από τη γυναίκα που περιµένει τον πρίγκιπα στη γυ- ναίκα που ο άντρας δεν θέλει µε τίποτα να χάσει και κάνει τα πάντα για να κρατήσει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή