Για τις Απολύσεις και τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Για τις Απολύσεις και  τη Συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου Γαλατσίου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 10 Ιούλη, τέθηκε το θέμα των απολύσεων των εργαζομένων στο Δήμο (σχολικοί φύλακες, δημοτική αστυνομία), μετά από ανακοίνωση του Σωματείου των εργαζομένων του Δήμου Γαλατσίου. Η συζήτηση που έγινε και οι τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων γύρω από αυτό το κρίσιμο ζήτημα για τη ζωή δεκάδων οικογενειών, ήταν -εκτός από εξοργιστική- πολύ χρήσιμη για να βγάλουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι του Γαλατσίου χρήσιμα συμπεράσματα για τη στάση όλων των πολιτικών δυνάμεων και των αντίστοιχων δημοτικών τους κινήσεων.

Το εξοργιστικό και συνάμα γελοίο θέαμα που παρακολούθησαν όσοι παρευρίσκονταν στη συνεδρίαση, είχε πρωταγωνιστές τόσο τον Δήμαρχο όσο και τους εκπροσώπους των παρατάξεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Είδαμε τον ίδιο τον Δήμαρχο να εμφανίζεται περίλυπος για τις απολύσεις και να προτείνει «αγώνα» για να τις «αποτρέψει» λες και εμφανίστηκε χτες στο Γαλάτσι. Λες και δεν είναι ο ίδιος και η διοίκησή του που εφαρμόζουν χρόνια σημαντικά κομμάτια της αντιλαϊκής πολιτικής και στους Δήμους (ελαστικές σχέσεις εργασίας, δημοτικά τέλη, τροφεία, ιδιωτικοποιημένες υπηρεσίες). Λες και δεν είναι ο ίδιος, η διοίκησή του και το κόμμα του, η ΝΔ, μαζί με το ΠΑΣΟΚ και την «κυβερνώσα αριστερά», που υπηρετούν πιστά και πρόθυμα τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., της Τρόικας, του ΣΕΒ, με το σφαγιασμό μισθών και συντάξεων, με τις εκαντοντάδες χιλιάδες απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με την κατάργηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, με τις ιδιωτικοποιήσεις, προκειμένου να φορτωθούν τα βάρη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στις πλάτες του λαού για να την βγάλουν καθαρή ή και να ενισχύσουν τη θέση τους οι μονοπωλιακοί όμιλοι.
Είδαμε σχεδόν όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να εμφανίζονται από απογοητευμένοι έως και εξοργισμένοι με τις «εξελίξεις» και με το «πού μας οδηγεί» η «κακιά» Τρόικα και μάλιστα αναρωτιόντουσαν αν έχουν λόγο ύπαρξης ως Δημοτικοί Σύμβουλοι αφού η κυβέρνηση δεν τους «ακούει» και απολύει δημοτικούς υπαλλήλους. Λες και οι ίδιοι δεν ψήφισαν όλο το πλαίσιο λειτουργίας των δήμων (βλέπε Καλλικράτη), δεν υλοποίησαν όλες τις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις, δεν εφαρμόζουν αντιλαϊκά μέτρα σε τοπικό επίπεδο τόσα χρόνια. Λες και οι ίδιοι δεν πήραν μέρος στον προεκλογικό αγώνα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα, λες και είναι κάποιοι εξωγήινοι και όχι συγκεκριμένα κόμματα με συγκεκριμένη στρατηγική που εφαρμόζουν τις συγκεκριμένες αντιλαϊκές πολιτικές. Λες και δε στηρίχτηκαν οι ίδιοι από αυτά τα κόμματα -τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ- και δεν είναι οι ίδιοι που και αυτή την περίοδο, ως τοπικά στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, φτιάχνουν τα σχήματα για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές που θα στηρίξουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Είδαμε τον Δήμαρχο να υπερασπίζεται προκλητικά την απαράδεκτη επιστολή (στο πνεύμα της απόφασης της ΚΕΔΕ, δηλαδή των δημάρχων που στηρίχηκαν από ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ) προς το Υπουργείο Εσωτερικών, που «εκλιπαρούσε» «σε περίπτωση που δε γίνεται να αποτραπούν» οι απολύσεις όλων, να παραμείνει το 30-40%, λες και το υπόλοιπο 60-70% δεν έχει δικαίωμα στην εργασία ή λες και ο Δήμος δεν έχει ανάγκες όχι μόνο αυτούς που απολύονται τώρα, αλλά και επιπλέον προσωπικό για να λειτουργούν οι υπηρεσίες του.
Είδαμε να διαμορφώνεται και να υπερψηφίζεται τελικά, ένα ψήφισμα που αποκρύπτει ότι αυτές οι απολύσεις γίνονται λόγω της υλοποίησης μιας συγκεκριμένης αντιλαϊκής πολιτικής από την Ε.Ε. και τη δικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Ότι αυτές οι απολύσεις είναι μέρος εκαντοντάδων χιλιάδων άλλων απολύσεων και ότι σχετίζονται με την κατεύθυνση τις ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών που ως τώρα παρείχαν οι δήμοι ή το κράτος και με το να φορτωθεί με νέα βάρη η λαϊκή οικογένεια. Είδαμε ακόμα, τον Δημοτικό Σύμβουλο του Άλλου Δρόμου (που πλέον και τυπικά μπορεί να καταγραφεί ως ΣΥΡΙΖΑ, αφού επιβεβαιώνεται ότι το κακέκτυπο του ΠΑΣΟΚ – δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ – και η προσμονή της κυβερνητικής διαχείρισης ήταν ο «άλλος δρόμος» που πρότειναν) να υπερψηφίζει το κείμενο που πρότεινε η Δημοτική Αρχή, το οποίο όχι μόνο απέκρυπτε το ποια πολιτική κάνει τις απολύσεις και για ποιο λόγο, αλλά και εναντιώνεται ΜΟΝΟ στις «οριζόντιες» απολύσεις, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στις πρώτες γραμμές… Και προκύπτει το ερώτημα: αν είναι «κάθετες» ή με «τεθλασμένη γραμμή» είναι άραγε ανεκτές οι απολύσεις;
Το ΚΚΕ και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους του Γαλατσίου όχι μόνο να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τη στάση των συγκεκριμένων δυνάμεων – κομμάτων, αλλά κυρίως να μπουν στον αγώνα, να οργανωθούν στα ταξικά σωματεία και επιτροπές. Να απαντήσουμε με ενιαίο αγώνα όλων των εργαζομένων, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, όλων των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων. Να απαιτήσουμε:
• Να καταργηθεί κάθε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
• Να μην υπάρξει καμία απόλυση εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση με ή χωρίς διαθεσιμότητες.
• Παραπέρα στελέχωση των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, των σχολείων με σχολικούς φύλακες, καθαρίστριες και λοιπό προσωπικό.
• Άμεση χρηματοδότηση των δήμων για την κάλυψη του συνόλου των λειτουργικών αναγκών υπηρεσιών και δομών.
Συμφέρον όλων μας είναι να ενισχυθεί η Λαϊκή Συμμαχία κόντρα στα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, ώστε να είμαστε να θέση να σαρώσουμε μνημόνια, αφεντικά και τους πολιτικούς εκπροσώπους τους. Να βάλουμε στην ημερήσια διάταξη τα δικά μας συμφέροντα και ανάγκες, που μπορούν να ικανοποιηθούν με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την Ε.Ε. με λαϊκή εξουσία.
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή