Τρικ για μακιγιάζ μετά τα 40

ΜΟΔΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ
Τρικ για μακιγιάζ μετά τα 40

1. Για να καμουφλάρεις τις ρυτίδες γύρω από τα χείλη

Βήμα πρώτο: μην ξεχνάς ποτέ την ενυδατική σου, ειδικά γύρω από τα χείλη, αν θες να διατηρήσεις τη σφριγηλότητα και να απαλύνεις τις ρυτίδες που έχουν αρχίσει να δημιουργούνται στην περιοχή.

2. Για να απλώνεται καλά το μέικ-απ πάνω από την κρέμα ρετινόλης
Οι κρέμες με ρετινόλη (τη χημική μορφή της βιταμίνης Α, που βοηθάει αποδεδειγμένα στην αντιγήρανση) πρέπει να απλώνονται οπωσδήποτε στο πρόσωπό σου ανελλιπώς, κάθε πρωί, πριν από το μακιγιάζ και το αντηλιακό. Δοκίμασε αυτό το τρικ: άπλωσε πρώτα μία βασική λοσιόν ή κρέμα χωρίς ενεργά συστατικά, μετά την κρέμα ρετινόλης και πριν το foundation, διαμορφώνοντας μία απαλή στρώση ανάμεσα στα δύο.

3. Για να κάνεις τα βαμμένα φρύδια να δείχνουν φυσικά
τα φρύδια σου δεν είναι τόσο παχιά όσο ήταν παλιότερα. Επανέφερέ τα στην κατάσταση που ήταν στα 20 σου .Ξεκίνα βάφοντας τα φρύδια με ένα μολύβι, με πολύ μικρές, απότομες κινήσεις. Στη συνέχεια, άπλωσε λίγη πούδρα πάνω από το μολύβι με ένα καμπυλωτό βουρτσάκι για τα φρύδια και περάσέ τα στη συνέχεια με ένα χτενάκι για να συνδυαστούν καλά και τα δύο.


4. Για να κρύψεις τα σημάδια από τον ήλιο

Πρώτα κάλυψε τα σημάδια με ένα κονσίλερ με βάση το κίτρινο, δύο αποχρώσεις πιο ανοιχτό από το φυσικό χρώμα της επιδερμίδας σου. Στη συνέχεια, άπλωσε ταμποναριστά το κανονικό σου μέικ-απ πάνω από τα σημεία, και λίγο πιο έξω από αυτά. Σταθεροποίησε το αποτέλεσμα απλώνοντας μία απαλή πούδρα, στην ίδια απόχρωση, σε ολόκληρο το πρόσωπο και την περιοχή του στήθους.


5. Για πιο γεμάτα χείλη χωρίς ενέσεις

Διέγραψε τα χείλη σου με ένα μολύβι σε μία απόχρωση πιο σκούρα από το φυσικό σου και γέμισέ τα με ένα κρεμώδες κραγιόν σε πιο ανοιχτή απόχρωση, όπως το ροδακινί, που αντανακλά το φως και βοηθάει στο εφέ των πιο γεμάτων χειλιών

6. Για να φοράς ρουζ χωρίς να μοιάζεις με κλόουν
προετοίμασε πρώτα την επιδερμίδα σου με μία ενυδατική προσώπου με υαλουρονικό οξύ που αποκαθιστά τον όγκο και την λάμψη.Στη συνέχεια, άπλωσε ένα ενυδατικό κρεμώδες ρουζ στο ίδιο χρώμα με τα μάγουλά σου, λίγο πιο κάτω από τα ζυγωματικά, διαγώνια και προς τα πάνω, μέχρι τις ρίζες των μαλλιών σου και συνέχισε απλώνοντας κανονικό ρουζ, μία απόχρωση πιο σκούρο, πάνω στα μήλα.

Πηγές

www.marieclaire.gr/ Φωτογραφία από Kjerstin Michaela Noomi Sakura Gihle Martinsen Haraldsen από το Pixabay

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή