Παραιτήθηκε ο Αγαμέμνων Χριστοδούλου από πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Παραιτήθηκε ο Αγαμέμνων Χριστοδούλου  από πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής  Προστασίας και Αλληλεγγύης

Παραιτήθηκε ο Αγαμέμνων Χριστοδούλου από πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Γαλατσίου, υποστηρίζοντας ότι δεν επιθυμεί να είναι ένας «πρόεδρος μαριονέτα» καθώς «το Πολυνομοσχέδιο (που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή) καταστρατηγεί κάθε είδους διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και οδηγεί νομοτελειακά στην πλήρη απαξίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Την παραίτησή του είχε αποφασίσει να υποβάλλει και ο αντιπρόεδρος του νομικού προσώπου, Γεώργιος Βιντζηλαίος, ο οποίος τελικά άλλαξε γνώμη και την ανακάλεσε.
Νέα πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Γαλατσίου ορίστηκε η Γεωργία Κιτσίνη.
Αναλυτικά, ο Αγαμέμνων Χριστοδούλου στο κείμενο της παραίτησής του, απευθυνόμενος στους συναδέλφους του – μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου, αναφέρει τα εξής:
«Έχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν ξεπερνώντας πλέον τα όριά μας. Καθημερινά χύνονται μαύρα δάκρυα για την τοπική αυτοδιοίκηση, για τους Δήμους, για αυτούς που φεύγουν και για αυτούς που έπονται. Κανένας κλαυθμός, οδυρμός, στεναγμός, ολοφυρμός δεν κερδίζει πίσω τις απώλειες και δεν σταματά τις μέλλουσες δυστυχίες που θα αντιμετωπίσει ο Δήμος μας και κάθε Δήμος. Ίσα – ίσα τσαλακώνει και άλλο την αξιοπρέπεια που βίαια και βάναυσα χτυπούν την αξιοπρέπεια του πιο ζωντανού και βιοτικού κυττάρου της πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Οι Δήμοι έγιναν το παραπαίδι του κράτους που δεν διστάζει πια να το θυσιάσει και να το φέρει στο βωμό. Το Πολυνομοσχέδιο καταστρατηγεί κάθε είδους διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, είναι πέρα από κάθε λογική και οδηγεί νομοτελειακά στην πλήρη απαξίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης.
»Με λύπη σας υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου καθώς το μέλλον επιφυλάσσει, παρά τις ενέργειες που κάναμε, έναν πρόεδρο “μαριονέτα”, χωρίς προσωπικό, χωρίς πόρους, χωρίς ουσία, χωρίς όραμα.
»Αρχές Φεβρουαρίου είχα υποβάλλει την πρόταση για συγχώνευση του Ν.Π. με το Δήμο. Όχι ότι η συγκεκριμένη ενέργεια θα διαφοροποιούσε την παρούσα κατάσταση αλλά θα έδινε την πραγματική αξία σε δύο από τις σημαντικότερες δομές του Δήμου και στους υπαλλήλους τους. Ο παραλληλισμός Δήμος παραπαίδι του κράτους και Ν.Π. παραπαίδι του Δήμου δημιουργεί μια οικογενειακή σχέση που λειτουργεί καταστροφικά για όλους.
»Όταν το πλήρωμα είναι στη θάλασσα, ο καπετάνιος βουτά και αυτός και δεν παλεύει να σώσει το άψυχο σκαρί. Εξάλλου είναι προτιμότερο από κει να αποχαιρετίσουμε την Αλεξάνδρεια που χάνουμε.
»Θα λάβετε αναλυτική περιγραφή των πεπραγμένων αυτής της εξάμηνης διαχείρισης, επίσης θα ενημερώσω και θα παραδώσω όποια στοιχεία μου ζητηθούν στον επόμενο πρόεδρο.»

Πήγαινε στην κορυφή