Με τον αυθορµητισµό της πένας του Αντώνη Χατζηνικόλα


• ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΗ ΧΑΡΗ AMAZING GRACE (Το τραγούδι των σκλάβων)

Μέχρι τα τέλη του 18ου αιώνα η πανίσχυρη Μ. Βρετανία µετέφερε πάνω από 11.000.000(έντεκα εκατοµµύρια) Αφρικανούς άνδρες, γυναίκες και παιδιά να χρησιµοποιηθούν σαν σκλάβοι στις ∆υτικές Ινδίες και στις αποικίες της Αµερικής. Η Μ. Βρετανία ως αυτοκρατορία τότε χτίστηκε στις πλάτες αυτών των σκλάβων και των απογόνων τους. Πολλοί λίγοι ηταν οι Βρετανοί που εναντιώθηκαν στην δουλεία και το δουλεµπόριο και πολυ λιγότεροι αντιστάθηκαν σθεναρά.

Ο ΦΡΑΝΣΙΣ ΜΠΕΪΚΟΝ ΕΙΠΕ:

«Θλιβερή µοίρα ειναι, να πεθαίνει ένας άνδρας επιφανής σε όλους και όµως να παραµένει άγνωστος στον εαυτό του.» Επίσης είπε: «Οι µεγάλες αλλαγές ειναι πιο εύκολες από τις µικρές.»

 • Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ∆ΥΣΗ

  Ο Γουίλιαµ Γουίλµπερφορς κατάφερε να περάσει το νοµοσχέδιο µε την κατάργηση της δουλείας, µε ψήφους 283 έναντι 16. Οι θυσίες του τεράστιες, µαζί µε αυτούς που πίστεψαν το εφικτό. Συνέχισε την εκστρατεία πάλεψε την αδικία µέχρι το τέλος της ζωής του 1833. Άλλαξε την κοινή γνώµη σε θέµατα παιδείας, υγείας, φυλακών. Πραγµατοποίησε το όνειρο του για ένα καλύτερο κόσµο.

Μπορεί να µην τον µνηµονεύουν οι πολλοί, όπως τον Τσώρτσιλ, τον Χίτλερ, τον Μ. Αλέξανδρο η τον Ιούλιο Καίσαρα, στην Ιστορία όµως η Ειρήνη και τα δικαιώµατα των αν- θρώπων θα φέρουν και την υπογραφή του. Σήµερα. Σήµερα, η Μ. Βρετανία ειναι µέλος της «Κοινοπολιτείας» των πενήντα τριών Εθνών, κρατών, χωρών, που πήρε µέσα στους αιώνες την θέση της Αυτοκρατορίας και προσδοκά το µέλλον ενός καλύτερου κόσµου. Σήµερα, αλλάζει το τοπίο µε το BREXIT, βρισκόµαστε κι εµείς στην τροχιά των αλλαγών για την ∆ύση και ηµών ως µέλος της Ε. Ε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή