Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Δροσερή αγγουροσαλάτα

Υλικά

3 κ.σ. ξύδι
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη
½  κ.γ.αλάτι
¼  κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
3 μέτριου μεγέθους αγγούρια κομμένα σε χοντρές φετες
½   κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κοφτή κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθo
¼ φλ. τριμμένη φέτα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά το ξύδι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, ½  κ.γ. αλάτι και ¼ κ.γ. πιπέρι.

Προσθέτουμε το αγγούρι, το κρεμμύδι, τον άνηθο και τη φέτα και ανακατεύουμε καλά.

Λίγο πριν το σερβίρισμα, ρίχνουμε λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι.

Πηγές