Αδελφοποίηση του 6ου Γυμνασίου Γαλατσίου με το 2ο Γυμνάσιο Νάξου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Αδελφοποίηση του 6ου Γυμνασίου Γαλατσίου με το 2ο Γυμνάσιο Νάξου

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Απριλίου, στο κατάμεστο προαύλιο του 6ου Γυμνασίου Γαλατσίου, η παρουσίαση μέρους των σχολικών δραστηριοτήτων σχολικού έτους 2012-13 και η τελετή αδελφοποίησης του Σχολείου με το 2ο Γυμνάσιο Νάξου.

Το πλούσιο πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, την παρουσίαση της δράσης «Περιβαλλοντικές και Πολιτιστικές Διαδρομές στον Τόπο μας» με υπεύθυνες καθηγήτριες την φιλόλογο κα Άννα Πανοπούλου και τη διευθύντρια του σχολείου κα Μαριέτα Παππά καθώς και της δράσης «Στα μονοπάτια της Παράδοσης: Παραδοσιακή Εργαστήρι Χορού» με υπεύθυνους τον καθηγητή φυσικής αγωγής κ. Νικόλαο Θωμά και τον υποδιευθυντή του σχολείου κ. Διαμαντή Κιντσάκη. Φυσικά, αποκορύφωση της βραδιάς ήταν η υπογραφή του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης των δύο σχολείων με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων ενώ την εκδήλωση «έντυσε» καλλιτεχνικά το πρόγραμμα με κυκλαδίτικη μουσική, χορούς και τραγούδια από την ορχήστρα Λιαγούρη που προσφέρθηκε αφιλοκερδώς.
Όπως τόνισε στο καλωσόρισμά της η διευθύντρια του 6ου Γυμνασίου Γαλατσίου κα Μαριέτα Παππά, «οι συγκεκριμένες δραστηριότητες αποτελούν μέρος μιας συλλογικής προσπάθειας, που στοχεύει στο άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία και στην ευαισθητοποίηση των μαθητών και των μαθητριών σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, την παράδοση, τον πολιτισμό.»
Εξηγώντας τους λόγους της αδελφοποίησης ειδικά με το 2ο Γυμνάσιο Νάξου, η διευθύντρια τόνισε:
«Αποφασίσαμε την αδελφοποίηση με σχολείο της Νάξου και όχι με σχολείο του εξωτερικού, όπως συνηθίζεται, γιατί στην πόλη μας, εδώ και ενάμιση αιώνα, είναι ιδιαίτερα έντονο το ναξιώτικο στοιχείο. Είναι γνωστό ότι ο πρώτος οργανωμένος οικισμός του Γαλατσίου δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1910, κοντά στη σημερινή περιοχή Λιναρά, κυρίως από Ναξιώτες – εργάτες του πρώτου ασβεστοκάμινου. Και θέλουμε πραγματικά να συμβάλουμε στη διατήρηση αλλά και στη διεύρυνση των στενών – αδελφικών θα έλεγα – σχέσεων ανάμεσα στους Ναξιώτες και στους Γαλατσιώτες.
»Προτιμήσαμε το 2ο Γυμνάσιο Νάξου, γιατί μας ενώνει, μεταξύ των άλλων, η επιθυμία να προσφέρουμε στα παιδιά όχι μόνο γνώσεις, αλλά και ευκαιρίες να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα, να δημιουργήσουν, να εκφραστούν.»
Στο πρωτόκολλο που υπέγραψαν οι διευθύντριες των δύο Γυμνασίων διακηρύσσεται ότι η αδελφοποίηση έχει ως στόχο «την ανάπτυξη άρρηκτων δεσμών φιλίας, αμοιβαίας εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης, τη δημιουργία κοινωνικών σχέσεων και δικτύων επικοινωνίας, την ανταλλαγή ιδεών, εκπαιδευτικών εμπειριών και γνώσεων, την από κοινού υλοποίηση δραστηριοτήτων περιβαλλοντικού, πολιτιστικού και ανθρωπιστικού περιεχομένου, που προβάλλουν την ανθρώπινη πλευρά του σχολείου και το συνδέουν με την κοινωνία.»
Το 2ο Γυμνάσιο Νάξου εκπροσωπήθηκε από 17μελή αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών και μαθητών, με επικεφαλής τη διευθύντριά του κα Κρητικού Σοφία.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν σε μνημεία της πόλης μας από τα παιδιά της Περιβαλλοντικής Ομάδας του 6ου Γυμνασίου και τις υπεύθυνες του προγράμματος.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, ο προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγίας Ειρήνης κ. Τίτος, ο αντιδήμαρχος κ. Κώστας Δήμος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Δερεδίνης Βασίλης, Ζέρβα Έλενα, Ζώμπος Κώστας, Λεπίδα – Ντάγλα Σοφία, Μπούρας Αθανάσιος και  Σιδερής Γιάννης, ο σχολικός σύμβουλος Κυκλάδων κ. Τουλιάς Ηλίας, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων Γαλατσίου κ. Στέλιος Κουτελιέρης, διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και κάτοικοι της περιοχής.
Μηνύματα απέστειλαν ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ο δήμαρχος Γαλατσίου κ. Τσίρος Κυριάκος και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων κ. Μιχαλόπουλος.
Την πρωτοβουλία της αδελφοποίησης υποστήριξε το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Γαλατσίου και η πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών και της ΔΕΠ κα Σ. Λεπίδα – Ντάγλα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή