Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων μέσα από τα μάτια των μαθητών του 5ου Γυμνασίου

Τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο υποδέχτηκε με χαρά τους μαθητές της Β΄ τάξης του 5ου Γυμνασίου Γαλατσίου όπου παρουσιάσαν δρώμενο εκπαιδευτικού περιεχομένου, αφιερωμένο στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων.

Οι μαθητές συμμετείχαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων – Τριάντα οργυιές κάτω από τη θάλασσα» και στη συνέχεια αξιοποίησαν την εμπειρία τους από την επίσκεψη στο Μουσείο. Χρησιμοποιώντας πληροφορίες που γνώρισαν στο πρόγραμμα, δραματοποιώντας σκηνές, δημιουργώντας ευφάνταστα εποπτικά μέσα, εξέλιξαν το βίωμά τους και συνέθεσαν τελικώς μια δράση, την οποία παρουσίασαν στο σύνολο των μαθητών του σχολείου τους.
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ενισχύοντας τη γόνιμη και αμφίδρομη σχέση Μουσείου – Σχολείου, επιβραβεύει και προβάλλει τέτοιου είδους προσπάθειες, φιλοξενώντας τους μαθητές στο Αμφιθέατρό του για την παρουσίαση του δρώμενου, που εντάσσεται στο πλαίσιο της Περιοδικής Έκθεσης «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων: Το Πλοίο – οι Θησαυροί – ο Μηχανισμός».