Οι μαθητές του Γαλατσίου ενημερώθηκαν για το μέλλον σπουδών και επαγγελμάτων

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Οι μαθητές του Γαλατσίου ενημερώθηκαν για το μέλλον σπουδών και επαγγελμάτων

Με μεγάλη προσέλευση μαθητών της Α’ και της Β’ Λυκείου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Απριλίου ενημερωτικό σεμινάριο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού από τα φροντιστήρια «Πουκαμισάς» στο «Καμίνι». Οι καλαίσθητοι χώροι του νέου πολιτιστικού κέντρου του Γαλατσίου φιλοξένησαν μια πολυεπίπεδη ενημερωτική ημερίδα, στην οποία μαθητές και γονείς τους ενημερώθηκαν ανά κατεύθυνση για το μέλλον των σπουδών και των επαγγελμάτων.

Οι διευθυντές των φροντιστηρίων Γιάννης Καλιαμούτος και Γιώργος Χατζητέγας παρουσίασαν αθέατες πτυχές του εξεταστικού συστήματος, ενώ διακεκριμένοι επαγγελματίες μίλησαν για τη διαδρομή της προσωπικής τους επιτυχίας.
Ο μαθηματικός Μιχάλης Αμοιραδάκης αναφέρθηκε στα κριτήρια της επιλογής του επαγγέλματος, αλλά και την αξία των σπουδών στο παγκόσμιο περιβάλλον της εργασίας. Η δημοσιογράφος Μαρία Παπουτσάκη, σε μια παρέμβαση που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση, αναφέρθηκε στο επάγγελμά της αλλά και σε πολλές παραλλαγές των αποκαλούμενων θεωρητικών σπουδών, οι οποίες οδηγούν σε δυναμικά και ανερχόμενα επαγγέλματα. Η ψυχολόγος Ιοκάστη Μαζοπούλου ανέλυσε διεξοδικά το τοπίο των σχολών και των σπουδών της ψυχολογίας, οι οποίες είναι ιδιαίτερα προσφιλείς στα παιδιά της θεωρητικής κατεύθυνσης, αναφερόμενη μάλιστα στις πολλές μεταπτυχιακές εξειδικεύσεις και την περιγραφή των σχετικών επαγγελματικών δικαιωμάτων. Ο οικονομολόγος Γιώργος Ντάνασης αναφέρθηκε στο σύνολο των οικονομικών σπουδών παρουσιάζοντας τους νέους τομείς των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και των περιζήτητων ειδικοτήτων.
Ο πληροφορικός Παναγιώτης Σπηλιώτης αναφέρθηκε στις σχολές της πληροφορικής, υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι η επαγγελματική επιτυχία είναι συνυφασμένη με τη διαρκή ανανέωση της γνώσης, η οποία παράγεται κατά κύριο λόγο στις μικρές και μεγάλες καινοτόμες επιχειρήσεις του χώρου των νέων τεχνολογιών.
Με τη σειρά τους οι καθηγητές των φροντιστηρίων «Πουκαμισάς» στην Κυψέλη και το Γαλάτσι Βασίλης Ζευγώλης, Κοτελίδα Έλενα, Λία Αθανασίου, Μαρία Πάνου, Μαρία Σαμουρίδου και Χρύσα Δραμητινού παρουσίασαν με διεξοδικό τρόπο τα μαθήματα επιλογής και τη σημασία τους για την πρόσβαση στα πέντε επιστημονικά πεδία.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Μανώλης Πρωτονοτάριος.
Το πρόγραμμα Συμβουλευτικής και του Επαγγελματικού Προσανατολισμού των φροντιστηρίων «Πουκαμισάς» θα συνεχιστεί ολόκληρο το τρίμηνο Απριλίου – Μαΐου – Ιουνίου και περιλαμβάνει τη χορήγηση δωρέαν tests προσωπικότητας και ενδιαφερόντων σε όλους τους μαθητές του δήμου μας, καθώς και την υπεύθυνη συμβουλευτική που απαιτείται για την επιλογή της κατεύθυνσης, των επιστημονικών πεδίων και της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου.
Κλείνοντας την εκδήλωση ο διευθυντής των φροντιστηρίων Γιάννης Καλιαμούτος υπογράμμισε ότι η ευαισθησία και η αρωγή των φροντιστηρίων δεν περιορίζεται μόνο στο ποιοτικό μάθημα και την ολοκληρωμένη προετοιμασία των μαθητών αλλά συνδέεται συνεχώς και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με τον έγκαιρο και σωστό προσανατολισμό των μαθητών της πόλης μας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή