Το Πολυτεχνείο θα μελετήσει εναλλακτικές χρήσεις του Παλαί

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Το Πολυτεχνείο θα μελετήσει  εναλλακτικές χρήσεις του Παλαί

Κατά το τέλος Ιουλίου του 2013 αναμένεται να είναι έτοιμη από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) η μελέτη εναλλακτικών προτάσεων και χρήσεων για τη λειτουργία του Ολυμπιακού Κέντρου Γαλατσίου (Παλαί), όπως ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας ο επίκουρος καθηγητής ΕΜΠ κ. Νίκος Μπελαβίλας.

Σύμφωνα με την από 20 Μαρτίου 2013 επιστολή του, ο κ. Μπελαβίλας έχει ήδη οργανώσει πολυμελή εθελοντική ερευνητική ομάδα με τη συμμετοχή προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδαστών, την επιστημονική ευθύνη της οποίας φέρει ο ίδιος και η συνάδελφός του κα Ρένα Κλαμπατσέα.
Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει τα εξής:
«Σε συνέχεια της από 19.03.2013 (αρ. πρωτ. 9263) επιστολής σας, όπως σας διαβεβαιώσαμε και στην 28.02.2013 συνάντησή μας, ο Τομέας Πολεοδομίας και Χωρταξίας και το Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος της Σχολής Αρχιτεκτόνων Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου ανταποκρίνονται θετικά στο αίτημα του Δήμου Γαλατσίου. Αναλαμβάνουμε τη διερεύνηση και αποτίμηση εναλλακτικών προτάσεων – χρήσεων για τη λειτουργία του Ολυμπιακού Κέντρου Γαλατσίου ως δημόσιου χώρου πολιτισμού, αθλητισμού, αναψυχής και υπηρεσιών με ανοιχτό περιβάλλοντα χώρο πρασίνου και αθλητισμού.
»Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε ολοκληρωμένα εναλλακτικά σενάρια χρήσεων με οικονομοτεχνικά δεδομένα, εντός του επόμενου τετραμήνου. Από την πλευρά μας έχουμε ήδη οργανώσει πολυμελή εθελοντική ερευνητική ομάδα με τη συμμετοχή προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδαστών υπό την επιστημονική ευθύνη του γράφοντος και της συναδέλφου Ρένας Κλαμπατσέα.
»Παρακαλούμε για την πλήρη συνεργασία των συναδέλφων μηχανικών και των άλλων διοικητικών στελεχών του Δήμου σας.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή