Το πλέξιμο ρίχνει την πίεση

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Το πλέξιμο ρίχνει την πίεση

Με ενθουσιασμό και διάθεση για συνέχεια από τις συμμετέχουσες ξεκίνησαν τα εργαστήρια πλεξίματος στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαλατσίου την Τετάρτη 10 Απριλίου.

Αρχικά ήταν προγραμματισμένο να γίνει μόνο ένα εργαστήριο για τις 10 Απριλίου, ωστόσο το ενδιαφέρον ήταν τόσο μεγάλο, που οι συμμετοχές έφτασαν τις 70, και έτσι ορίστηκαν δύο εργαστήρια επιπλέον στις 12 και στις 23 Απριλίου αντίστοιχα.
Τα πρώτα βήματα του πλεξίματος δίδαξε στις κυρίες η κα Κατερίνα Σολoμωνίδου, η οποία ασχολείται με το πλέξιμο από το 1976 και έχει πραγματοποιήσει πολλά σεμινάρια έως σήμερα. Όλες οι γυναίκες μοιράστηκαν με την κα Σολoμωνίδου την αγάπη της για το πλέξιμο και άκουσαν με προσοχή τις συμβουλές της ώστε να μάθουν να πλέκουν σωστά και ξεκίνησαν με τη δημιουργία ενός καλοκαιρινού κασκόλ, είτε για τις ίδιες, είτε για τα παιδιά και τα εγγόνια τους.
Όλες οι γυναίκες διαπίστωσαν ότι όταν ξεκινάς να πλέκεις, νιώθεις πως μπαίνεις σε έναν καινούργιο κόσμο με περίεργα σύμβολα, ξένες λέξεις, παράξενες συντομογραφίες και ορολογία που μοιάζει με κινέζικα. Στη συνέχεια όμως, και με τη βοήθεια της κας Σολoμωνίδου, διαπίστωσαν ότι δεν είναι όλα τόσο δύσκολα όσο μοιάζουν στην αρχή, απλά το μυστικό είναι να ξέρεις πως να τα αποκρυπτογραφήσεις.
Ειδικότερα έρευνα του Ινστιτούτου της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ έδειξε ότι το πλέξιμο μειώνει τους παλμούς της καρδιάς κατά 11 το λεπτό, με αποτέλεσμα να ρίχνει την πίεση. Τα οφέλη του πλεξίματος βασίζονται στην αρχή που θέλει τους ανθρώπους που ασχολούνται με κάποια δραστηριότητα, να νιώθουν λιγότερο πόνο και θλίψη, καθώς επίσης είναι μεγάλη η ευχαρίστηση να αισθάνεσαι δημιουργικός.
Στο 1ο εργαστήρι πλεξίματος βρέθηκαν και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Εμμανουήλ Πρωτονοτάριος και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την τεχνική υπηρεσία Κώστας Ζώμπος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή