«Δημοτική αρχή που θα στηρίζεται σ’ ένα τοπικό ενωτικό κίνημα»

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
«Δημοτική αρχή που θα στηρίζεται σ’ ένα τοπικό ενωτικό κίνημα»

Τις θέσεις του για ένα «Ενωτικό Τοπικό Κίνημα με διαφορετικό δημοτικό μήνυμα» παρουσίασε ο κ. Ηλίας Μιμηγιάννης στην ανοιχτή συγκέντρωση που διοργάνωσε το βραδάκι της Δευτέρας 15 Απριλίου, στο Πνευματικό Κέντρο Γαλατσίου.
Κατάμεστη ήταν η αίθουσα «Θάνος Κωτσόπουλος» όπου συνέρρευσαν πολλοί φίλοι, παλιοί πολιτικοί συνοδοιπόροι, εκπρόσωποι όλου του δημοτικού πολιτικού φάσματος, αλλά και απλοί δημότες για να ακούσουν τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Γαλατσίου να αναλύει τις απόψεις του για τη γενικότερη πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και ειδικότερα τα πιστεύω του για το σημερινό δημοτικό γίγνεσθαι.
«Για το σημερινό κατάντημα της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης ευθύνη έχουν οι ίδιες οι δημοτικές αρχές» υποστήριξε ο κ. Μιμηγιάννης. «Ευθύνονται γιατί κλείστηκαν στον αυταρχικό κόσμο της εξουσίας, γιατί αποκλείστηκαν από τον κόσμο της κοινωνίας, γιατί θυμιατίστηκαν με το λιβάνι ενός κλειστού δημοτικού κυκλώματος, γιατί άφησαν ελεύθερο το πεδίο στην ασυδοσία, γιατί έδειξαν ακινησία σε μεγάλα ζητήματα, γιατί δεν στήριξαν και δεν στηρίχτηκαν από τοπικά κινήματα. Γι’αυτό τώρα αποσυνδέονται από τον λαϊκό ομφάλιο λώρο, αποσαρθρωμένες και σε σύγχυση.»
Μιλώντας για τη δημοτικό σκηνικό του Γαλατσίου έκρινε ως αλλοπρόσαλλη την παρουσία της σημερινής δημοτικής αρχής και ανέφερε κάποια σοβαρά ζητήματα της πόλης μας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της συμπεριφοράς: το Παλαί όπου γίνονται «ενέργειες για το θεαθήναι, χωρίς καμία ουσιαστική πρόταση, χωρίς καμία τεκμηριωμένη μελέτη και χωρίς συγκεκριμένη οργανωμένη αντιπαράθεση με την κεντρική εξουσία», τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις οι οποίες «αντιμετωπίζονται με τη λογική της κολοκυθιάς», τις προσλήψεις στο Δήμο που «ενίσχυσαν το φαινόμενο των πελατειακών σχέσεων και της καχυποψίας και δημιούργησαν κοινωνική αναταραχή», το δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας το οποίο «κακοποιήθηκε πλήρως».
«Η σημερινή δημοτική αρχή εμφανίστηκε στο δημοτικό στερέωμα ξαφνικά και από το πουθενά πριν από δέκα χρόνια. Ο επικεφαλής της ήταν νέος με την έννοια του καινούργιου και με τον φανταχτερό μανδύα του γιατρού. Αποτέλεσμα σ’αυτή τη δεκαετία όχι μόνο δεν παρουσιάστηκε κάτι το καινούργιο, αλλά αυτή θα καταγραφεί στη δημοτική ιστορία του Γαλατσίου με δύο δημοτικά επίθετα: ως ναι σε όλα και ως παλαιοκομματικός των παλαιοκομματικών» είπε ο κ. Μιμηγιάννης.
Πεποίθηση του ομιλούντος είναι πως οι δήμοι είναι η κεντρικότερη και βασικότερη αφετηρία στο δρόμο για την ανασυγκρότηση και την ανάταση της χώρας διότι αποτελεί ένα θεσμό που μπορεί να ανασυγκροτηθεί άμεσα και σωστά. Για να γίνει αυτό απαιτείται, όπως είπε, να προβληθεί και να εφαρμοστεί μια άλλη δημοτική πολιτική, η οποία με τη σειρά της απαιτεί άλλη δημοτική αρχή και συγχρόνως ένα ενωτικό τοπικό κίνημα που θα στηρίζει αυτή τη δημοτική αρχή.
Και εξήγησε: «Όταν λέω ενωτικό τοπικό κίνημα δεν εννοώ κανένα δημοτικό αχταρμά· αντίθετα εννοώ συγκροτημένες και συγκεκριμένες αρχές και σε κάθε περίπτωση δεδομένο δημοτικό και στρατηγικό πλαίσιο, το οποίο για να λάβει μορφή πρέπει να προϋπάρξει τουλάχιστον μια νέα δημοτική κίνηση. Και αναφέρω τον όρο “τουλάχιστον” γιατί η δική μου θέση δεν είναι να συγκροτηθεί μόνο μία νέα δημοτική κίνηση αλλά να υπάρξει μια μεγάλη συμμετοχική δημοτική παράταξη.»
Ο κ. Μιμηγιάννης έκλεισε την τοποθέτησή του με ένα ενωτικό κάλεσμα: «Ελάτε όλοι μαζί, καινούργιοι και παλιοί, μεγάλοι και νεολαία, ενωτικά και όχι ξεχωριστά, να δώσουμε τη μάχη ν’ αποκτήσει ο δήμος μας τα χαρακτηριστικά μιας δημιουργικής πολιτείας. Να αποκτήσει μια διοίκηση που θα μηδενίσει την πελατειακή λογική και θα προχωρήσει σε ανάπτυξη. Να δώσουμε τη μάχη ενάντια σε κάθε μορφή αυθαιρεσίας και καταπίεσης. Να δώσουμε το παράδειγμα από αυτή τη μικρή γωνιά του Γαλατσίου πώς πρέπει να πορευθεί η χώρα μας. Ελάτε όλοι μαζί να προχωρήσουμε προς μία αναγεννημένη δημοτική εποχή, μια εποχή που δεν επιδέχεται άλλης αναβολής.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή