Πέντε πράγµατα που καλό είναι να διαγράψετε από το Facebook για λόγους ασφαλείας

ΚΟΣΜΟΣ
Πέντε πράγµατα που καλό είναι να διαγράψετε από το Facebook για λόγους ασφαλείας

Οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων όπως του δηµοφιλέστερου, του Facebook, ανησυχούν συχνά για την ιδιωτική τους ζωή και την ασφάλεια των προσωπικών τους δεδο- µένων.
Η τελευταία ανακοίνωση µάλιστα ότι δηλαδή το Facebook θα επεκτείνει τις διαφηµίσεις του και σε τρίτες ιστοσελίδες, ακόµη και για όσους δεν έχουν λογαριασµό στο κοινωνικό δίκτυο, προβληµάτισε ακόµη περισσότερο τους χρήστες όσον αφορά τα στοιχεία που χρησιµοποιούνται. Υπάρχουν ωστόσο µερικοί τρόποι για να προ- στατέψετε την ιδιωτικότητα σας, περιορίζοντας µερικά δεδοµένα που µοιράζεστε στο κοινωνικό δίκτυο.

 ∆είτε ποια θα ήταν καλό να διαγράψετε ή να αποκρύψετε σύµφωνα µε τους ειδικούς ασφα- λείας…
 1. Τηλεφωνικό αριθµό Θα ήταν καλό να µην αναγράφετε τον τηλεφωνικό σας αριθµό στο Facebook ακόµη και όταν σας ζητηθεί ή ρυθµίστε το ώστε να µην είναι φανερό.

2. Γενέθλια Η πλήρης ηµεροµηνία γενεθλίων είναι ένα µέρος του παζλ των χάκερς για να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδοµένα και σε τυχόν τραπεζικούς λογαριασµούς. Καλύτερα να αποφεύγετε τη δηµοσιοποίηση της πλήρους ηµερο- µηνίας γέννησής σας στο Facebook.

 3. Ενηµερώσεις τοποθεσίας Αν έχετε ενεργοποιήσει την αυτόµατη δηµοσί- ευση της τοποθεσίας σας σε κάθε κοινοποίηση που κάνετε στο Facebook, ίσως ήρθε η ώρα να το ξα- νασκεφτείτε. ∆εν είναι ιδιαίτερα ασφαλές να γνω- ρίζουν όλοι πότε είστε και πότε δεν είστε σπίτι σας.

4. Φωτογραφίες των παιδιών σας Υπάρχουν πολλοί λόγοι γι’ αυτό αλλά οι κυριό- τεροι είναι ότι αφενός τα παιδιά δεν µπορούν να δώσουν τη συγκατάθεσή τους, ενώ τις φωτογρα- φίες συχνά µπορεί να δουν εκτός από φίλους σας και φίλοι των φίλων σας. Πρέπει να είστε περισσότερο προσεκτικοί και να σκεφτείτε µε ποιους θέλετε να µοιράζεστε τέτοιες πληροφορίες.

5. Σε ποιο σχολείο πηγαίνουν τα παιδιά σας ∆ίνετε µια πολύ σηµαντική πληροφορία για τη δραστηριότητα των παίδων σας και ειδικά αν έχετε στους «φίλους» άτοµα που δεν γνωρίζετε πολύ καλά, αυτό δεν είναι καλή ιδέα.

Πήγαινε στην κορυφή