Συγκίνησαν γονείς και δασκάλους οι μαθητές του 7ου Δημοτικού

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Συγκίνησαν γονείς  και δασκάλους  οι μαθητές του 7ου Δημοτικού

Την Κυριακή 24 Μαρτίου στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δημαρχείου, οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου παρουσίασαν μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση, την «Έξοδο του Μεσολογγίου».

Από νωρίς η αίθουσα είχε κατακλυστεί από πολύ κόσμο που ήθελε να ζήσει ένα δίωρο ιστορικής αναδρομής μαζί με τους μαθητές. Τα σκηνικά ήταν εντυπωσιακά, οι στολές των παιδιών μοναδικές και τα αυθεντικά όπλα από το Λαογραφικό Μουσείο του Αιτωλικού διάνθιζαν την παράσταση.
Τη γιορτή άνοιξε η πρόεδρος της ΔΕΠ και των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου κα Σοφία Λεπίδα – Ντάγλα που ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους για την τιμή που έκαναν να βρίσκονται δίπλα στα παιδιά. Επίσης, υπογράμμισε τη μέχρι τώρα άριστη συνεργασία της Επιτροπής Παιδείας με όλα τα σχολεία του Δήμου μας και διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους γονείς και εκπαιδευτικούς ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους μαθητές και τα προβλήματά τους διότι, όπως είπε, τα παιδιά μας αξίζουν πολύ περισσότερα από αυτά που τους προσφέρουμε.
Το λόγο στη συνέχεια έδωσε στο διοργανωτή της γιορτής κ. Θεόδωρο Καραμέτο που υλοποίησε αυτή τη θεατρική παράσταση. Μιλώντας για το μεγαλείο ψυχής και καρδιάς που επέδειξαν οι εξοδίτες τις δύσκολες εκείνες ώρες, συγκίνησε το ακροατήριο. Περισσότερο όμως για το μεγάλο «ΟΧΙ» των Μεσολογγιτών που κράτησαν άσβεστα τα ιδανικά τους, προτιμώντας τον ένδοξο θάνατο από την ατίμωση.
Τέλος, ευχαρίστησε τα παιδιά του που τρεις μήνες ξεπέρασαν τον εαυτό τους, την ηλικία τους, και παρουσίασαν μια εξαιρετική παράσταση, κερδίζοντας το πιο θερμό χειροκρότημα!
Στο κοινό ξεχωρίσαμε διευθυντές Γυμνασίων, Δημοτικών, πολλούς δασκάλους και καθηγητές και τον εκπρόσωπο του Μακαριωτάτου π. Τίτο Γαρυφαλάκη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή