Ήρεμα, χωρίς επεισόδια η παρέλαση (και) στο Γαλάτσι

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Ήρεμα, χωρίς επεισόδια  η παρέλαση (και) στο Γαλάτσι

Χωρίς τα περσινά ευτράπελα και επεισόδια (θυμάστε τις μούτζες και το πανό που σκέπασε τον Δήμαρχο;) αλλά και χωρίς εξέδρα επισήμων (για τον φόβο των Ιουδαίων) εορτάστηκε η φετινή επέτειος της 25ης Μαρτίου στο Γαλάτσι. Η Βεΐκου υποδέχθηκε για μία ακόμα φορά πλήθος κόσμου που κατέκλυσε την κεντρική αυτή λεωφόρο για να θαυμάσει από κοντά τη μαθητιώσα νεολαία της πόλης μας αλλά και όλους όσοι παρήλασαν.

Φέτος, οι περισσότερες παρελάσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας διεξήχθησαν ομαλά αλλά με έντονη την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων. Εντύπωση – αναμφίβολα δυσάρεστη! – τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν στο κέντρο της Αθήνας όπου το κοινό αποκλείστηκε πίσω από κιγκλιδώματα και σε μεγάλη απόσταση από την παρέλαση.
Στο Γαλάτσι, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ιστορικής επετείου ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής με την επίσημη δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Γλυκερίας όπου και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου κα Ελένη Προκοπίου. Μετά τη λήξη της δοξολογίας πραγματοποιήθηκε οργανωμένη μετάβαση σε πομπή από το Ναό στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης όπου έγιναν η επιμνημόσυνη δέηση, η κατάθεση στεφάνων και η τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών. Ακολούθησε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και η ολοκλήρωση των εκδηλώσεων έγινε με τη μαθητική παρέλαση.
Την παρέλαση άνοιξαν, όπως κάθε χρόνο, οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, οι οποίοι παρήλασαν με υπερηφάνεια και υψηλό εθνικό φρόνημα. Ακολούθησαν τοπικοί πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, δίνοντας ιδιαίτερο χρώμα στην παρέλαση με τις παραδοσιακές φορεσιές τους και τις επίσημες ενδυμασίες τους, τα μέλη της Κίνησης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Γαλατσίου «Χωρίς Μεσάζοντες» και φυσικά οι μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της περιοχής μας, οι οποίοι φέτος παρουσιάστηκαν πιο συντονισμένοι και… εντός ρυθμού. Και η παρέλαση ολοκληρώθηκε με την Τοπική Εφορία Προσκόπων.
Αισθητή για ακόμα μία φορά ήταν η απουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου, η οποία δεν παιάνισε υμνητικά κομμάτια κατά τη διεξαγωγή της παρέλασης.
Για την ιστορία αξίζει να σημειώσουμε κλείνοντας πως τελετάρχης ορίστηκε η πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Σοφία Λεπίδα – Ντάγλα ενώ υπεύθυνοι για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση ο καθηγητής φυσικής αγωγής του 2ου Δημοτικού Σχολείου κ. Γιάννης Παπαγεωργίου και για τη δευτεροβάθμια ο επίσης γυμναστής του 4ου Λυκείου κ. Αθανάσιος Σταμόπουλος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή