Αλήθειες & µύθοι για τα αντηλιακά

ΜΟΔΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ
Αλήθειες & µύθοι για τα αντηλιακά

Όλοι υπογραµµίζουν τη σηµασία που έχει για το δέρµα και όχι άδικα, µιας και το προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία. Με το καλοκαίρι να βρίσκεται µόλις ένα βήµα µακριά οι µύθοι σχετικά µε τα αντηλιακά επιστρέφουν, µπερδεύοντας το µυαλό σας.

• Μύθος: Οσο µεγαλύτερος ο δείκτης προστασίας, τόσο το καλύτερο.
Αλήθεια: Ο δείκτης το µόνο που δείχνει είναι πόσο µπορείτε να κάτσετε στον ήλιο, χωρίς να καείτε. Οι περισσότεροι δερµατολόγοι συµφωνούν πως το SPF 30 είναι επαρκές για τις περισσότερες επιδερµίδες. Το πιο σηµαντικό είναι να µην ξεχνάτε να επαναλαµβάνετε την χρήση του κατά τη διάρκεια παραµονή σας στην παραλία.

• Μύθος: ∆εν έχει σηµασία πότε το εφαρµόζετε.
Αλήθεια: Το δέρµα σας χρειάζεται τουλάχιστον µισή ώρα για να απορροφήσει το αντηλιακό, ώστε να υπάρχει η κατάλληλη προστασία. Η εφαρµογή του πρέπει να είναι το πρώτο σας µέληµα πριν πάτε στην θάλασσα.

• Μύθος: ∆εν έχει σηµασία ο τύπος τουλάχιστον.
Αλήθεια: Λάδι, σπρέι, κρέµα. Το καλύτερο είδος είναι αυτό που σας βολεύει. Πλέον, όλα τα αντηλιακά έχουν παρόµοιες προδιαγραφές ανεξαρτήτως
µορφής, οπότε επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα σε υφή.

 • Μύθος: Μια λεπτή στρώση αρκεί.
Αλήθεια: Πιθανότατα να µην δίνετε βάση στην ποσότητα που πρέπει να βάζετε, καθώς αρκείστε στο ότι έχετε βάλει. Αν βρίσκεστε από το πρωί
στην παραλία ή ακόµα και έξω για βόλτα, καλό θα ήταν να βάζετε αντηλιακό στα µέρη του σώµατός σας που µένουν ακάλυπτα.

• Μύθος: Είναι καλό και το περυσινό σας αντιηλιακό.
Αλήθεια: Μπορεί να έχει µείνει το µισό ή και παραπάνω από το περυσινό σας αντηλιακό, ωστόσο, δεν χρειάζεται να το χρησιµοποιήσετε. Είναι
καλό όσο και ένα ληγµένο γάλα. Οσο περνάει ο καιρός τα ενεργά συστατικά του περιορίζονται, οπότε γίνεται τελείως αναποτελεσµατικό.

 • Μύθος: ∆εν το χρειάζεστε τις µέρες που έχει συννεφιά.
Αλήθεια: Σίγουρα βλέπετε αλλά και αισθάνεστε πως τα σύννεφα καλύπτουν τον ήλιο, ωστόσο, οι ακτίνες του βρίσκονται παντού. Τα σύννεφα, µάλιστα, φαίνεται πως αντανακλούν τις ακτίνες, δηµιουργώντας µεγαλύτερο πρόβληµα.

Πήγαινε στην κορυφή