Μελέτη για τις παιδικές χαρές κατέθεσε ο Δ. Γαλατσίου στην Περιφέρεια

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Μελέτη για τις παιδικές χαρές κατέθεσε ο Δ. Γαλατσίου στην Περιφέρεια

Ο Δήμος Γαλατσίου κατέθεσε στην Περιφέρεια Αττικής την υπ’ αρ. 48 / 2012 μελέτη, που αφορά στην «ανακατασκευή παιδικών χαρών του δήμου Γαλατσίου» και συντάχθηκε από το τμήμα τεχνικών μελετών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Γαλατσίου, με σκοπό τη χρηματοδότησή της με το ποσό αρχικού προϋπολογισμού 348.980 ευρώ.

Στόχος είναι η υγιεινή και ασφάλεια των παιδιών που είναι οι χρήστες των χώρων αυτών. Η συνολική έκταση των χώρων εντός των οποίων προβλέπεται να εκτελεστούν εργασίες υπολογίζεται σε 5.825 τ.μ. Οι παιδικές χαρές στις οποίες πρόκειται να γίνουν εργασίες είναι επί της οδού Ακτημόνων (πλ. Γιγάντων), επί των οδών Ελ. Βενιζέλου και Φιγαλείας, επί της οδού Καλογήρου Σαμουήλ, επί της οδού Κλεάρχου, επί των  οδών  Κουντουριώτου και Αλκυόνης, επί της οδού Λέσβου, επί της οδού Λέσιγκ, επί της οδού Παπαφλέσσα, επί της οδού Πάρνηθος, επί της οδού Κύπρου, επί της οδού Πυθίας, επί των οδών  Σκρα και Δερβενακίων, επί των οδών Τράλλεων και Βεΐκου, επί της οδού Σύρου, επί της οδού Χατζησπύρου, επί της οδού Μαραθώνος καθώς και της παιδικής χαράς εντός του άλσους Βεΐκου.
Οι βασικές εργασίες που θα γίνουν γενικά στις παιδικές χαρές αφορούν:
• Την τοποθέτηση ελαστικού δάπεδου ασφαλείας.
• Το στρώσιμο συνθετικού χλοοτάπητα γύρω από τα παιχνίδια ελατηρίου και τους μύλους καθώς και στον υπόλοιπο χώρο της κάθε παιδικής χαράς.
• Τη δημιουργία ραμπών για ΑμΕΑ σε όλες τις παιδικές χαρές. Γι’αυτό το λόγο θα χρειαστεί να γίνουν αποξηλώσεις κρασπέδων και πεζοδρομίων, εκσκαφές, διαμόρφωση των ραμπών, τοποθέτηση νέων κρασπέδων και τοποθέτηση νέων πλακών πεζοδρομίου.
• Την κατασκευή βρυσών για πόσιμο νερό είτε εντός της παιδικής χαράς, είτε εκτός στο χώρο του πάρκου.
• Την τοποθέτσηση ενημερωτικής πινακίδας στην είσοδο της κάθε παιδικής χαράς
O δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την τεχνική υπηρεσία Κώστας Ζώμπος συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Αττικής Ιωάννη Σγουρό, ο οποίος τους προέτρεψε να καταθέσουν πρόταση στην Περιφέρεια Αττικής για να πάρουν χρηματοδότηση για την ανακατασκευή των παιδικών χαρών και να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν χρήματα από το δημοτικό ταμείο.
«Ωστόσο επειδή είναι προτεραιότητα και βασικό μας μέλημα η ανακατασκευή των παιδικών χαρών του δήμου με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών αν δεν  μας δοθεί η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής τότε θα κάνουμε κάθε προσπάθεια για να εξασφαλίσουμε τα χρήματα που απαιτούνται από το δημοτικό ταμείο», τόνισε ο κ. Ζώμπος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή