ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΟΒΟΥΝΙΑ 2013

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΟΒΟΥΝΙΑ 2013

Με μεγάλη συμμετοχή εθελοντών, μαθητών, φορέων και κατοίκων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Μαρτίου, η δενδροφύτευση στην περιοχή των Τουρκοβουνίων.

Η αναβολή της εν λόγω αναδάσωσης την προηγούμενη βδομάδα μάλλον γέμισε με ανυπομονησία όλους όσοι επιθυμούσαν να λάβουν μέρος σ’ αυτήν κι έτσι το περασμένο Σάββατο η προσέλευση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική για τους διοργανωτές, τον Σύνδεσμο για την Προστασία και Ανάπλαση των Τουρκουβουνίων (ΣΠΑΤ) και τον Δήμο Γαλατσίου, ο οποίος αποτελεί ιδρυτικό μέλος του πρώτου.
«Η προσπάθειά μας αυτή αφορά τη δεντροφύτευση ενός σημαντικού τμήματος των Τουρκοβουνίων με προοπτική τη σταδιακή δημιουργία ενός μεγάλου πνεύμονα πρασίνου για την πόλη μας» δήλωσε στον «Παλμό» ο υπεύθυνος δημοτικός σύμβουλος Πρασίνου και Περιβάλλοντος για τον Δήμο Γαλατσίου Γιάννης Μανιάτης.
Φυτεύτηκαν περίπου 4.000 δενδρύλλια και καλλωπιστικοί θάμνοι (τα 2.000 στα διοικητικά όρια του Δήμου μας), δωρεά της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής προς τον Σύνδεσμο. Μερικοί από τους συμμετέχοντες και κυρίως οι μαθητές και τα μέλη της Περιβαλλοντικής Ομάδας του 6ου Γυμνασίου Γαλατσίου, «υιοθέτησαν» τα δεντράκια που φύτεψαν, τοποθετώντας καρτελάκια με τα ονόματά τους.
Τη δράση υποστήριξε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ. Τα εμφιαλωμένα νερά ήταν ευγενική προσφορά του Super Market «Σκλαβενίτης». Η δεντροφύτευση  ολοκληρώθηκε με το πότισμα των δέντρων από το Πυροσβεστικό Σώμα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή