Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Δωρεάν μελέτη από το ΕΜΠ για την αξιοποίηση του Παλαί

Την περασμένη βδομάδα συνεδρίασαν τα μέλη της Διαπαραταξιακής Επιτροπής για το Παλαί προκειμένου να συζητήσουν από κοινού με τον αρχιτέκτονα πολεοδόμο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) κ. Νικόλαο Μπελαβίλα τις προτάσεις τους για το μέλλον του Κλειστού Ολυμπιακού Γυμναστηρίου που βρίσκεται επί της Λ. Βεΐκου.

O κ. Μπελαβίλας μετά από πρόσκληση της προέδρου της Διαπαραταξιακής Γεωργίας Κιτσίνη, ήρθε και συμμετείχε στη συνάντηση και κατέθεσε προτάσεις για την αξιοποίηση του γνωστού μας και ως Παλαί και οι οποίες αφορούσαν κατά κύριο λόγο τη χρήση του ως αθλητικού και πολιτιστικού δημόσιου χώρου.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο κ. Μπελαβίλας ενημερώθηκε από τη νομική σύμβουλο του Δήμου Χρυσαυγή Γκουβέτσου για το δικαστικό αγώνα διεκδίκησης – από πλευράς Δήμου – του Παλαί.
Έπειτα από την κατάθεση ιδεών και προτάσεων από τους συμμετέχοντες, αποφασίστηκε να προχωρήσει ο Δήμος σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στη δωρεάν εκπόνηση μιας κατά προσέγγισης μελέτης για το Παλαί από τους φοιτητές του Πολυτεχνείου, η οποία, σύμφωνα με τον κ. Μπελαβίλα, θα ολοκληρωθεί μέσα σε ένα πεντάμηνο από τη στιγμή που θα ξεκινήσει επίσημα η συνεργασία με το δήμο. Η επισημοποίηση της συνεργασίας θα πραγματοποιηθεί μετά το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο αναμένεται να ψηφιστεί η έγκριση της υλοποίησης δωρεάν μελέτης από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για το Παλαί.
Η πρόεδρος της Διαπαραταξιακής Επιτροπής Γεωργία Κιτσίνη ανέφερε ότι η πρώτη συνάντηση με τον κ. Μπελαβίλα έγινε στο χώρο του Πολυτεχνείου όπου τον είχε επισκεφτεί μαζί με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και πολιτικό μηχανικό, Νίκο Νίκου, και τόνισε επίσης ότι «πρόκειται για μια σπουδαία κίνηση η οποία φανερώνει ξεκάθαρα και έμπρακτα το ενδιαφέρον όλων για τη διατήρηση της σπουδαίας αυτής κληρονομιάς της πόλης μας, του Κλειστού Γυμναστηρίου, ως χώρο αθλητισμού και πολιτισμού μακριά από κάθε σχέδιο αλλαγής χρήσης».
Το παρών στη συνεδρίαση έδωσαν τα μέλη της Διαπαραταξιακής επιτροπής και δημοτικοί σύμβουλοι Ιωάννης Μανιάτης, Αθανάσιος Μπούρας, Γεώργιος Βιντζηλαίος, Νικόλαος Μαγκανάρης, Έλενα Ζέρβα, Αριστείδης Παπαδοκωστόπουλος και Ελένη Αυλωνίτου.